نصر: مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران بر نقش مهم آموزش در پیشگیری از بیماری های کلیوی تاکید و آموزش را یکی از رسالت های مهم انجمن کلیه عنوان کرد.
به گزارش نصر، "مجید رمضانی" در بیست و هشتمین همایش مدیران انجمن های کلیوی سراسر کشور در تبریز با بیان اینکه موضوع پیوند یکی از دغدغه های اصلی انجمن حمایت از بیماران کلیوی است، اظهار کرد: نکته نظرات مطرح شده در این جلسه را در جلسات تهران منعکس می کنیم.
وی افزود: یکی از سیاست های انجمن خیریه بیماران کلیوی آموزش است، اگر سطح آگاهی مردم را با آموزش افزایش دهیم، مردم نیز در این زمینه کوشا خواهند بود. بسیاری از آگاهی های کنونی مردم حاصل تلاش های چندین سال است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت فعلی کشور رو به سالمندی است، گفت: با افزایش سن جمعیت کشور، بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، فشار خون، انسداد مجاری و پروستات در آقایان که در بروز بیماری های کلیوی هم نقش دارند، افزایش می یابد و آموزش می تواند جلوی بروز بسیاری از بیماری ها را بگیرد.
رمضانی به شعار امسال هفته حمایت از بیماران کلیوی اشاره و بیان کرد: شعار امسال انجمن حمایت از بیماران کلیوی، "حفاظت از کلیه در برابر دیابت" بوده و این نیز بیش از پیش بر نقش آموزش تاکید دارد.
وی اذعان کرد: خیران، نهادهای دولتی، استانداری ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور می توانند از ظرفیت های موجود استفاده کرده و گام های مهم پایداری در راستای رسالت آموزشی انجمن حمایت از بیماران کلیوی بردارند، چرا که کار این انجمن فقط درمان و دیالیز نیست.
"عادل فیروزی" مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان شرقی با بیان اینکه بیماران پیوندی چندین سال است که پشت درهای بسته کمیسیون از کار افتادگی مانده اند، اظهار کرد: بیماران کلیوی هم از نظر جسمی و هم از نظر مالی ناتوان بوده و بیماری داریم که با ۲۰ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی، پیوند شده و درآمدی ندارد و از کار افتادگی، همچنان شامل حال او نمی شود.
وی افزود: خواهان افزایش دو برابری یارانه بیماران دیالیزی و پیوندی در سرتاسر کشور هستیم و این مشکل را به طور کتبی با یکی از نمایندگان استان در میان گذاشته ایم.
وی در ادامه با بیان اینکه هزارو 950 بیمار دیالیزی در انجمن کلیه استان، پرونده دارند، گفت: هزارو 340 نفر از این تعداد مربوط به تبریز و مابقی از ۹ شهرستانی هستند که دفتر انجمن کلیه در آن ها وجود دارد.
وی با بیان اینکه افزایش بیماران دیالیزی همه ساله ادامه دارد، گفت: در شش ماهه اول سال جاری، ۲۲۵ پرونده جدید دیالیزی ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۳۰ نفر افزایش داشته است.
فیروزی متذکر شد: بیماران ما هم اکنون در هشت بخش دیالیز بیمارستان های تبریز دیالیز می شوند که بخش دیالیز ۱۲۲ تخت خوابی مرکز آموزش درمانی امام رضا (ع) یکی از بهترین بخش های دیالیز خاورمیانه و کشور بوده که با همت و تلاش مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و خیران افتتاح شده است.
وی در پایان ضمن قدردانی از همراهی خیران سلامت استان، کمیته امداد و خیریه ها در کمک به بیماران کلیوی خاطرنشان کرد: در سایه حمایت خیران و مسئولان، پرداخت هزینه های دارویی و هزینه های پیوند، پرداخت مستمری و هزینه ایاب ذهاب، پرداخت هزینه آب، برق، گاز و تهیه لوازم خانه از جمله خدمات ارائه شده توسط انجمن کلیه استان به بیماران است.
"علیرضا خباززاده" رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران در ادامه این همایش اظهار کرد: متاسفانه دارایی، وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی نه ما و نه بیماران ما را درک نمی کنند.
وی اذعان کرد: از هدایا و صدقههایی که مردم به بیماران کلیوی میدهند، مالیات میگیرند. کجای شرع گفته شده است که زکات مالیات دارد؟
وی اضافه کرد: تامین اجتماعی جز دادن یک دفترچه، در طول این ۳۰ سال چه کاری برای ما انجام داده است، چرا باید بیمار دیالیزی دنبال از کار افتادگی باشد؟
خباززاده با انتقاد از عدم اجرای بند یک قانون جامعه معلولان که در سال ۸۵ تصویب شد، گفت: سازمان بهزیستی کی میخواهد از خواب زمستانی بیدار شود؟ اگر بودجه معلولان را دریافت میکنید، با آن چه کار میکنید؟
وی تاکید کرد: بیمار دیالیزی تکدی گر نیست و زمانی مدیر، کارگر، کشاورز و یا عضوی از این جامعه بوده که فعالیتی داشته، اما به هر دلیلی دچار نارسایی کلیه شده است. چرا برخی از سازمان ها با بیماران دیالیزی بی مهری می کنند؟
وی گفت: سازمانهایی که سنگ اندازی میکنند به هنگام گرفتن فتوا از مراجع تقلید و یا راه اندازی پیوند کلیه با وجود بسیاری از سختی ها و ناملایمتی ها کجا بودند.
وی در ادامه با انتقاد از فرسودگی دستگاه های دیالیز گفت: چرا شورای عالی دیالیز از خواب بیدار نمی شود، چرا باید دستگاه های دیالیز داخلی در چند کیلومتری تهران، خاک بخورد و آموزشی در بخش های دیالیز نباشد. چرا برخی از دستگاه دیالیز بیش از ۲۵ سال عمر دارند؟
خباززاده تاکید کرد: وسایل دیالیزی را وارد کنید که مورد تایید باشد و بیماران کمتر اذیت شوند. این مملکت شهید داده است. کاری نکنید که مادران شهدا و خانواده هایشان نفرینتان کنند.
وی با بیان اینکه کسی که کلیه می دهد، فروشنده نیست، گفت: اهدا کنندگان کلیه ایثارگرانی هستند که چندین خانواده را نجات داده و به دولت کمک می کنند.
براساس این گزارش، در پایان این مراسم از خیران نمونه قدردانی شد. انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان، فعالیت خود را در راستای حمایت همه جانبه معنوی و مادی از این بیماران در فضای وسیع و پر جمعیت آذربایجان شرقی از سال ۶۷ شروع کرده است.
انتهای پیام/