رییس پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز؛
استفاده از فناوری پلاسما برای مدیریت پسماند تبریز ضروری است
1400/10/20 - 10:27 - کد خبر: 57127
نصر: رییس پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز با اشاره به ضرورت استفاده از فناوری پلاسما برای مدیریت پسماند این شهر، گفت: این سازمان آماده همکاری با سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز در این زمینه است.
به گزارش نصر، محرم شاملی، روز دوشنبه در نشست هم اندیشی با مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز افزود: این فناوری تمامی زباله ها را از بین می برد و گازهای سمی تولیدی را به هیدروژن تبدیل می کند.
وی اظهار داشت: این فناوری میتواند با نصب و راه اندازی در محل های مختلف تبریز، پسماندهای تولیدی اعم از شهری و پزشکی را از بین ببرد و به جای آن انرژی برق تولید کند.
رییس پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز با بیان اینکه پژوهشکده رانشگران فضایی تبریز زیر نظر وزارت ارتباطات بوده و در زمینه های صنایع نظامی، کشاورزی انرژی اتمی و علوم فضایی فعالیت میکند، گفت: فناوری پلاسما برای مدیریت پسماند از جمله علومی است که این پژوهشکده میتواند در اختیار سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز قرار دهد.
شاملی، ادامه داد: در کشورهایی مانند سنگاپور، ژاپن و آمریکا این فناوری به صورت محله ای راه اندازی شده است و علاوه بر جلوگیری از آلودگی هوا و محیط زیست برق ساکنان همان محله ها را تامین میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز نیز در این نشست گفت: برگزاری نشست های هم اندیشی با مجموعه های اهل فکر و دانش بنیان و استفاده از طرح ها و ایده های آنان میتواند نقش بسزایی در مدیریت پسماند تبریز ایفا کند.
یونس فاتح، با ارایه پیشنهاد افزایش همکاری پژوهشکده رانشگران فضایی تبریز با سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز، افزود: بحث های زیست محیطی دغدغه اکثر کشورهای جهان است و برای رفع چنین مشکلاتی چاره ای جز روی آوردن به تکنولوژی و فناوری های روز دنیا ندارد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست برای آیندگان، یادآوری کرد: محیط زیست امانتی است که از گذشتگان در اختیار ما قرار گرفته است و باید با مدیریت درست این امانت به نحو احسن به آیندگان تحویل داده شود.
مدیریت پسماند در شهرستان های ۲۲ گانه آذربایجان شرقی، به ویژه کلان شهر تبریز از دغدغه های اصلی مدیریت شهری و نیز دوستداران محیط زیست و بهداشت است؛ تنها در کلان شهر تبریز روزانه بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن زباله تولید می شود و شهرهای مراغه، مرند، میانه و اهر نیز هر کدام با تولید روزانه بیش از ۱۰۰ تن زباله با مشکلات عدیده ای در زمینه مدیریت بهداشتی و اصولی آن مواجه هستند.
سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز در زمان حاضر پسماندهای جمع آوری شده را به شیوه سنتی سوزاندن، دفع می کند که دود سمی و نیز شیرآبه های ناشی از آن، تبعات زیان باری جبران ناپذیری برای محیط زیست و سلامت شهروندان دارد.
پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز در سال ۱۳۸۹ با شکل گیری ساختار فضایی کشور به پژوهشگاه فضایی ایران ملحق شد و اکنون به یک مجموعه دانشی با محوریت تحقیقات کاربردی و محصول محور تبدیل شده است.
این پژوهشکده دارای زیرساخت های تحقیقاتی و توسعه ای بوده که می تواند در توسعه علمی و فناوری کشور نقش آفرینی کند و افراد دانش آموخته و نخبه استان را جذب کند.
پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز در شرایط فعلی دارای یک سایت پژوهشی آزمایشگاهی با زیربنای یک هزار و ۲۰۰ متر مربعی است و با اجرای طرح توسعه ای سایت شهید ساسانی چهار هزار و ۸۴۶ مترمربع به فضای پژوهشی، اداری و آزمایشگاهی آن افزوده می شود.
مجتمع شهید دهقان با مساحت بیش از ۳۴ هزار مترمربع مشتمل بر چهار هزار و ۳۸۵ مترمربع فضای کارگاهی و ۸۰۰ مترمربع ساختمان اداری از جمله امکانات مورد بهره برداری پژوهشکده برای کاربری های صنعتی و توسعه ایستگاه زمینی رصد ماهواره است.
انتهای پیام/