افزایش سرمایه گذاری در بخش گردشگری آذربایجان شرقی برای پساکرونا

1400/10/11 - 09:52 - کد خبر: 56674
تور گردشگری، گردشگری

نصر: سرمایه گذاری در عرصه گردشگری آذربایجان شرقی رو به رشد است و اشتیاق و علاقمندی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش نوید بخش روزهای خوشی برای این صنعت و فعالان این حوزه در دوران پساکروناست.

به گزارش نصر، آذربایجان شرقی با زیبایی های طبیعی و با داشتن افزون بر یک هزار و ۸۰۰ اثر، ابنیه و اماکن تاریخی و باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی و همجواری با کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، نخجوان و ترکیه و به عنوان دروازه اروپا قابلیت های فراوانی برای سرمایه گذاری دارد به خصوص پس از حدود ۲سال محدودیت و رفع خطر کرونا گردشگران مترصد سفرهای تفریحی و گردشگری هستند تا از زیر بار روانی دوران منحوس کرونا رهایی یابند. 
با این اوصاف بخش گردشگری آذربایجان شرقی باید آمادگی خود را برای دوران پساکرونا حفظ کند تا از رقابت گردشگری جا نماند و کمی از سنگینی بار کرونا را از دوش خود بردارد، این موضوع مستلزم عملکرد درست و به موقع به همراه سرمایه گذاری های مناسب، منطقی و مداوم است تا جذب گردشگران به استان دچار خلل نشود و آماده پذیرش میهمانان داخلی و خارجی در ایام نوروز به شرط مهار کرونا در استان باشیم.  
البته میراث فرهنگی آذربایجان شرقی طرح های سرمایه گذاری مختلفی را دست اجرا دارد اما اهمیت دادن به سرمایه گذاری های بزرگ که بتواند گردشگران خارجی را به کشور جذب کند به  خصوص اینکه کشور ترکیه بخش بزرگی از درآمد خود را از صنعت گردشگری دارد و آذربایجان شرقی باید از این فرصت برای کشاندن گردشگران برای بازدید از آثار تاریخی و طبیعی استان تدبیر مناسبی بیندیشند تا به خصوص آثاری که در یونسکو ثبت شده حلقه وصل گردشگران برای ورود به تبریز و استان باشد. 
مسجد کبود، بازار مسقف سنتی تبریز به عنوان بزرگترین و قدیمی ترین بازار ایران و جاده ابریشم قدیم، روستای صخره ای کندوان و جنگل های ارسباران که شهرت جهانی یافته اند و در یونسکو  ثبت شده اند در کنار سایر پازل های گردشگری مثل موزه های ۲۰ گانه تبریز و آذربایجان شرقی می تواند فرصت مغتنمی را برای جذب گردشگران به کشورمان را فراهم کند. 

تصویب هشت طرح سرمایه‌گذاری گردشگری در آذربایجان شرقی
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی با اشاره به تصویب هشت طرح سرمایه‌گذاری گردشگری در استان، گفت: حجم سرمایه گذاری این طرح ها شامل سه هتل، سه سفره‌خانه سنتی، دو مجتمع گردشگری حدود ۱۶۷ میلیارد تومان است.
احمد حمزه زاده اظهار داشت: طرح‌های مصوب سرمایه‌گذاری استان در شهرستان‌های تبریز، شبستر، ملکان، سراب و اهر بوده و پس از طی مراحل لازم، مراحل اجرایی خود را آغاز خواهند کرد، پس از اتمام پروژه‌های موردنظر برای ۲۹۶ نفر فرصت اشتغال فراهم خواهد شد.

فعالیت ۶ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در شهرستان کلیبر
معاون گردشگری آذربایجان‌ شرقی نیز از فعالیت ۶ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در شهرستان کلیبر خبر داد.
علیرضا بایرام زاده گفت: با توجه به جایگاه ویژه شهرستان کلیبر و منطقه ارسباران در حوزه گردشگری استان، توسعه و تسهیل اجرای پروژه‌های زیرساختی در این منطقه همواره در اولویت کاری این اداره‌کل قرار گرفته است.
معاون گردشگری آذربایجان‌ شرقی گفت: این ۶ پروژه شامل ۲ مجتمع خدماتی رفاهی، ۲ اقامتگاه بومگردی، یک مجتمع گردشگری و یک واحد پذیرایی بین‌راهی با حجم سرمایه‌گذاری بالغ‌بر ۵۹ میلیارد تومان است.
بایرام زاده اظهار داشت: با اتمام این پروژه‌های سرمایه‌گذاری گردشگری در شهرستان کلیبر برای ۵۷ نفر به‌صورت مستقیم فرصت شغلی فراهم خواهد شد.

یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های گردشگری بستان‌آباد
معاون گردشگری آذربایجان‌ شرقی همچنین به فعالیت هشت پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در شهرستان بستان‌آباد اشاره کرد و گفت: در سال جاری هشت پروژه شامل ۲ مجتمع خدماتی رفاهی، چهار مجتمع گردشگری و ۲ اقامتگاه بومگردی با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان در این شهرستان در حال اجراست.
بایرام زاده گفت: به دنبال تداوم توسعه و تسهیل سرمایه‌گذاری گردشگری در سطح استان، به‌خصوص در شهرستان‌های که در محورهای اصلی گردشگری آذربایجان شرقی قرارگرفته‌اند، بستان‌آباد از جمله شهرستان‌های دارای ظرفیت لازم برای سرمایه‌گذاری است که در سال‌های اخیر موردتوجه سرمایه‌گذاران گردشگری قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: با اتمام هشت پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری مذکور در شهرستان بستان‌آباد برای ۳۷۹ نفر به‌صورت مستقیم فرصت اشتغال فراهم خواهد شد.

افتتاح طرح سیاحتی مجتمع گردشگری تبریز- آذرشهر
معاون گردشگری آذربایجان شرقی از افتتاح طرح سیاحتی به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع در یک مجتمع گردشگری در مسیر تبریز- آذرشهر خبر داد.
بایرام زاده با تاکید به ایجاد فضاهای سرگرم‌کننده مطابق با سلیقه گردشگران، ادامه داد: مجتمع گردشگری اوبا از جمله مجتمع‌های بزرگ و فعال در محور گردشگری تبریز-آذرشهر است که در راستای جذب و فراهم‌سازی مکانی با آرامش برای گردشگران، موفق به افتتاح شعبه دیگری از کافه‌های سراسری خود در تبریز شد.
وی اظهار داشت: توجه به علایق و سلیقه گردشگران و امکان‌سنجی برای ایجاد مکان‌هایی جدید در واحدهای فعال گردشگری همچون واحدهای اقامتی، پذیرایی و مجتمع‌های گردشگری، رویکردی جدید در حوزه گردشگری است که علاوه بر رونق بخشی به چرخه فعالیت این حوزه، موجب فراهم‌سازی اماکن مفرح برای جوانان و گردشگران خواهد شد.
بنا بعه این گزارش، جایگاه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر در بخش‌های میراث تاریخی، گردشگری، طبیعی و صنایع دستی در کشور ممتاز بوده ولی بار کرونا بر دوش این بخش سنگینی می‌کند به این ترتیب باید مسوولان آماده جذب گردشگر در دوران پسا کرونا باشند.
انتهای پیام/

پژوهشیار