استاندار آذربایجان شرقی در نشست با خبرنگاران؛

حمایت از سرمایه‌گذاری و توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه اولویت ماست/ رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی باید به هشت درصد برسد

1400/10/09 - 16:00 - کد خبر: 56638
نشست خبری

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت حمایت از همه سرمایه گذاران در استان، گفت: مهم ترین اولویت دولت در آذربایجان شرقی تسهیل مسیر سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت، معدن، گردشگری و ترانزیت و ارتباط با کشورهای همسایه است.

به گزارش نصر، سردار عابدین رضوی خرم روز گذشته اولین نشست خود با اصحاب رسانه آذربایجان شرقی را برگزار کرد و با بیان این‌که اولویت اصلی و اصول دولت سیزدهم کارآمدی، پاکدستی، مردم مداری، فساد ستیزی و داشتن پیوست عدالت برای تمام امور است، اظهار کرد: ماموریت‌های دولت نیز ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، ارتقا بهره وری، جذب سرمایه و ایجاد دیپلماسی منطقه‌ای و مرزی است.
 
وی افزود: اعتماد متقابل موجب همکاری تنگاتنگ دولت و ملت و موجب متقاعد کردن افکار عمومی نسبت به اقدامات ملموس می‌شود و در این راستا باید اقدامی انجام بگیرد و اتفاقات خوبی بیفتد تا بتوان به مردم مخابره کرد.
 
وی ادامه داد: متاسفانه مشکلات زیادی از گذشته بر روی هم انباشته شده است و نابسامانی های زیادی در بخش‌های مختلف وجود دارد که البته نباید این موضوع را بهانه کنیم و باید به اندازه ای کار کنیم که نتایج اقدامات در افزایش درآمد خانواده‌ها و رشد اقتصادی در استان دیده شود.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز برنامه اساسی برای حل مشکلات و تغییراتی که در آن شاهد افزایش درآمد سرانه خانواده ها، افزایش تولید ناخالص ملی و بهره وری منتج به ثبات اقتصادی باشیم، وجود دارد.
 
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دولت برای استانداری‌ها اختیاراتی تعریف کرده است تا با استفاده از سرمایه‌های استانی به عنوان ظرفیت ها و پتانسیل های استان مسایل و مشکلات را حل و فصل کنیم، گفت: در آذربایجان شرقی با خروج سرمایه انسانی و مادی مواجه هستیم که برای معکوس کردن این جریان تلاش می کنیم، به طوری که در عرض ۲ ماه گذشته با بیش از ۱۰۰ سرمایه گذار مذاکره کرده ایم.
 
رضوی خرم با اشاره به وجود یکسری امکانات خدادادی در استان از جمله معادن گفت: با وجود این نعمات خدادادی در استان متاسفانه نتوانسته ایم آنطور که باید از این امکانات بهره ببریم و در خصوص جذب سرمایه گذا نیز باید منت سرمایه گذاران را بکشیم چرا که سرمایه گذاران هدفی جز توسعه‌ی استان ندارند؛ هم‌چنین باید با ایجاد امیدواری عملی برای سرمایه گذاران، موانعی را که سرمایه گذاران را سست می‌کند، برداریم.
 
وی اضافه کرد: برای مثال ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس به مرکز کشور توسط سرمایه گذاران آذربایجان شرقی انجام می شود، این در حالی است که ما در داخل استان در خصوص پروژه انتقال آب ارس به تبریز با مشکل مواجه هستیم.
 
رضوی خرم گفت: در استان بیش از ۱۰ سد به خاطر مسائل مالی نیمه تمام مانده است، این در حالی است که مسئله آب در تبریز یکی از مهم‌ترین مشکلات است و برای رفع این مسئله باید در کمتر از سه سال اقدام اساسی انجام داده و آب ارس انتقال یابد.
 
وی با بیان این‌که باید موارد سلبی قوانین را برداریم، گفت: باید و حتما رشد اقتصادی استان به هشت درصد برسد و هر تسهیلاتی را که امکان ایجاد دارد، برای سرمایه گذاران ایجاد کنیم و در خصوص بحث برق نیز حتما باید تا چهار سال آینده حداقل ۱۰۰۰ مگاوات برق برای استان تولید کنیم.
 
استاندار آذربایجان شرقی در ارتباط با مشکل اشتغال نیز افزود: نباید برداشتمان از اشتغال پایدار فقط استخدام باشد؛ متاسفانه تاکنون اکوسیستمی برای ایجاد نوآوری در استان تعریف نشده است و با وجود اینکه مراکز رشد، پارک علمی فناوری و ... در استان وجود دارد ولی محصول قابل قبولی تولید نمی‌شود لذا تعریف اکوسیستم و ایجاد نوآوری در استان یکی دیگر از اهداف ما است.
 
وی با تاکید بر این‌که در بحث بودجه حتما تغییرات اساسی نسبت به سال‌های گذشته خواهیم داشت، گفت: یکی از ابزارهای حکم‌رانی دولت، بودجه است و کسری بودجه نیز یکی از دلایل بی ثباتی در کشور است و یکی از اهداف دولت سیزدهم این است که در سال ۱۴۰۱ با کسری بودجه مواجه نشویم و برای تحقق رشد اقتصادی در استان نیز باید گام‌های تحولی و روبه رشدی را برداریم.
 
وی در خصوص دلیل کم بودن سرعت تغییرات در مدیران استانی گفت: ما معتقد به جابجایی اتوبوسی مدیران نیستیم و مدیرانی که اکنون بر سرکار هستند همگی اهل این استان بوده و مشکلات استان را می‌دانند و شرط اصلی ما برای همکاری با مدیران این است که ابتدا باید گفتمان این دولت را قبول کنند و در کنار این موضوع باید با تلاش شبانه روزی در میدان حاضر باشند.
 
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه در ارتباط با مشکلات معیشتی خبرنگاران از جمله بحث مسکن اظهار کرد: در مورد مسکن خبرنگاران ابتدا می‌خواهم که حتما در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند و بنده نیز قول می‌دهم که حداقل در این دوره موضوع مسکن اهالی مطبوعات و رسانه و سایر مشکلات از جمله مکان برای خبر و بحث بیمه‌ی خبرنگاران حل شود.
 
سردار رضوی خرم با بیان این‌که یکی از دغدغه‌های ما آلودگی هوای تبریز است، گفت: در این خصوص در کنار اقدامات بلند مدت، اقدامات کوتاه مدتی از جمله رسیدگی به وضعیت ناوگان حمل و نقل، کارخانه های صنعتی و مخصوصا مجموعه‌های آلاینده در دستور کار ما قرار دارد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با بحث ورزش استان نیز گفت: هیچ رضایتی در خصوص وضعیت ورزش استان ندارم و باید وضعیتمان بهتر باشد و در صحنه‌های قهرمانی، آسیایی و جهانی سهم داشته باشیم.
 
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت توسعه در استان نیز افزود: سند تدبیر و توسعه استان خاک می‌خورد اما سند آمایش سرزمین را به جدیت پیگیری خواهیم کرد.
 
وی با تاکید بر این‌که خبرنگاران از تخریب ناجوانمردانه دوری کرده و انتقاد سازنده انجام دهند، گفت: بنده تاکنون از هیچ خبرنگاری شکایت نکرده‌ام؛ اصلا چرا باید از خبرنگار شکایت کرد؟ مگر این‌که قصد خبرنگار و رسانه ای انتشار بدون سند و مدرک اخبار کذب صرفا برای ایجاد التهاب در جامعه باشد.
 
وی با بیان این‌که اهداف برخی فقط ایجاد التهاب است، ادامه داد: اگر خبرنگاران با مطالب کارشناسی صحبت کنند، حتما مورد استقبال قرار می‌گیرند و بنده که تاکنون مطالبه گر بودم، از وقتی که مسئولیت اجرایی گرفته‌ام، باید پاسخگو باشم.
 
رضوی خرم افزود: اگر یک مسئول به هر دلیل از پاسخ استنکاف کند، باید مجموعه‌ای در اداره کل ارشاد تشکیل شود تا به‌عنوان یک نظام مطالباتی مطرح شود.
 
وی ادامه داد: باید سازوکاری تعیین شود تا خبرنگاران استان در مواقع بحران با سهولت امکان ورود داشته باشند و اخبار دسته اول از رسانه‌های استان منتشر شود.
 
وی در خاتمه گفت: امیدواریم در سال آینده به شما گزارش دهیم که در شاخص‌های مختلف رشد و بهبود داشته‌ایم که این هدف قابل دسترس است و رسانه‌ها نیز باید پل ارتباطی مردم و مسئولان باشند تا ما با چشم باز و دغدغه مندی  مشکلات را پیگیری کنیم.
 
انتهای پیام/
 

پژوهشیار