مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی؛
ارتقای تابآوری جامعه، مهمترین عامل در کاهش مخاطرات زلزله است
1400/10/05 - 13:47 - کد خبر: 56384
نصر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه ارتقای تابآوری جامعه مهمترین عامل در کاهش مخاطرات زلزله است، گفت: این امر به صورت تابآوری مردم در قالب آموزش، تمرین و مانور و تابآوری شهری در زمینهی ارتقای ایمنی و مقاومسازی منازل مسکونی و مراکز تجاری باید انجام شود.
به گزارش نصر، محمدباقر هنربر در گفتوگویی اظهار کرد: پنجم دی ماه روز ایمنی در برابر زلزله بوده که سالروز وقوع زلزله دلخراش بم است و امسال نیز با شعار مشارکت و همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی در بخش ملی و استانی برای کاهش و مدیریت ریسک بلایا نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: برای مدیریت بلایا ابتدا باید مدیریت ریسک داشته باشیم و حوادث را شناسایی و پیشگیری کنیم؛ قبل از مرحلهی بازسازی و باز توانی، مدیریت ریسک و شناسایی حوادث است که استاندار نیز به این امر تاکید بسیاری دارند تا تمام توان خود را به کار برده و تلفات جانی و مالی حوادث را کاهش دهیم.
وی با اشاره به زلزلهی ۲۱ مرداد سال ۱۳۹۱ ارسباران و زلزله آبان ماه سال ۹۸ میانه و سراب خاطرنشان کرد: آذربایجانشرقی، استانی حادثهخیز است لذا نگران گسل شمالی تبریز هستیم چرا که یک چهارم جمعیت تبریز حاشیه نشین بوده و در بافت فرسوده سکونت دارند.
هنربر یادآور شد: حاشیهنشینان را باید به نقاط امن انتقال دهیم که در این خصوص در تبریز اقدامات خوبی در حال اجرا است تا در قالب طرح بازآفرینی، حاشیهنشینان را به نقاط امن از جمله شهرکهای طلائیه، کرکج و جوانان انتقال دهیم که اداره کل راه و شهرسازی این امر را آغاز کرده است اما باید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی در رابطه با اقدامات انجام شده برای آمادگی در برابر زلزله افزود: برای آمادگی در برابر زلزله اقدامات مناسب دیگری نیز توسط دستگاههای مسئول استانی انجام شده است که بر اساس قانون ماده ۱۴ مدیریت بحران کشور، وظایف و مسئولیتهای تمامی دستگاهها مشخص شده است.
وی بیان کرد: ایجاد پد بالگرد، تامین محل اسکان اضطراری در قالب پارکهای محلهای و سالنهای چند منظوره که در مواقع بحران در اختیار ستاد بحران استان قرار خواهند گرفت از جمله اقدامات شهرداری های استان در این زمینه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: بر اساس ابلاغیه شورای عالی معماری وزارت راه و شهرسازی، نقشهی گسل تبریز و حریم آن را در اختیار دستگاههای مربوطه قرار دادیم تا ساختوساز در این مکانها ممنوع شود و یا بر اساس استانداردهای لازم انجام شده و مقاومسازی شود که نمونهی آن ممنوعیت ساختوساز در مکانهای غیر مجاز و ساخت ساختمانهای بلند مرتبه در کوچههای کم عرض است.
وی در ارتباط با گسل تبریز متذکر شد: گسل تبریز قابل پیشبینی است چرا که گسلها همیشه فعال هستند اما قابل پیشگیری نیستند ولی میدانیم که روزی این حادثه اتفاق خواهد افتاد لذا باید شهرداری، شورای شهر و مسئولان پای کار آیند تا با تامین تجهیزات مورد نیاز، حاشیه نشینان به مناطق امن انتقال دهیم.
وی ادامه داد: سناریویی را آماده کردیم که در آن مواقع وقوع حادثه، برنامهی دستگاههای مربوطه مشخص شده است اما در هر حالت تمامی دستگاهها همواره باید آمادهباش باشند.
هنربر اضافه کرد: مهمترین مسئله آمادگی مردم و تابآوری جامعه بوده که در قالب آموزشهای لازم انجام میشود البته بحث تابآوری شهری نیز بسیار مهم است که باید سازمان نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی به مواردی چون مقاومسازی، بهسازی و نوسازی توجه داشته باشند و نظارتها تشدید شود تا میزان خسارت در مواقع وقوع حادثه کاهش یابد.
وی در پایان تاکید کرد: دستگاههای مربوطه و مردم باید حتما آموزش ببینند چرا که آموزشهای مدیریت بحران محله محور شده لذا همکاری و مدیریت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین منازل مسکونی و تجاری را حتما باید بیمه شوند.
گفتنی است؛ پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور، روز ملی «ایمنی در برابر زلزله» نامگذاری شدهاست.
انتهای پیام/