خبر/

سقط زیرزمینی به مطب‌ها رسیده است

1400/09/14 - 10:28 - کد خبر: 55318
سقط جنین

نصر: جراح و متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه سقط زیرزمینی به مطب‌ها رسیده است، گفت: بر اساس تحقیقی که در یک شهر ۱۰۰ هزار نفره انجام شده است، ۴۰ فوتی بر اثر کرونا، ۴۰۰ فوتی بر اثر خودکشی و نزدیک به ۲۰۰ سقط جنایی ثبت شده بود.

به گزارش نصر، سمائی نوروزی در برنامه سلام تهران درباره اظهاراتی که درباره قانون غربالگری در طرح جوانی جمعیت، عنوان شده است، گفت: غربالگری اولویت طرح جوانی جمعیت نبود و فقط موضوعی است که در نگارش قانون به مفادش اضافه شده است.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به مواد 74 گانه قانون جوانی جمعیت، اظهار کرد: بیش از 30 ماده این قانون به تکالیف مستقیم وزارت بهداشت اشاره دارد. ماده 53 تا 56 جزء مباحث چالش‌برانگیز این قانون بوده است.
 نوروزی با اشاره به شیطنت‌هایی که در راستای تقلیل ارزش این قانون و ایجاد نگرانی در خصوص استانداردسازی غربالگری صورت می‌گیرد، تصریح کرد: قرار نیست موضوع غربالگری حذف شود، بلکه هدف این است که استاندارد شود، به عبارتی سازوکار قانونی متناسب پیدا کند‌.
این متخصص زنان با بیان اینکه براساس علم پزشکی، از هر 1000 مورد بارداری بانوان بالای 35 سال، یک جنین به سندروم‌داون مبتلا می‌شود، گفت: ریسک این مسئله در جمعیت عام یک نفر در 1500 نفر است. در کل دنیا این رصد برای جامعه پرخطر انجام می‌شود، سپس پزشک سازوکار و گزینه نهایی که سقط است را به خانواده‌ها پیشنهاد می‌دهد‌؛ یعنی مادر در یک سیستم بهداشتی و خودمختار، برای انجام غربالگری تصمیم می‌گیرد.
وی با بیان اینکه این قانون کاملاً اختیاری و در راستای آگاه‌سازی بوده است، تأکید کرد: از سال 95 قانون غربالگری به صورت قانون نانوشته به سیستم درمانی کشور که به محروم‌ترین روستاها هم دسترسی دارد، ابلاغ شد و انجام آن واجب بود‌ به طوری که اگر یک مادر تمایل به اجرای آن نداشت، به گونه‌ای با او رفتار می‌شد که گویا یک جنایت بزرگ در حق فرزندش انجام می‌دهد.
این پزشک متخصص با بیان اینکه در 99 درصد بارداری‌ها مبتلا به سندروم‌داون نیستند، گفت: 164 هزار خانم در روند غربالگری مثبت کاذب تشخیص و سپس وارد فازهای تهاجمی غربالگری می‌شوند، در صورتی که فقط 1000 تن از آنها جنین سندورم‌داون دارند، بنابراین چرا باید نگرانی وحشتناکی را به بقیه القا شود؟ قانون جوانی جمعیت، پزشک را مکلف می‌کند تا به شکل چشم بسته و دیکته نانوشته، غربالگری را به همه توصیه نکند‌، چرا که آمنیوسنتز در غربالگری خطر زیادی دارد.  
نوروزی در پاسخ به اینکه آیا این قانون، سقط زیرزمینی را افزایش می‌دهد یا خیر؟ تصریح کرد: همین حالا سقط‌های غیرقانونی در مطب‌ها انجام می‌شود. براساس تحقیقی که در یک شهر 100 هزار نفره انجام شده است، 40 فوتی بر اثر کرونا، 400 فوتی بر اثر خودکشی و نزدیک به 200 سقط جنایی ثبت شده بود. قتل جنین‌های بی‌گناه یک موضوع جدی در کشور است. قانون جوانی جمعیت به دنبال ممنوع کردن سقط جنین و انجام غربالگری نیست، بلکه می‌خواهد مردم را آگاه کند. سقط حتی اگر به دست متخصص و در فضای ایمن هم انجام شود، قطعاً عارضه‌های خود را خواهد داشت که بزرگ‌ترین آنها عارضه روانی مادر است و البته می‌تواند خطر سوراخ شدن رحم و عفونت را هم به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/

پژوهشیار