استاندار آذربایجان شرقی مطرح کرد:

اختیارات ویژه استان‌های مرزی برای گسترش همکاری با کشورهای همسایه/ تبریز، مبدأ ارتباطات فرهنگی و اقتصادی منطقه است

1400/08/27 - 15:08 - کد خبر: 54428
عکس

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر استفاده از مزیت و ظرفیت استان‌های مرزی برای گسترش همکاری‌ها با کشورهای همسایه، گفت: در این زمینه اختیارات ویژه‌ای به استانداران داده شده است تا موانع توسعه روابط را برطرف کرده و زمینه‌های همکاری را فعال کنند.

به گزارش نصر، عابدین خرّم در دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم، با بیان اینکه تبریز، در طول تاریخ، مبدأ ارتباطات فرهنگی و اقتصادی منطقه بوده است، افزود: باید این موضوع را به عنوان یک فرصت ببینیم و آن را تقویت کنیم.
 وی با اشاره به پیوندهای فرهنگی و دینی دو ملت ایران و ترکیه، گفت: اگر عزم و اراده جدی وجود داشته باشد، دیپلماسی مردمی و به دنبال آن دیپلماسی فرهنگی فعال می‌شود که همین امر، زمینه توسعه ارتباطات در سایر زمینه‌ها خواهد بود.
 استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به خواهرخواندگی تبریز و ارزروم، گفت: چنین پیوندهایی باید در عمل برای هر دو طرف سودمند باشد و با توجه به ظرفیت‌هایی که وجود دارد، چنین هدفی دور از دسترس نیست.
 وی اظهار داشت: فرصت‌ها و ظرفیت‌های فراوانی در آذربایجان شرقی وجود دارد که می‌تواند زمینه سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک باشد و لازم است اتاق بازرگانی تبریز و فعالان بخش خصوصی در این زمینه فعال‌تر عمل کنند.
 استاندار آذربایجان شرقی همچنین توسعه ارتباطات علمی و دانشگاهی و جذب دانشجویان ترکیه‌ای در تبریز، رفع موانع گمرکی و معرفی توانمندی‌های استان را از مهم‌ترین اولویت‌ها برای توسعه روابط دوجانبه برشمرد.
 سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم هم در این دیدار با اشاره به اراده جدی ایران و ترکیه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری، گفت: رویکرد دولت سیزدهم در اعطای اختیارات ویژه به استانداران استان‌های مرزی برای تسهیل و توسعه روابط، امیدبخش است.
 سجاد سلطان‌زاده با بیان برخی از فعالیت‌های سرکنسول‌گری ایران در ارزروم، گفت: استان آذربایجان شرقی از بعد فرهنگی حمایت‌های خوبی از این سرکنسول‌گری داشته و امیدواریم این حمایت‌ها همچنان ادامه داشته باشد.
 وی اشاره به اینکه ارزروم از مراکز فعال اقتصادی در شرق ترکیه است، افزود: شناخت مردم این استان از ایران به دلیل نگاه به غرب، اندک است و لازم است به شکل فعال و هدفمند ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود را معرفی کنیم.
 سلطان‌زاده با بیان اینکه همکاری‌های فرهنگی بستر تعاملات اقتصادی است، گفت: ریشه‌ها و علایق فرهنگی و تاریخی دو طرف، زمینه را برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها مهیا کرده است و تلاش می‌کنیم تا موانع را برای تحقق این امر برطرف کنیم.
انتهای پیام/

پژوهشیار