رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی مطرح کرد:

لزوم نگاه کلان دانشگاه به مراکز تحقیقاتی واحد‌های دانشگاهی

1400/08/19 - 14:12 - کد خبر: 53999
عزیز جوانپور

نصر: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: دیدگاه سازمان مرکزی دانشگاه به مراکز تحقیقاتی واحدهای دانشگاه در استان‌ها باید در سطح کشوری و کلان باشد.

به گزارش نصر، عزیز جوانپور در نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی آذربایجان شرقی که با حضور عبدالله محمدی مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران پژوهش چند استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد، اظهار کرد: دیدگاه سازمان مرکزی به مراکز تحقیقاتی واحدهای استانی، باید در سطح کشوری و کلان باشد و با حمایت‌ها و راهنمایی‌ها نقش خود را در رشد و بالندگی آنها ایفا کند.
وی با معرفی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی، راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی لبنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و مرکز تحقیقات روباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی را بستر مناسبی برای ارائه طرح و ایده‌های علمی دانسته و اضافه کرد: استفاده از بنیه‌های علمی استادان و دانشجویان و ارتباط همسو با مراکز صنعتی در این باره امری بدیهی و درآمدزا است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی از تلاش خستگی‌ناپذیر و اثرگذار مرکز تحقیقات حوضه آبریز دریاچه ارومیه قدردانی کرد.

نقش فناوری و اقتصاد دانش بنیان در رتبه بندی مراکز تحقیقاتی
مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مراکز تحقیقاتی باید در عرصه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان پیشرو باشند؛ زیرا در رتبه‌بندی آنها نقش مؤثری دارد.
"عبدالله محمدی" در ادامه نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: مراکز تحقیقاتی علاوه بر ارائه مقالات و طرح‌های علمی باید در عرصه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان نیز پیشرو باشند؛ زیرا این امر در رتبه‌بندی آنها دارای اهمیت بالایی است.
وی با تبیین سند تحول پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی و مشکلات مراکز تحقیقاتی در سه سطح افزود: سطح نخست، خود مراکز تحقیقاتی بوده که عامل آن مدیریت بعضی از مراکز و نبود آگاهی به آیین‌نامه‌هاست. سطح دوم نبود حمایت رؤسای بعضی از واحدهای دانشگاهی و سطح سوم بعضی از نقایص در آیین‌نامه‌هاست.
مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: با تعامل سازمان و رؤسای استان‌ها و نشست‌های تخصصی و اطلاع‌رسانی نواقص یک و دو قابل برطرف شدن است. درباره موارد آیین‌نامه‌ایی هم پیشنهاد می‌کنیم مشکلات را به دفتر سازمان ارسال کنند تا برای تجمیع آیین‌نامه‌ها و اصلاح آن اقدام تا آیین‌نامه‌ها متناسب با اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه اصلاح شود.
محمدی بیان کرد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با دارابودن ظرفیت‌های بالقوه درباره پژوهش و تحقیقات، خواهد توانست با تداوم محور عمل‌گرایی طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه، شاهد توسعه کمی و کیفی در این عرصه مهم باشد. کنسرسیوم‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی باید در جایگاه تولید علم بتواند در برندسازی موضوعات مختلف مانند گیاهان دارویی، انرژی و نانو فناوری پیشرو باشند.
انتهای پیام/

پژوهشیار