خبر/

مهاجرت پرندگان آبزی و خطر شیوع آنفولانزای حاد پرندگان

1400/08/05 - 09:30 - کد خبر: 53138
مرغ

نصر: فرماندار بناب گفت: آنفولانزای پرندگان از جمله بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که دارای اهمیت بوده و نیازمند توجه ویژه است.

به گزارش نصر، شهریار فتحی در جلسه پیشگیری از شیوع آنفولانزای پرندگان با بیان اینکه طی دو سال گذشته با شیوع ویروس کرونا مردم آسیب های روحی و اقتصادی بسیاری دیده اند؛ اظهار داشت: لازم است تمام اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود تا از شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان جلوگیری بعمل آید.
وی با تأکید بر اینکه مرغداران باید بحث بیمه را جدی بگیرند؛ تصریح کرد: در طول سال های گذشته برخی از مرغداری ها به دلیل عدم تأمین بیمه دچار آسیب های جدی شده اند و لازم است تمام واحدها نسبت به تأمین بیمه مرغداری های خود اقدام کنند.
رئیس شورای اداری شهرستان بناب از جمله دلایل شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان در شهرستان بناب را مهاجرت فصلی پرندگان مهاجر به تالاب قره قشلاق بناب دانست و گفت: این بیماری در سال های اخیر در شهرستان بناب مشاهده شده و آسیب های جدی به همراه داشته است.
فتحی در ادامه تأمین سلامت شهروندان را خط قرمز مدیریت شهرستان اعلام کرد و از مسئولان اداره دامپزشکی خواست با همکاری سایر مجموعه ها نسبت به آموزش و افزایش آگاهی در سطح روستاها برای مقابله با بیماری آنفولانزای پرندگان اقدام نمایند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بناب نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از محل های شیوع آنفولانزای حاد پرندگان مهاجرت پرندگان آبزی است؛ گفت: از آنجایی که تالاب قره قشلاق بناب در مسیر مهاجرت پرندگان است و در بحث عبور از این محل امکان انتقال این بیماری وجود دارد، از این رو همواره در تلاش هستیم تا از انتقال این بیماری جلوگیری بعمل آید.
صیاد لطفی اضافه کرد: علیرغم اینکه به جهت بارش های کم تالاب قره قشلاق بناب فاقد آب است ولی همچنان پایش می کنیم که ورودی پیش نیاید.
مسعود گنجپور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بناب نیز در این جلسه با بیان اینکه با تمام توان خود و مجموعه شهرستان تلاش خود را برای پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفولانزای حاد پرندگان انجام می دهد؛ گفت: در سال ۱۳۹۶ شهرستان آسیب جدی از این ناحیه دید و از ۳۴ واحد مرغداری شهرستان ۳۲ واحد آن درگیر این بیماری بودند و تنها دو مرغداری از این بیماری در امان مانده بودند.
وی افزود: صنعت تولید طیور در کشور بعد از صنعت نفت بزرگ ترین صنعت در کشور محسوب می شود و اگر بیماری حاد پرندگان را جدی نگیریم از لحاظ بهداشتی و اقتصاد آسیب جدی خواهیم دید.
انتهای پیام/

پژوهشیار