استاندار آذربایجان شرقی خبر داد؛

بودجه آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است/ آذربایجان شرقی در بن بست ارتباطی قرار دارد

1398/08/09 - 18:34 - کد خبر: 5293
محمدرضا پورمحمدی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با ابراز تاسف از اینکه برخی از  شاخص های عمده در آذربایجان شرقی سیر نزولی دارد، ابراز داشت: یکی از ابزارهای عدالت منطقه ای توزیع اعتبارات عمومی است اما استان ما بودجه اش از متوسط کشوری پایین تر است.

به گزارش نصر، محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی که با حضور رئیس قوه قضائیه در دادگستری استان برگزار شد، با تقدیر از اقدامات حجت الاسلام رئیسی در راستای عدالت گستری و مبارزه با فساد، اظهار داشت: به عنوان استاندار به سهم خود از اقدامات شما قدردانی می کنم و امیدوارم این امر در کشور ریشه بدواند.

وی برقراری عدالت و نظارت بر حسن اجرای قوانین را از حیطه وظایف قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: علاوه بر اینکه باید عدالت در بین گروه های مختلف رعایت شود، عدالت اقتصادی و منطقه ای و توزیعی هم باید مورد توجه قرار گیرد. 

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی تاکید بر عدالت منطقه ای دارد تصریح کرد: بررسی شاخص های مختلف عمرانی و بهداشتی و... نشانگر توسعه نا متوازن و ناعدالتی در کشور است. در 20 سال گذشته هم علی رغم تفاوت دولت ها، تفاوت معناداری در کاهش نابرابری اتفاق نیافتاده است.

وی آذربایجان شرقی را استان نسبتا توسعه یافته نامگذاری کرد و خاطر نشان کرد: تصور همه از تبریز، استان پیشرفته صنعتی است که واقعیت با این امر تفاوت دارد.

پورمحمدی با ابراز تاسف از اینکه برخی از  شاخص های عمده در آذربایجان شرقی سیر نزولی دارد، ابراز داشت: یکی از ابزارهای عدالت منطقه ای توزیع اعتبارات عمومی است اما استان ما بودجه اش از متوسط کشوری پایین تر است.

وی دلایل این سیر نزولی را برشمرد و گفت: مهاجرت نخبگان و تحصیل کردگان به دلیل ناکافی بودن امکانات است، استان ما بالاترین نرخ بیکاری تحصیل کرده را دارد. سهم جمعیتی و وسعت ما در کشور  4.9 درصد است ولی سهم ما در بودجه کمتر از 3.5 درصد است.

استاندار آذربایجان شرقی با اعلام اینکه مزیت های فراوانی در این استان داریم که می توانیم با سرمایه گذاری در این مزیت ها مشکلات استان را رفع کنیم، ادامه داد: آذربایجان شرقی دروازه آسیا به اروپا بودیم ولی در یک بن بست گیر کرده ایم، در راه آهن، آزادراه و... در بن بست قرار گرفته ایم و باید برای این موضوع  راه حلی بیابیم.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در مزیت های استان، راه حل مشکلات استان است، گفت: رتبه اول ذخایر معادن مس کشور و داشتن یک درصد مس جهان در این استان، رتبه دوم کشوری در معادنی مانند نفلین سینیت، پرلیت و... که درآمدش بیش از نفت است به شرطی که خام فروشی نکنیم، مزیت برتر استان برای کشور است.

پورمحمدی با بیان اینکه 5 میلیارد تن معادن نفلین سینیت در استان داریم که از معادن مهم و استراتژیک است، خاطر نشان کرد: برخی به جای سرمایه گذاری در داخل کشور و بهره برداری از معادن این استان، رفتند در آفریقا معدن بوکسید برای آلومینا خریده اند و آن را به سختی به داخل ایران منتقل می کنند که اگر همان هزینه لوله گذاری را در این استان سرمایه گذاری کنیم بهترین تولید را خواهیم داشت.

وی اجرای دقیق همه قوانین و نظارت دادگستری بر اجرای صحیح آن را مورد تاکید قرار داد و افزود: قانون بودجه هم مانند سایر قوانین است و بایددقیق اجرا شود، در مجلس قانون تصویب می شود ولی وقتی به سازمان برنامه و بودجه می رود، طبق خواسته این سازمان بودجه توزیع می شود. 

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در جرایم رانندگی 50 میلیارد به حساب خزانه واریز می کنیم که باید به استان برگردد و هزینه شود ولی بر نمی گردد که چنین قوانینی زیاد داریم و باید برای اصلاح این روند قوه قضائیه نظارت جدی داشته باشد.

وی با انتقاد از اینکه 85 درصد بودجه کشور در تهران است، تصریح کرد: 15 درصد بقیه بودجه به استانها می رسد و که اغلب آن تکلیفی است و ما نمی توانیم مشکلات اساسی استان را برطرف کنیم، لذا تدبیر برای اجرای عدالت منطقه ای و اجرای همه قوانین خواسته ما از دستگاه قضایی است.

انتهای پیام/

پژوهشیار