نصر:مجری طرح تولید پراکنده و انرژی نو برق منطقه ای آذربایجان گفت: نیروگاه بادی آق کند میانه با ۵۰ مگاوات برق تولیدی بزودی به صورت کامل وارد مدار سراسری میشود.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، ذحمیده اسکندری روز پنجشنبه در گفت و گویی با اشاره به اینکه در این نیروگاه ۲۵ مولد ۲.۵ مگاواتی به صورت مزرعه توربین بادی نصب شده است، اعلام کرد: اکنون این نیروگاه با ظرفیت ۱۵ مگاوات در روز به شبکه سراسری متصل است و ۳۵ مگاوات از توان این نیروگاه هم اواسط آبان ماه امسال به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری بخش خصوصی در این نیروگاه، افزود: ساخت نیروگاه ۲۰ مگاواتی شهرستان سراب نیز آغاز شده است که حداکثر در ۳۶ ماه آینده افتتاح می شود.
وی گفت: نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی اردبیل هم به شبکه سراسری وصل شده و در حال بهره برداری است.
اسکندری گفت: برای راه اندازی هر مگاوات برق توسط نیروگاه های بادی و خورشیدی ۸۵۰ هزار یورو هزینه می شود.
وی ادامه داد: در نیروگاه های تولید انرژی تجدیدپذیر شهرستان های مشکین شهر به روش زمین گرمایی از این نوع انرژی تولید خواهیم داشت.
وی همچنین با اشاره به اینکه شرایط جغرافیایی و اقلیمی آذربایجان شرقی برای سرمایه گذاری ساخت نیروهای خورشیدی و بادی بسیار مناسب است، اظهار داشت: سرعت باد، سمت وزش باد، ضریب بهره برداری و بازدهی بالا، دمای مناسب، تشعشع مناسب آفتاب و امنیت منطقه از مزایا و ویژگی های برق منطقه ای آذربایجان برای سرمایه گذاری در خصوص تولید انرژی های تجدیدپذیر است.
اسکندری با بیان اینکه بسته های پیشنهادی برای سرمایه گذاران در زمینه انرژی های تجدید پذیر آماده شده است، گفت: بسته سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه های بادی با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات در شهرستان اهر، ۴۰۰ مگاوات در شهرستان سراب، ۵۰۰ مگاوات در شهرستان اسکو و ۳۰۰ مگاوات در شهرستان بناب آماده ارایه به سرمایه گذاران است.
وی ادامه داد: متولی اتصال نیروگاه های تولید انرژی تجدیدپذیر به شبکه برق کشور شرکت برق منطقه ای آذربایجان است و بر این اساس در بیش از یکسال گذشته ۴۷۴.۵ مگاوات مجوز اتصال به شبکه برای ۱۸ شرکت در قالب ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی صادر شده است.
وی یادآوری کرد: برای راهنمایی و جذب سرمایه گذاران انرژی های نو، کمیته توسعه انرژی های تجدید پذیر در آذربایجان شرقی تشکیل شده که روند سرمایه گذاری را در این استان تسهیل و تسریع کند که البته در آذربایجان غربی و اردبیل نیز این برنامه ریزی وجود دارد.
مجری طرح تولید پراکنده و انرژی نو شرکت برق منطقه ای آذربایجان گفت: در این روند ابتدا مجوز اتصال به شبکه و سپس موافقت نامه اصولی اولیه و اخذ پروانه از «ساتبا» برای متقاضیان سرمایه گذاری صادر می شود و بر این اساس تاکنون برای تولید یکهزار و ۴۵۷ مگاوات انرژی تجدیدپذیر، موافقت اولیه اصولی صادر کرده ایم.
اسکندری مجموع نیاز انرژی برق منطقه آذربایجان را ۳۱۵۰ مگاوات عنوان کرد و افزود: ظرفیت تولید اسمی منطقه ۴۲۰۰ مگاوات است که امسال در بالاترین پیک، مصرف منطقه، در ۳۱ تیر ماه، به ۳۰۶۰ مگاوات رسید.
وی ادامه داد: البته از این میزان ظرفیت تولید برق منطقه آذربایجان اکنون ۲۰.۰۴۶ مگاوات توسط نیروگاه های بادی و خورشیدی تولید می شود که با بهره برداری از طرح های در دست اجرا مثل نیروگاه بادی آق کند میانه، مجموع تولید این واحد نیروگاهی به ۵۰ مگاوات در روز افزایش می یابد.
برق منطقه ای آذربایجان استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل را تحت پوشش دارد.
انتهای پیام/