مدیر شیلات جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی:
اجرای طرح آبزیپروری قراردادی، تولید ماهیان سردآبی را افزایش میدهد
1400/07/15 - 11:42 - کد خبر: 52049
نصر: مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه اجرای طرح آبزیپروری قراردادی، تولید در بخش ماهیان سردآبی را افزایش میدهد، گفت: بر این اساس آبزیپروری قراردادی در دستور کار شیلات استان قرار گرفته است.
به گزارش نصر، قاسم جعفروند روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: انعقاد این قراردادها میان مزارع داخلی پرورش ماهی قزلآلا و تشکلها، کارخانجات و موسسههای قبل و بعد از تولید و بازرگانان انجام میشود که مبتنی بر شیوه تعامل طرفین است.
وی با بیان اینکه در آبزیپروری قراردادی، تکلیف فروش قبل از پرورش ماهی مشخص میشود، ادامه داد: از مزیتهای آبزی پروری قراردادی این است که ماهی با کیفیت، کمیت، سایزبندی و نکات فنی مورد درخواست بازار، پرورش مییابد و در زمان تعیین شده محصول تولیدی را تامین میشود. ئ
به گفته وی در این طرح و پرورشدهنده از فروش حجم مشخصی از محصول خود با قیمت تثبیت شده و در یک دوره زمانی معین اطمینان پیدا میکند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی اظهار داشت: این شیوه تولید و فروش به بعضی از مزارع پرورشی که ظرفیت خالی دارد یا به دلایلی از جمله کمبود نقدینگی، غیرفعال است، کمک کرده و آن را وارد چرخه تولید میکند.
وی افزود: آبزیپروری قراردادی حلقههای بین قبل از تولید و مصرف است و در واقع با ترویج آن بین حلقههای تولیدکننده ماهی، حمل، خرید، صنایع تبدیلی، عرضه بین تولیدکننده و مصرفکننده رابطه مشخصی شکل میگیرد و نقش واسطه کمتر میشود.
جعفروند افزود: زمینههای همکاری بیشتر در حوزه آبزیپروری حاشیه ارس وجود دارد تا تولیدات بهرهبرداران منطقه به موقع به فروش برسد.
وی با اشاره به اینکه آبزیپروری قراردادی در کشورهای مختلفی در دنیا پیادهسازی شده و با توجه به فراگیری و گسترش آن، با موفقیت روبرو بوده، افزود: توسعه این نوع ارتباطات قراردادی علاوه بر ایجاد امنیت شغلی برای بهرهبرداران خرد بخش آبزیپروری، امنیت و اطمینان کاری برای تعاونی های فعال در این زنجیره به وجود میآورد و همزمان باعث توسعه کل زنجیره ارزش میشود و با ایجاد یک سیستم فراگیر در کل زنجیره ارزش و ایجاد نهادهای تخصصی برای انتقال دانش فنی و استانداردها، افزایش تولید کمی و کیفی را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه افزایش سود خریدار و آبزیپرور با توسعه آبزیپروری قراردادی و کاهش واسطهها در زنجیره ارزش، سهم صنعت و بهرهبردار از حاشیه سود افزایش مییابد، ادامه داد: افزایش کیفیت محصولات یکی دیگر از منافع بکارگیری آبزی پروری قراردادی میباشد و اگر تعداد عناصر زنجیره ارزش زیاد باشد، علاوه بر ایجاد نوسانات قیمت در بازار باعث عدم مطلوبیت دلخواه عرضه و تقاضا میگردد.
وس ادامه داد: با شکلگیری ارتباط مستقیم، این روند تسریع گشته و باعث افزایش کیفیت خواهد شد برای نمونه رستوران ماهی خوب به ماهیان با اندازه بزرگ احتیاج دارد اگر ارتباط مستقیم مطمئن بین این رستوران و آبزیپرور نباشد، آبزیپرور برای یک خریدار احتمالی ماهیانی در سایر بزرگ تولید نخواهد کرد بلکه ماهیانی را پرورش میدهد که بازار عادی خواهان آن است.
جعفروند کاهش ریسک بازار و تولید را از دیگر آثار آبزیپروری قراردادی اعلام کرد و گفت: اگر قرارداد بین آبزی پرور و تعاونیها منعقد گردد، خریدار ملزم میشود تا محصول آبزی پرور را بخرد؛ در نتیجه ریسک بازار کاهش یافته و فرآیند تولید برای آبزی پرور پیشبینیپذیر میشود؛ از این رو برنامهریزی توسط تعاونیهای آبزیپروری با قطعیت بالاتری انجام میشود و توسعه بخش آبزی پروری سرعت میگیرد.
وی افزود: شرکتهای پشتیبان در جهت تامین مالی و تامین نهاده ها و ماشین آلات موردنیاز طرف قرارداد خود در برخورداری از مجوزهای واردات و صادرات و هرگونه معافیت و مشوق قانونی موجود در اولویت هستند.
جعفروند اضافه کرد: در شرایط فعلی تحریم، پایداری تولید حائز اهمیت است و اجرای تولید قراردادی راه حلی مناسب برای پایداری تولیدات به شمار می رود و پیش بینی می شود با اجرای طرح آبزی پروری قراردادی به خصوص در بخش ماهیان سردآبی، تولید افزایش یابد.
انتهای پیام/