خبر/
تیمسار خلبان محققی به یاران شهیدش پیوست
1400/07/09 - 13:51 - کد خبر: 51706
نصر: امیر سرتیپ دوم محققی رکورد دار پرواز رزمی برون مرزی با فانتوم و خلبان افسانه ای نیروی هوایی ارتش دار فانی را وداع گفت.
به گزارش نصر، امیر سرتیپ دوم خلبان منوچهر محققی از خلبانان و نخبگان پروازی و از نام آوران نیروی هوایی ارتش به دلیل جراحات ناشی از دوران دفاع مقدس و کهولت سن پس از طی یک دوره بیماری در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان بعث نهاجا تهران دار فانی را وداع و به یاران شهیدش پیوست.
امیر سرتیپ منوچهر محققی متولد ۱۳۲۲ در شهر تبریز و خلبان هواپیمای اف ۴ که در سال ۱۳۵۹ در یک ماموریت برون مرزی درمنطقه بصره مورد اصابت پدافند هوایی دشمن بعثی قرار گرفت و به درجه جانبازی نائل شد.
مرحوم منوچهر محققی یکی از بزرگمردان دوران جنگ هشت ساله و نابغه پرواز با فانتوم است. این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ایران، رکورد دار پرواز رزمی برون مرزی با فانتوم به شمار می رود.
او دارای رکورد ۱۸۲ سورتی پرواز برون مرزی (Special Mission) است و با بیش از سه هزار ساعت پرواز با فانتوم از این نظر در ایران و خاورمیانه رکورددار است.
سرتیپ دوم خلبان منوچهر محققی فرمانده دسته ۴۰ فروندی پروازی از پایگاه بوشهر در عملیات ۱۴۰ فروندی (کمان ۹۹) در روز یکم مهرماه سال ۱۳۵۹ بود.
وی در آخرین روزهای جنگ در وصف دوران خدمت خود به همرزمان تیز پرواز خود گفته بود: بچه ها! این قدر Low Level بر فراز خلیج فارس پرواز کردم که فکر کنم همه ماهی های خلیج فارس کباب شدند.
گفتنی است، پیکر امیر سرتیپ دوم محققی فردا ساعت ۸:۴۵ دقیقه در بیمارستان بعثت نهاجا تشییع و برای تدفین به بهشت زهرا (س) منتقل می شود.
خبر شهادت این خلبان سرفزار در هفته دفاع مقدس درحالی است که ساکنان محلی به ویژه شهروندان تبریزی فکر می کردند وی سال ها پیش شهید شده است ، چرا که از سال های قبل و در آذر ماه 1359 اندکی بعد از شروع جنگ تحمیلی به پاس خدمات و شجاعت های او خیابانی در تبریز به نام وی نامگذاری شد، اما آن گونه که گفته می شود براثر غفلت مسوولان وقت شهرداری درتابلو خیابان عنوان " شهید محققی " حک شد و این عنوان سپس به مرور زمان در برخی نوشتجات و اماکن شهر از جمله در بدنه اتوبوس های درون شهری و قطار شهری بازنویسی شد به طوری هنوز هم می توان نام " شهید محققی" را در فهرست ایستگاه های مترو تبریز و بدنه برخی از اتوبوس های شهری مشاهده کرد.
از امیر سرتیپ خلبان محمود ضرابی، از خلبانان دوران جنگ، نقل شده است که در آذر ماه سال 1359 به دستور امام خمینی ، رییسجمهور وقت و وزیر کشور دستور رسید تا قهرمانان جنگ معرفی شوند که در آن زمان در نیروی هوایی پنج نفر معرفی شدند و قرار شد در زادگاه این پنج نفر خیابانهایی به اسم آنها نامگذاری شود که عبارت بودند از منوچهر محققی در تبریز، عباس دوران در شیراز، علی بختیاری در نارمک تهران، رضا سعیدی در چیزر تهران و محمود ضرابی در کرمان.
انتهای پیام/