میتباخ (28)/

طرز تهیه خورشت آلو بخارا

1400/07/03 - 12:33 - کد خبر: 51423
میتباخ میتباخ میتباخ میتباخ میتباخ

نصر: یکی از جذاب ترین بخش های جذب گردشگر درغذاهای خوش طمع و خوشمزه مردمان همان منطقه است. لذا آشنایی با غذاهای بین المللی ما را به سمت کشف ناشناخته هایی هدایت می کند.

آژانس خبری تحلیلی نصر به منظور معرفی غذاهای دلپذیر بخش ویژه ای با نام "میتباخ" را ایجاد کرده است که قرار است در این بخش نحوه پخت این غذاها را نیز معرفی نماید.

بیست و هشتمین قسمت از این مجموعه مطالب نحوه طرز تهیه "خورشت آلو بخارا" خوشمزه را معرفی می کنیم، امیدواریم این سلسله مطالب بتواند در معرفی این ظرفیت ها اثرگذار باشد.
 

مواد لازم برای تهیه خورشت آلو بخارا:
گوشت خورشتی گوسفندی: 200 گرم
آلو بخارا: دو پیمانه
شکر سفید معمولی: سه قاشق غذاخوری
زعفران دم شده: سه قاشق غذاخوری
هویج: یک عدد
سیب‌زمینی: یک عدد
پیاز: یک عدد
نمک، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی (اختیاری): یک قاشق غذاخوری
 

 
طرز تهیه:
مرحله اول

خواص آلو بخارا بی‌شمار بوده و استفاده از این میوه در رژیم غذایی روزانه به شما در داشتن یک زندگی سالم‌تر‌ کمک می‌کند. خورشت آلو بخارا مانند خورش فسنجان یا انار بیج طعم ملسی دارد، پس اگر طرفدار طعم غذاهای ترش و شیرین هستید حتما این خورش خوشمزه را امتحان کنید.

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا پیاز را خلالی و ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند، گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا آب گوشت جمع شود و رنگش کمی تغییر کند. کمی زردچوبه را روی گوشت بریزید و چند دور هم بزنید. سپس مقداری آب جوش به گوشت‌ها اضافه کنید. یادتان باشد که گوشت این خورش، کمی بزرگتر از خورش قیمه خرد می‌شود.

مرحله دوم
حدود یک ساعت بعد، زعفران را به گوشت اضافه کنید. نزدیک به نیم ساعت دیگر برای پخت کامل گوشت صبر کنید. پس از گذشت این زمان، آلو بخاراهایی که نیم ساعت پیش خیس کرده‌اید را همراه با شکر و نمک در قابلمه بریزید.

 

مرحله سوم
در همان فاصله‌ای که خورش در حال جا افتادن است، هویج را خلالی (قطر کمتر از نیم سانت و بلندی دو سانت) خرد کنید. حدود یک ربع هویج را در قابلمه بجوشانید و سپس در تابه‌ای که کمی روغن در آن ریخته‌اید تفت دهید. مراقب باشید روی هویج‌ها نسوزد و تیره نشود. در پایان یک قاشق چای‌خوری شکر را روی هویج‌ها بریزید، کمی بچرخانید و تابه را از روی حرارت بردارید. سیب‌زمینی‌هایی که خلالی و ریز خرد کرده‌اید را هم در تابه دیگری سرخ کنید. وقتی خوب سرخ شدند، یک قاشق زعفران رویشان بریزید و کمی بچرخانید تا همه سیب‌زمینی‌ها رنگ زعفران را به خود بگیرند.
 

مرحله چهارم
در صورت تمایل یک قاشق رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به قابلمه خورشت اضافه کنید. البته مطمئن باشید که بدون رب گوجه فرنگی هم غذایتان خوش‌رنگ و طعم می‌شوند. وقتی آب خورشت آلو بخارا قوام گرفت، آن را در ظرف دلخواهتان سرو کنید و هویج و سیب‌زمینی سرخ شده را هم رویش بریزید. در صورت تمایل می‌توانید کمی خلال پسته و بادام را هم تفت دهید (خیلی کوتاه) و در لحظات پایانی جوشیدن خورشت به آن اضافه کنید. این خورشت را با طعم ملسی که دارد، می‌توانید به عنوان یک غذای مجلسی، همراه با برنج ته‌دیگی سرو کنید.
نوش جان!
انتهای پیام/

پژوهشیار