استاندار آذربایجان شرقی؛

کاهش نرخ بیکاری و افزایش صادرات نتیجه همراهی بخش خصوصی با دولت است

1400/06/20 - 23:37 - کد خبر: 50673
محمدرضا پورمحمدی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از غیرت بخش خصوصی که در شرایط سخت تحریم و کرونا، صنعت و تولید را در استان سرپا نگه داشته‌اند، افزود: کاهش نرخ بیکاری، افزایش صادرات و بهبود فضای کسب‌ وکار استان در سایه تعامل و همراهی بخش خصوصی با دولت تحقق یافته است.

 به گزارش نصر، محمدرضا پورمحمدی شنبه شب در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اگر کارهای بخش خصوصی را به خود این بخش بسپاریم و بخش دولتی به جای اینکه رقیب بخش خصوصی باشد، نقش کنش‌یاری ایفا کند بسیاری از مشکلات حوزه صنعت و تولید حل خواهد شد.
 وی گفت: بخش خصوصی در مدیریت مسائلی که به خود این بخش مربوط است مشکلی ندارد و مشکلات زمانی ایجاد می‌شود که این بخش به دنبال دریافت خدمات از دستگاه‌های دولتی است.
وی با اشاره به اینکه تغییر دولت‌ها و مدیریت‌ها، طبیعی و بلکه ضروری است، افزود: جایگاه تبریز و آذربایجان در تاریخ ایران بر کسی پوشیده نیست و مدیرانی که برای این استان انتخاب می‌شوند باید افرادی قوی و توانمند و در خور شأن استان باشند.
 پورمحمدی همچنین در خصوص موضوع پیش از دستور این جلسه که به امکان سرمایه‌گذاری در حوزه کشت فراسرزمینی اختصاص داشت، گفت: این موضوع فرصت خوبی برای حضور صنعت‌گران و تولیدکنندگان ما در کشورهای مختلف است که علاوه بر اینکه اقتصاد ما را از بن‌بست خارج می‌کند، امکان تأمین نیازهای داخلی را هم فراهم می‌کند.
 
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی استان تجربه فعالیت برون‌مرزی را دارد، افزود: بخش خصوصی ما توان این را دارد که همه فعالیت‌های خود را در خارج از کشور هم انجام دهد و لازم است با تشکیل کمیته‌ای تخصصی، سازوکارهای این موضوع فراهم شود.
 یونس ژائله، رییس اتاق تبریز در این جلسه با اشاره به سفر خود به ونزوئلا، گزارشی از بحران اقتصادی این کشور ارائه داد و گفت: این کشور قبل از بحران اقتصادی، پنجمین صادرکننده نفت خام در جهان، سومین صادرکننده گاز در جهان، رتبه اول شروع کسب و کار در سطح جهان در سال ۲۰۱۳ و بسیاری از مزیت ها دیگر را دارا بوده است و از سوی دیگر ذخایر نفتی و جاذبه های گردشگری بسیار خوبی نیز دارد.
 وی در خصوص عمده دلایل رکود تورمی این کشور گفت: مدیریت ضعیف منابع، سقوط بهای نفت، وابستگی ۹۵ درصدی بودجه به درآمد نفت، عدم توجه به نگهداری و توسعه تجهیزات و زیرساخت های نفتی، قیمت گذاری دستوری، اعطای ارز دولتی و ممانعت از واردات به بهانه جلوگیری از حذف شغل های داخلی از جمله این دلایل بوده است.
 
ژائله ادامه داد: باید این کشور را الگویی قرار داده و از این مسیر تجاربی برای ونزوئلایی نشدن ایران کسب کنیم.
وی گفت: عدم استفاده از سیاست های تکراری ناموفق دوره های قبل، حذف هزینه های جاری و افراطی دولت، جلوگیری از خروج سرمایه گذاران ایرانی با حمایت از تولید ، برنامه ریزی جهت جذب سرمایه گذار خارجی، حذف ارز دولتی و یارانه های مصرفی، دریافت مالیات از بخش غیر مولد و ارائه مشوق های مالیاتی برای بخش مولد، حذف قیمت گذاری دستوری و ایجاد تعادل بر اساس قانون عرضه و تقاضا، برنامه ریزی در خصوص زیرساخت ها و بهینه سازی مصارف انرژی و منابع طبیعی از جمله این تجربیات است.
 رییس اتاق تبریز با ارائه پیشنهاداتی برای استفاده از فرصت های کشور ونزوئلا گفت: به جهت استفاده از زمین های حاصل خیز، فراوانی آب و منابع انسانی ارزان قیمت در ونزوئلا، برنامه ریزی لازم جهت کشت فراسرزمینی و دامپروری جهت پیاده سازی در این کشور انجام شود.
 ایجاد کنسرسیوم های صادراتی جهت صادرات مواد اولیه به ونزوئلا و سرمایه گذاری در زمینه های مختلف نظیر انواع نهاده های مورد نیاز کشور، چوب، دام زنده و گوشت، طلا و واردات آن به کشور، صادرات کالاهای ارزان قیمت و صادرات ماشین آلات و ادوات کشاورزی، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و لوازم خانگی و الکترونیک، انتقال دانش فنی در زمینه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و صدور خدمات فنی-مهندسی از جمله در حوزه خودرو، مصالح ساختمانی، سیمان، اقلام دارویی و کالاهای بهداشتی از دیگر پیشنهادات رئیس اتاق تبریز در این جلسه بود.
 رییس اتاق تبریز همچنین بر ضرورت تامین آب و برق شهرک های صنعتی و مجموعه های کشت و صنعت تاکید کرد و خواستار همکاری دولت در این راستا شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار