فرماندار شهرستان اسکو:

تولید سالانه 33 هزار و 810 متر مربع قالی در سطح شهرستان/ تولید ۱۹۰۰ عدد تابلوفرش نفیس با اندازه ها و رج های متفاوت

1400/06/15 - 20:30 - کد خبر: 50354
تابلوفرش

نصر: فرماندار اسکو از تولید سالانه ۳۳۸۱۰ متر مربع قالی در سطح شهرستان خبر داد.

به گزارش نصر،  بابک رضی منش، فرماندار این شهرستان در جمع خبرنگاران با تشریح فرش دستباف اسکو و برنامه ریزی جهت ارتقا جایگاه این هنر در سطح شهرستان اسکو گفت‌؛ فرش دستباف یکی از هنرهای اصیل و صنایع قدیمی این شهرستان به شما می رود که باید برای ارتقای این هنر صنعت برنامه ریزی و اقدام جدی بعمل آید.
رضی منش با بیان اینکه هنر در تک تک گلهای قالی های این شهرستان به وضوح قابل مشاهده است افزود؛ بدون شک #فرش_دستباف هنر، صنعت این شهرستان به شمار می رود‌ و در حال حاضر سالانه ۳۳۸۱۰ متر مربع قالی و  ۱۹۰۰ عدد تابلو فرش با اندازه ها و رج های متفاوت تولید می شود که علاوه برحفظ آثار سنتی خود قالب تجاری نیز به خود گرفته است.
وی از تعداد ۴ کارگاه بزرگ فرش دستباف دارای مجوز در سطح شهرستان خبر داد و افزود؛ اکثریت فعالین این حوزه بصورت خانگی فعالیت میکنند و عمده تولید فرش دستباف در اسکو، ایلخچی، روستاهای اسفنجان، عنصرود، گنبرف، کردآباد، مجارشین آمقان، کهنمو، اسکندان، اربط، دیزج امیرمدار، خاصبان، بایرام می باشد که اقدامات لازم برای ساماندهی آنها در حال انجام است.
فرماندار شهرستان اسکو گفت؛ ساماندهی و تفکیک کارگاه های خانگی از کارگاه های بزرگ متمرکز و غیرمتمرکز و تحت پوشش درآوردن آنها در یک قالب یک مجموعه، تغییر نوع بافت به روز رسانی طرح و نقشه رنگ و مواد اولیه قالی طبق ذوق و سلیقه مصرف کنندگان و جلوگیری از ورود مواد نامرغوب در بین بافندگان، شناسایی مشتریان کلیدی و تمایلات خریداران و شناسایی کانال های توزیع و راههای نوین و ورود به بازارهای هدف از طریق اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان و اتحادیه فرش دستباف با جدیت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۱ هزار نفر از قالیبافان شهرستان دارای کارت شناسایی هستند افزود؛ ازاین تعداد حدود ۷ هزار نفر فعال و قریب به ۲۵۰۰ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که پیگیری های لازم برای حمایت ویژه از بقیه قالیبان در حال انجام است.
رضی منش اظهار کرد؛ در ارتقای رفاه بافندگان قالی و همچنین افزایش سهم قالی شهرستان دربازارهای هدف، مصمم هستیم ادامه داد؛ تمام تلاش ما بر این است تا با بهره گیری از ظرفیتهای علمی، فنی و اجرایی شهرستان و نیز تسهیل و ترویج استفاده از فناوری های روزآمد در مراحل مختلف رنجیره تولید قالی بستری فراهم سازد که قالی شهرستان اسکو در بازارهای هدف ارزشمندتر و رضایت و ارتباط مستمر مشتریان را به همراه داشته باشد.
فرماندار شهرستان اسکو تجاری سازی و توسعه صادرات را راهبرد اصلی شهرستان در ارتقای جایگاه فرش دستباف اسکو عنوان کرد و افزود؛ اکثریت فرش دستباف این شهرستان قابلیت صادارت دارند که بنام فرش تبریز در بازارهای جهانی به فروش میرسد.
انتهای پیام/

پژوهشیار