نصر: 28 صفر در تقویم اسلامی جایگاه ویژهای داشته و شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت در سوگ حضرت رسول اکرم(س) و نوه گرامیاش امام حسن مجتبی(ع) نشسته و غرق در ماتم، مجلس عزاداری برپا میکنند.
به گزارش نصربه نقل از ایسنا، حضرت رسول اکرم(ص) پس از ۲۳ سال مجاهدت و ابلاغ پیام الهی، سرانجام در سال یازدهم هجری در روز 28 ماه صفر(به روایت بیشتر علمای شیعه) و دوازدهم ربیعالاول (به قول اکثر علمای اهل سنّت) در سن ۶۳ سالگی پس از ۱۴ روز بیماری و کسالت، رحلت فرمودند. مرقد مطهر آن حضرت، در مسجد النبی قرار دارد.
پیامبر رافت و مهربانی بنیانگذار حکومت اسلامی و نخستین معصوم در دین مبین اسلام، در روز جمعه، هفدهم ربیعالاول سال "عامالفیل" برابر با سال ۵۷۰ میلادی (به روایت شیعه) متولد شدند و بیشتر علمای اهل سنّت تولد آن حضرت را روز دوشنبه دوازدهم ربیع الاول آن سال دانستهاند. مکه معظمه، در سرزمین حجاز (عربستان کنونی) محل تولد حضرت است.
پدرش عبدالله بن عبدالمطلب و مادر گرامی حضرت، آمنه، دختر وهب بن عبد مناف است که در طهارت و تقوا در میان بانوان قریشی، کم نظیر و سرآمد بود. نام حضرت "محمد بن عبدالله" و کنیه ایشان ابوالقاسم بوده است؛ القاب حضرت "رسولاللّه، نبیاللّه، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس، طه و..." است.
حضرت محمّد(ص) پیش از رسیدن به مقام رسالت، در سن ۲۵ سالگی با خدیجه بنت خویلد ازدواج کرده و از ۲۷ رجب سال چهلم عامالفیل (۶۱۰ میلادی) در سن ۴۰ سالگی به رسالت مبعوث شده و به مدت 23 سال نیز در مسیر ابلاغ پیام الهی و دعوت مردم به دین اسلام تلاش و مجاهدت کردند.
انحراف از دین، مصیبتی که بعد از رحلت پیامبر(ص) در عالم اسلام به وجود آمد
یک کارشناس مسائل دینی در این رابطه در گفتوگویی، با بیان اینکه دهه آخر صفر مصادف با رحلت پیامبراسلام (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام علی بن موسی الرضا (ع) حزن و اندوه فراوانی دارد، اظهار کرد: مسئلهی انحراف از دین مصیبتی است که بعد از رحلت پیامبر در عالم اسلام به وجود آمد و پیامدهایی همچون غصب خلافت امام علی (ع) و جسارت به ساحت بزرگوار حضرت زهرا ( ع) را به دنبال داشت.
حجت الاسلام رسول برگی با اشاره به اینکه عاشورا در روز شنبه یا جمعه اتفاق افتاده و روز دوشنبه نیز روز رحلت پیامبر (ص) است، افزود: حضرت زینب (س) فردای عاشورا در میدان قتلگاه میفرمودند: یا رسول الله تمام بدبختی ما از آن روز دوشنبه آغاز شد، از اینرو هر مصیبتی که در عالم اسلام اتفاق افتاده بعد از رحلت پیامبر گرامی بوده و بزرگترین اتفاق نیز مسئله انحراف از مسیر ولایت، امامت و غصب خلافت امام علی (ع) و هتاکی به شان و شخصیت حضرت زهرا (س) است و به همین دلیل روز 28 صفر غمگینترین و مصیبت بارترین روز در عالم اسلام محسوب میشود.
اعمال روز 28 صفر
وی در خصوص اعمال روز 28 صفر، بیان کرد: برای روزهای منصوب به هر یک از معصومین(ع)، خواندن زیارت آن معصومان سفارش شده است که در روز بعثت، وفات و ولادت پیامبر (ص) نیز خواندن زیارت حضرت رسول(ص) مستحب است.
وی افزود: روزهای منصوب به ذات اقدس الهی مانند روز عرفه و شب قدر، خواندن زیارت امام حسین (ع) و روزهایی که مربوط به وجود مقدس پیامبر (ص) است خواندن زیارت امیرالمومنین نیز توصیه شده است تا از این طریق مظلومیت و جایگاه اهل بیت (ع) که مهم ترین مسئله شیعه است، تبیین شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: باید معرفت، تامل و تفکر در شخصیت و اخلاق پیامبر اسلام (ص) همراه با خواندن زیارتنامهها مدنظر باشد.
وی با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) در رابطه با اخلاق پیامبر(ص)، بیان کرد: شخصی از امیرالمومنین (ع) درخواست شناخت اخلاق پیامبر(ص) را کرد که امیرالمومنین(ع) در پاسخ به او از آن شخص خواست تا نعمتهای خداوند را بشمارد، آن شخص با اقرار به ناتوانی در شمردن نعمتهای خداوند، حد اعلای اخلاق پیامبر اسلام را دریافت.
وحدت با محوریت اهل بیت (ع)، مهمترین توصیه پیامبر (ص) بود
این کارشناس مسایل دینی با بیان اینکه وحدت با محوریت اهل بیت (ع) مهمترین توصیه پیامبر (ص) بود و حدیث ثقلین بیانگر این موضوع است، گفت: در کتب اهل سنت آمده است: شیخ شلتوت، بنیان گذار دانشگاه نیز فتوایی تاریخی را صادر کرده و بر مقبولیت عمل شیعیان صحه گذارد.
وی در این خصوص افزود: شیخ شلتوت طی نامهای به آیت الله بروجردی نوشته بود که با تحقیق در حدیث ثقلین به این مفهوم بزرگ که "شیعه خود حق است" رسیده و همچنین 36 سند به دست آمده در این مورد نیز نشان میدهد که بزرگترین سفارش پیامبر گرامی اسلام تمسک به قرآن و اهل بیت (ع) است.
مناسبتهای دینی، تداعی کننده رابطه مهر و محبت بین خالق و مخلوق است
یک کارشناس مسائل مذهبی نیز در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه مناسبت های مذهبی و دینی نوعی توجه به خداوند و تداعی کننده رابطه مهر و محبت بین خالق و مخلوق است، گفت: با تکریم ایام سوگواری و رحلت پیامبر (ص) میتوان از راه توسل و توجه به ائمه اطهار (ع) رابطه خود با خدا را تقویت کرده و به درگاه خداوند تقرب جست.
حجت الاسلام سعید اسمعلیپور با بیان اینکه عزاداری برای معصومین(ع) نوعی عبادت محسوب میشود، اظهار کرد: گریه برای اهل بیت عبادتی در راستای تقرب به خداوند بوده و دهه آخر صفر که مصادف با رحلت پیامبر اکرم (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) است انجام اعمالی چون استغفار، طلب غفران و رحمت خدا توصیه میشود.
فقدان پیامبر(ص)، بزرگترین ضایعه عالم آفرینش است
وی با بیان اینکه به اعتقاد مسلمانان بزرگترین ضایعه عالم آفرینش فقدان پیامبر (ص) است، افزود: حضرت رسول(ص)، حامل دین خاتم الهی بوده و دین خدا به برکت ارشاد وی به کمال رسید. اسلام به عنوان تنها دین خدا در قرآن مطرح شده که به معنای تسلیم محض در مقابل خدا است.
حجتالاسلام اسمعلیپور ادامه داد: رسول اکرم (ص) از میان تمام انبیا و برگزیدگان الهی، شخصیت برگزیده داشت و به اشرف الانبیا مشهور بود، چرا که در داستان معراج نیز ایشان به درجهای از تقرب الهی میرسند که هیچ پیامبری نتوانسته بود؛ این مورد نیز نشاندهنده شخصیت بی بدیل پیامبرگرامی اسلام(ص) بوده و فقدان چنین انسانی در عالم آفرینش ضایعهای دردناک و بزرگ است.
وی با بیان اینکه پیام رسول خدا (ص) تطهیر روح انسان و به بندگی رساندن انسانها است، تشریح کرد: با استناد به روایات آمده در نهج البلاغه، یکی از دلایل رسالت پیامبر (ص)، بنده محض خدا بودن و بازگرداندن مردم به میثاق فطری یا همان عهد ازلی انسان با خداوند، بوده است.
احادیث گهربار از پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام حسن مجتبی(ع)
پیامبر گرامی اسلامی در حدیث ثقلین فرمودهاند: «من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها میگذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترتم اهل بیت را. تا وقتی که از این دو تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچگاه از هم جدا نمیشوند، تا کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.»
پیامبر خدا (ص) در احادیث دیگری فرمودهاند: -همه تقوا این است که آنچه را نمیدانی بیاموزی و به آنچه میدانی عمل کنی.
-دعای پدر در حق فرزندان , مثل دعای پیامبر است در حق امتش.
-یاد کنید در مجالس خود فضایل علی بن ابیطالب (ع) را زیرا یاد کردن از علی , یاد از من است و یاد کردن از من یاد خداست.
-با اندکی از آنچه که خداوند به شما عطا فرموده است به سوی او تقرّب بجویید که خداوند در مقابل آن، بسیار عوض آن را به شما میدهد.
-ساعتهای بیماری ,ساعتهای گناه را از بین میبرد. -از لغزشهای خطاکاران درگذرید، تا بدین سبب خداوند شما را از مقدّرات ناگوار نگه دارد.
-زمینی که مؤمن برآن سجده میکند نورش تا آسمان میرود...
-اگر انسان مال حرامی را کسب کند و از آن صدقه بدهد پاداشی دریافت نخواهد کرد، و اگر آن را در زندگی صرف کند برایش برکت ندارد، و اگر آن را برای ورثه بگذارد توشهای برای آتش دوزخ خواهد شد!
-توبه ی نصوح, پشیمانی از گناه است, یعنی وقتی گناهی از تو سرزد استغفار کنی ودیگر هرگز مرتکب آن نشوی...
-حتی اگر کسی به لاشه گنجشکی رحم کند ، خداوند در قیامت به او رحم خواهد کرد ...
-هرکس مرده ای را با صدقه (یا دعا و احسانی) مهربانی کند , نزد خدا اجر او مانند کوه احد است و در روز قیامت زیر سایه ی عرش الهی است...
امام حسن(ع) نیز در احادیثی گهربار فرمودهاند: -ﺑﺮﺗﺮﻳﻦ ﻛﺮﺩﺍﺭ ﺁﺩﻣﻰ ﭼﺸﻢ به راﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺍﻭ ﺑﻪ ﮔﺸﺎﻳﺶ ﺍﻟﻬﻰ ﺍﺳﺖ
-هر گاه شنیدی شخصی آبروی مردم را می ریزد ، بکوش تا تو را نشناسد.
-کسی که در قلبش جز رضا و خشنودی خدا خطور نکند؛ من ضامن اجابت دعای او هستم.
-چون نیکی های خود را برشمردی , آن را تباه ساختی
منبع احادیث: بحارالانوار، تحفه العقول، منازل الاخره، نهج الفصاحه، مستدرک الوسایل، عین الحیاه، تنبیه الخواطر،
انتهای پیام/