وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد:
جرأت مطالبه گری از بخش های مختلف را دارم
1400/05/30 - 20:08 - کد خبر: 49365
نصر: وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش گفت: گام دوم انقلاب رخ نمی دهدمگر روی نسل جدید کار ویژه کنیم وبرای آن باید تمام ظرفیت دولت و نظام باید پای کار بیاید. من جرأت مطالبه گری از بخش های مختلف را دارم.
به گزارش نصر، حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (شنبه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دفاع از خود بیان کرد: بر خودم لازم می دانم قبل از هر چیز از اعتماد ایشان تشکر کنم و انتخاب ایشان نشان داد که ایشان به صورت جدی دنبال تحول هستند. مشخصاً مسیری که آموزش و پرورش را نجات میدهد مسیر تحولی است که خواهم گفت.
وی با تشکر از موافقان و مخالفان نیز گفت: باور دارم تمام نکاتی که در کمیسیونها گفته شد و امروز در صحن برای کمک به آموزش و پرورش است. امیدوارم توضیحاتم برای کمک کردن ذهن شما مؤثر باشد.
وی اظهار کرد: در پیش دبستانی مدلی دارم که درباره اش ادعا دارم. من یک مدلی در پیش دبستانی امام رضا اجرایی کردم که در دو سال آینده قابل ارائه به آموزش و پرورش است ولی از آن عبور میکنم.
وی بیان کرد: پدران، مادران عزیز و والدین و فرهنگیان نیازمند کاری هستیم که جنس تعلیم و تربیتی پیدا کند. انقلاب اسلامی ایران حاصل پرورش یافتگان نهضت امام خمینی بود و گام دوم انقلاب رخ نمیدهد مگر روی نسل کودک و نوجوان کار ویژه بکنیم و برای آن باید تمام ظرفیت دولت و نظام باید پای کار بیاید. روز گذشته در جلسهای با علیرضا زاکانی، شهردار تهران گفتم در قانون سهمی وجود دارد که شهرداریها باید از عوارض، مبلغی را به آموزش و پرورش بپردازند و از شما قول میگیرم حداقل در شهر تهران این سهم را بپردازید. من جرئت مطالبه گری از بخشهای مختلف را دارم. من قول میدهم این مطالبه گری را رها نکنم.
باغگلی گفت: اگر بتوانم اعتماد شما را جلب کنم اصلی ترین کارم این است که سند تحول را اجرا کنم. همه حرف مخالفان این بود که باغگلی جوان است و کم تجربه و ناتوان است این کار را بکنم. قرار نیست وزیر یک تنه این کارها را بکنم. وزیر در تیمش آدمهای جسور و قدرتمند میخواهد و باید حلقه بسته مدیریت طولانی را بشکند.
وی با اشاره به شرایط پیچیده در آموزش و پرورش گفت: اگر قرار است این شرایط را حل کنیم باید این پیچیدگی را حل کنیم. تکرار تجربههای گذشته بازتولید اقدامات گذشته است.
وی اظهار کرد: ما معلمان تازه واردی در آموزش و پرورش داریم که نفسشان در سینه حبس و سیستم محافظه کاران اجازه کار نمیدهد. باید به جوانان فرصت داد تا ابتکارهای خود را نشان دهند. ما در آموزش و پرورش دوگانههای متناقضی داریم که یکجا جسورانه ایستاد و روشن کرد که ما طرفدار کدام بخش هستیم. یکی از این تعارضها گروهی هستند که فکر میکنند آموزش و پرورش با اعداد و ارقام اداره میشود و گروه دیگر که بنده جزو آنها هستم نگاهشان به آموزش و پرورش نگاهی تربیتی است.
وی گفت: در جمع شما دانش آموختگان مدیریت هستند و میدانند که در جریان مدیریت اجرایی در سطوح پایین نیازمند مهارت بیشتری در حوزه اجرا هستیم و هرچه مدیریت بالاتر میآید ما به ادراک مدیر نیاز داریم. وزیر آموزش و پرورش نباید نگاهش صرفاً به حقوق معلمان، ساخت مدرسه یا چاپ کتاب باشد؛ اینها نیز مسائل مهمی هستند اما باید جهت اصلی ما تربیت فرزندان کشور باشد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: دوگانه دیگر در خصوص حفظ وضعیت موجود و محافظه کاری و یا کنار زدن آن و ایجاد تحول است. ما در موقعیتی نیستیم که فرصت ادامه دادن محافظه کاری را داشته باشیم باید یک فردی به میدان آمده و وضعیت را تغییر دهد.
وی در ادامه گفت: از یک طرف میگویند باغ گلی را کسی نمیشناسد و از طرف دیگر از جای جای کشور به ما پیامک آمده تا به ایشان رأی ندهیم. گویا عدهای محافظه کار که بنایشان حفظ وضع موجود است نگران شدند.
وی تاکید کرد: بنده با توسعه مدارس غیردولتی موافق نیستم چرا که زمینه ساز عدول ما از اجرای قانون اساسی میشود اما علت روی آوردن اولیا به این مدارس پایین بودن کیفیت آموزش در مدارس دولتی است. آیا غیر از این است که اولیایی هستند که کیفیت مطلوب را در مدرسه دولتی نمیبینند و فرزندشان را در مدرسه غیر دولتی ثبت نام میکنند؟ نگاه بنده افزایش کیفیت آموزش در مدارس دولتی است که خود به خود منجر به حذف رقیب غیردولتی خواهد شد. امروز ما صرفاً با مافیای کنکور مواجه نیستیم بلکه ما به عدهای مواجه هستیم که با تنبلی و کار نکردن به دنبال جذب شاگرد هستند. متأسفانه نوع مدیریت انگیزه و خلاقیت از معلمان گرفته و به آنها آزادی عمل نمیدهد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: مبناییترین مسئله و چالش امروز ما عقبماندگی در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. این سند ده سال است که تصویب شده و فکر میکنم جزو پر تکرارترین موضوعاتی است که در حوزه تعلیم و تربیت توسط حضرت آقا بارها و بارها مطرح شده است.
وی افزود: آموزش و پرورش ما حکم بیماری را دارد که نیازمند عمل جراحی است، بیماری که همزمان ناگهان قلب او دچار مشکل میشود و کاری که ما سریعاً باید انجام دهیم این است که اول به وضعیت قلب او رسیدگی کنیم و سپس جراحیاش را انجام دهیم. بنابراین فعالیتهای ما در آموزش و پرورش باید گام به گام باشد. همه فعالیتها در این وزارتخانه باید بر اساس سند راهبردی مورد نظر که بومی است انجام بگیرد.
باغگلی گفت: در دولت قبل ما وظیفه داشتیم که برای ریلگذاریهای تحولی مجموعهای از پیشنهادها را برای مجلس بیاوریم ولی تا الان نیاوردیم. من اینجا به شما قول میدهم که اصلاح قانون اهداف و وظایف وزارت آموزش و پرورش مصوب سال ۶۷، اصلاح قانون مرتبط با بازگشایی مدارس و تقویم آموزشی با اقلیمهای چندگانه کشور، قوانین مرتبط با جذب و به کارگیری بازنشستگان ویژه فرهنگیان، اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان و موارد دیگر را در چند ماه آینده تقدیم شما کنم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: ما امروز افرادی در کشور داریم که راه میافتند تا سند ۲۰۳۰ را اجرا کنند. انشالله به یاری خدا و با اعتماد شما به بنده، یکی از قولهای اساسی ام این است که سند تحول خودمان را به گونه خوب اجرا کنیم و با کمک معلمان در دهان کسانی بزنیم که فکر میکنند سند تحول ما کاربردی ندارد و پس باید دنبال ۲۰۳۰ باشیم.
باغگلی گفت: رویکرد من تربیت اسلامی و تربیت معنوی است. من با تمام وجود به جامعه خودم و به مبنای تربیتی دینی عشق میورزم و بزرگترین آرزویم زمینهسازی برای اجرای این رویکرد است.
وی افزود: چالش امروز اما این است که کیفیت آموزش در جامعه ما پایین آمده است. اکثر شماها فرزند دانش آموز دارید. من خودم دو فرزند دانشآموز دارم، یک از مزایای وزیر جوان در آموزش و پرورش داشتن این است که خودش هم دانش آموز دارد و درگیر وزارت آموزش و پرورش و مدارس میشود پس ارتباط بهتری میتواند برقرار کند.
او در خصوص وظیفه سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی باید تعداد سرفصلهای کتابهای درسی را با نیازهای امروز متناسب کند و شاخهها و رشتههای تحصیلی را اصلاح نماید. همچنین بستههای متنوع، غنی و حساس به جنسیت دختران و پسران تنظیم کند.
باغگلی گفت: البته همه اینها تکلیف سند تحول است. امروز جامعه ما تربیت لازم برای دختران را انجام نمیدهد ما امروز به شدت نیازمند تربیت دخترانه هستیم و باید در این زمینه فعالتر باشیم تا بتوانیم دنیای دختران را بفهمیم اما امروز در آموزش و پرورش بیشتر جنس مردانه داریم در حالی که جمعیت قابل توجهی از دانشآموزان ما خانم هستند و دانشآموزان با مادرانشان ارتباط بیشتری دارند که از جنس زنان هستند. ما ساختار جامعی نداریم که نبض کیفیت آموزش را بگیرد و سنجش و کیفیت خدمات آموزش و تربیت را اندازهگیری کند.
وی در خصوص تأمین نیروی انسانی گفت: اگر کسی را در رأس بگذارید که این دغدغهها را دارد با ۲ معاونت هم مسائل نیروی انسانی را میتواند حل کند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: معلم ستون خیمه آموزش و پرورش و قلب تپنده نظام تعلیم و تربیت است. اگر تربیت را تخصص بدانیم معلمان ما متخصص هستند و باید به این متخصصان احترام گذاشت. باید توجه داشته باشیم اگر قرار است اتفاقی بیفتد. باید ابتدا در روح و جان معلم تصویب شود، معلم خوب کمبودها را میتواند تا حد زیادی حل کند.
وی ادامه داد: رتبهبندی معلمان باید به صورتی باشد که هم به معیشت معلمان کمک کند و هم به کیفیت آموزش و پرورش. به گفته رهبر انقلاب دانشگاه فرهگیان باید تنها درگاه ورودی نیروی انسانی آموزش و پرورش باشد. اما این دانشگاه ۸۵۰ عضو هیأت علمی دارد که توانایی مدیریت ۱۳۰ هزار دانشجو معلم را در قریب به ۱۰۰ مرکز آموزشی ندارد باید کمک کنیم به مدرسان این دانشگاه تا موقعیت مطلوب داشته باشیم تا معلمانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل میشوند دستشان پر باشد علاوه بر جذب و گزینش بهترین معلمان باید برای نگهداشت معلمان تدبیر مناسب داشته باشیم بسیاری از معلمانی که جذب شدهاند را میشناسم با افقها و آرمانهای خوب آمدهاند اما باید برای نگهداشت آنها نیز فکری شود.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: با اجرای مطلوب رتبهبندی و افزایش اختیارات منطقه و مدرسه میتوانیم به نگهداشت معلمان کمک کنیم.
وی با اشاره به صندوق ذخیره معلمان گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان قرار بود معیشت را بهبود ببخشد اما سوءاستفاده و بیتدبیر در آن دردآور است بازنگری در این صندوق الزامی است و فرهنگیان باید از سود این صندوق بهره ببرند نه اینکه اختلاس گران از این صندوق بهرهمند شوند. در سال گذشته صندوقی با اعتبار ۵۵ هزار میلیارد تومانی حتی نتوانست به اندازه نرخ تورم به جامعه خود سود دهد.
باغگلی تصریح کرد: ما تا پایان دولت سیزدهم با موج بازنشستگی ۲۷۰ هزار نفری فرهنگیان مواجه هستیم که این موضوع هم یک فرصت است برای ما و هم تهدید. هر کسی صلاحیت نشستن بر کرسی تعلیم و تربیت فرزندان ما را ندارد. در حال حاضر تمرکزگرایی در آموزش و پرورش شدید و مزمن است و باید به سمت کاهش تمرکز ببریم و وضعیت مطلوب را در سطح پایین جامعه آموزشی ایجاد کنیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بیان کرد: اینها خیالبافی یک پژوهشگر آموزش و پرورش نیست من اینها را تجربه کردهام ما برای شرایط کرونا و پساکرونا برنامه ویژه داریم مفهوم ویژهای از مدرسه در پسا کرونا در حال شکلگیری است، آیا محتوای لازم مانند سواد رسانهای، تفکر و فضای مجازی و … برای دانشآموزان و خانوادهها وجود دارد ما اگر به اینها ورود نکنیم میتواند برای ما آسیب شود علاوه بر آموزش برخط باید فرصتهای دیگری نیز برای آموزش فراهم شود تا همه از آموزش بهرهمند شوند.
وی با اشاره به بودجه وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: بودجه وزارت آموزش و پرورش در این سالها بین ۹ تا ۱۲ درصد بودجه بوده است اگرچه این بودجه باید زیاد شود اما آیا بهره وری لازم از داشتههای موجود را داشتیم. در حوزه عدالت آموزشی تبعیض مثبت را پیشنهاد میدهم و ما موظف هستیم به تمام ایران خدمت مطلوب ارائه کنیم.
باغگلی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما در معرض یک انتخاب سخت هستید اما مراقب باشید و یک انتخاب سازنده بکنید من برای خودم نمیگویم مباحثی که عرض کردم باید در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد حتی اگر به من رأی ندادید به کسی از این جنس رأی دهید اگرچه میدانم تمام انتخابهای آقای رئیسی از همین جنس است.
انتهای پیام/