رئیس پلیس اقتصاد آذربایجان شرقی در تحریریه نصر خبر داد:

رشد جهشی پرونده های اختلاس در آذربایجان شرقی / لزوم همکاری اداره گمرک با پلیس

1400/05/22 - 13:27 - کد خبر: 48929
قاسم دهقانی

نصر: رئیس پلیس اقتصادی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی از رشد جهشی پرونده های اختلاس در استان ابراز تاسف کرد.

به گزارش نصر، "قاسم دهقانی" با حضور در تحریریه نصر به مناسبت روز خبرنگار، به تشریح عملکردهای "پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی" پرداخت و گفت: پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی به فرمان رهبر انقلاب به منظور ساماندهی و مدیریت هرچه بهتر مبارزه با جرائم اقتصادی از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ در استان تشکیل شده است.
وی اولویت اصلی این سازمان را مبارزه با قاچاق کالا دانست و تصریح کرد: مبارزه با احتکار، زمین خواری، تسهیلات غیرمجاز بانکی، رسیدگی به جرائم کارکنان دولت و جلوگیری از دست اندازی به بیت المال از دیگر وظایف این سازمان است.
دهقانی با تاکید بر لزوم همکاری سایر نهادها و مردم با پلیس تصریح کرد: متاسفانه تا به الان اداره گمرک هیچ گونه همکاری با پلیس نداشته است و اصلی ترین مشکل ما در گمرک این است که کارکنان اداره گمرک پلیس را در مقابل خود می بینند نه همراه خود! اگر این مشکلات حل شود، طبیعتا تلاش ها بهتر نتیجه خواهند داد.
 
 
لزوم همکاری اداره گمرک با پلیس
رئیس پلیس اقتصادی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی با بیان این که در امر مبارزه با قاچاق کالا دیگر روش های سنتی جوابگو نیستند، گفت: روزانه بالغ بر ۵۰۰ دستگاه بار از گمرکات وارد یا خارج می شوند که طبیعتا روش های سنتی در کنترل این حجم از بار جوابگو نخواهند بود و نیاز به استفاده از تجهیزات روز دنیا بسی ضروری تر است تا ضمن سهولت فرآیند کشف، فرآیند ترخیص کالا نیز تسریع می شود.
دهقانی افزود: نسبت به مدت مشابه سال قبل، در کشف کالاهای قاچاق رشد قابل توجهی  داشته ایم که مسلما تبعات مثبت این امر، در سال های آتی در جامعه نمایان خواهد شد.
وی ادامه داد: هرچند به وضع موجود راضی نیستیم، اما اگر بتوانیم مانع قاچاق کالا از گمرکات شویم، دیگر نیازی به ماموریت آنچنانی پلیس مانند تعقیب و گریز در سطح شهر که با خسارات جانی و مالی همراه است، نخواهیم بود؛ چرا که مبارزه فیزیکی با قاچاقچی دیگر جوابگو نیست.

رشد جهشی پرونده های اختلاس
رئیس پلیس اقتصاد استان در ادامه به ارائه آماری از عملکرد این سازمان پرداخت و افزود: در چهار ماهه نخست امسال به غیر از پرونده های مربوط به قاچاق کالا، ارزش ریالی مجموع پرونده های این سازمان، اعم از اختلال در نظام اقتصادی، تسهیلات غیر مجاز بانکی، اختلاس و... بالای سه تریلیون است که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ارزش ریالی پرونده های مذکور رقمی فقط در حدود ۹۵۳ میلیارد بود، رشد جهشی دارد.
 

تشکیل ۶۵۵ پرونده قاچاق
دهقانی افزود: همچنین در چهار ماهه نخست امسال ۶۵۵ پرونده قاچاق به ارزش ریالی ۸۶ میلیارد تومان در این سازمان تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۳۰ درصدی را نشان می دهد و در این رابطه نیز ۶۹۸ نفر قاچاقچی در دام قانون افتادند و ۳۲۷ خودرو اعم از سبک و سنگین از این افراد کشف و ضبط شده است.
دهقانی افزود: در رابطه با مبارزه با قاچاق احشام نیز در چهار ماهه نخست از قاچاق ۱۱ هزار و ۳۱۳ راس جلوگیری شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
رئیس پلیس اقتصاد استان پلاک گذاری احشام را گامی مثبت برای جلوگیری از قاچاق احشام اعلام کرد و افزود: اما این امر، نمی تواند تنها راه حل باشد و مسلما نیاز به اقدامات کارشناسی بیشتری است.
 
 
استفاده از هرگونه دستگاه ماینر ممنوع
رئیس پلیس اقتصاد استان استفاده از هرگونه دستگاه ماینر اعم از دارای پروانه و یا بدون مجوز را تا پایان شهریور ماه غیرقانونی دانست و خاطرنشان کرد: برای پروانه دار کردن دستگاه ماینر، مالک دستگاه علاوه بر ثبت دستگاه خود در سایت سازمان صمت، باید نحوه استفاده از آن و این که در شهرک های صنعتی و یا مناطق آزاد استفاده خواهد کرد را نیز مشخص نماید.
انتهای پیام/

پژوهشیار