نتایج یک مطالعه در سریلانکا:
ایمنیزایی سینوفارم ۹۵ درصد مشابه آنتیبادی حاصل از ابتلا به کروناست
1400/05/18 - 10:34 - کد خبر: 48786
نصر: محققان دانشگاه سری جایواردنپورا سریلانکا، متوجه شدند واکسن کووید-۱۹ «سینوفارم» در برابر گونه دلتا کرونا بسیار موثر است. بر اساس نتایج این مطالعه ۹۵ درصد افرادی که دو دز واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند، آنتی بادیهای مشابه یک فرد بهبودیافته از کرونا را داشتند.
به گزارش نصر، همه ویروسها با گذر زمان جهش پیدا میکنند. ویروس کرونا نیز از زمان آغاز شیوع تاکنون چندین بار جهش یافته است. همانطور که مشخص است گونه های جدید ویروس کرونا نیز ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد که با گونه های پیشین متفاوت خواهد بود.
یکی از گونه های نگران کننده ویروس کرونا گونه دلتا است. محققان معتقدند که سرعت انتقال پذیری این گونه از ویروس دو برابر گونه اصلی است و با سرعت بیشتری منتقل می شود. همچنین آسان تر به سلول های میزبان ریه متصل شده و باعث بروز علائم شدید بیماری کووید -۱۹ می شود. اطلاعات ارائه شده نشان می دهد که گونه دلتا ویروس کرونا ممکن است تأثیرات آنتی بادی تولید شده توسط واکسن ها را خنثی کند.
اکنون نتایج یک مطالعه که در یکی از دانشگاه های سریلانکا انجام شده است، نشان می دهد که واکسن سینوفارم کرونا ساخت چین در برابر گونه دلتا کرونا به اندازه زیادی موثر است. بر اساس نتایج این مطالعه ۹۵ درصد افرادی که دو دز واکسن سینوفارم دریافت کرده بودند، آنتی بادی های مشابه یک فرد مبتلا به کووید -۱۹ طبیعی را داشتند.
همچنین نتایج این بررسی نشان می دهد که واکسن کرونای تولیدشده توسط شرکت داروسازی سینوفارم در کشور چین می تواند با گونه دلتا ویروس کرونا مقابله کند و مانع بروز بیماری کووید -۱۹ شود. این واکسن خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
به گزارش ایرنا، واکسن سینوفارم از نوع واکسن غیرفعال شده ویروس کووید-۱۹ است. برای ساخت آن ابتدا ویروس روی کشت سلولی (Vero Cell) تکثیر شده و پس از غیرفعالسازی ویروس و عملیات تغلیظ و خالصسازی، با استفاده از ادجوانت آلومینیوم به شکل مایع واکسن تبدیل شده است.
این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال کاربرد دارد. اگرچه در بروشور واکسن ذکر شده که برای گروه های بالاتر از ۱۸ سال قابل استفاده است اما با توجه به محدود بودن حجم نمونه در سالمندان در نتایج کارآزمایی اولیه منتشر شده در ابتدا و تا زمان دریافت اطلاعات تکمیلی، توصیه به استفاده این واکسن در گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال شده بود. ولی اکنون در همه گروه های سنی بالای ۱۸ سال استفاده می شود.
در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایع ترین عارضه، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علایم را نشان داده اند و در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علایم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق داشتند. راش جلدی (ضایعه پوستی) در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل های غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب آلودگی و گیجی از عوارض ناشایع بعد از تزریق واکسن بوده که حدود یک در هزار تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.
انتهای پیام/