رقم جدید زراعی دیم بهزودی رونمایی میشود
1400/05/15 - 16:39 - کد خبر: 48629
نصر: رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم از رونمایی 15 رقم جدید زراعی دیم خبر داد.
به گزارش نصر، خشنود علیزاده اظهار داشت: ۱۵ رقم جدید گندم، دانههای روغنی و حبوبات برای کشت در اراضی دیم بهزودی رونمایی میشود.
وی گفت: سه رقم جدید گندم نان، یک رقم گندم دوروم، یک رقم جو، چهار رقم نخود، یک رقم گلرنگ، یک رقم بالنگوی شهری و یک رقم کلزا برای کشت در اراضی دیم معرفی شده است.
علیزاده ادامه داد: ارقام جدید گندم نان، مناسب کشت در اراضی مناطق سرد و معتدل است و نسبت به ارقام قبلی، عملکرد بالا و مقاومت بیشتری به بیماریها به ویژه بیماری زنگ زرد دارند.
وی اضافه کرد: یکی از ارقام جدید گندم نان مناسب آبیاری تکمیلی است بهطوریکه با یک یا دو نوبت آبیاری میتواند عملکرد بالای ۴.۵ تن در هر هکتار داشته باشد.
علیزاده با بیان اینکه در برخی مناطق مانند اراضی پایاب سدها به علت محدویت منابع آبی، کشاورزان نمیتوانند ارقام آبی بکارند و در مناطقی نیز تنها امکان یک یا ۲ آبیاری وجود دارد، گفت: در این مناطق، کشاورزان میتوانند از این رقم جدید گندم دیم به جای ارقام گندم آبی استفاده کنند.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور درباره ویژگیهای ارقام نخود جدید معرفی شده، یادآور شد: سه رقم جدید نخود مناسب کشت پاییزه در اراضی دیم در اقلیم سرد و یک رقم مناسب کشت پاییزه در مناطق معتدل کشور است و همگی دانه درشت، پابلند و مناسب کشت مکانیزه بوده و مقاوم به بیماریها هستند.
علیزاده خاطرنشان کرد: ارقام جدید نخود دیم که در چند سال اخیر از سوی این موسسه تحقیقاتی معرفی شدهاند، قابل کشت در فصل پاییز هستند و عملکرد تولید آنها حدود ۲ برابر ارقام بهاره است.
وی، درباره رقم جدید گندم دوروم بیان داشت: این رقم گندم مناسب کشت در اراضی دیم در اقلیمهای گرم و معتدل است و پایداری تولید و مقاومت بیشتری به بیماریها دارد.
علیزاده، سیاست موسسه تحقیقات کشاورزی دیم را افزایش تنوع محصول و توسعه ارقام پاییزه و سازگاری اختصاصی ارقام مناسب برای کشت در اقلیمهای مختلف دیم کشور عنوان کرد.
علیزاده افزود: تلاش میکنیم ارقام جدید دیم دارای عملکرد و پایداری تولید بیشتر با توجه به تغییرات اقلیمی و وقوع خشکسالیها داشته باشند.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: با وجود خشکسالی شدید در سالجاری در اکثر مناطق کشور، مزارع الگویی دیم و مزارع تحت پروژه جهش تولید در دیمزارها که با استفاده از ارقام معرفی شده این موسسه همراه با بستههای زراعی توصیه شده به اجرا درآمده بودند، توانستند تولید اقتصادی و عملکرد قابل قبولی داشته باشند.
انتهای پیام/