مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز:

۳۰۰ مکان بازار تاریخی تبریز به دکه تبدیل شده است

1400/05/03 - 16:18 - کد خبر: 48002
عکس

نصر: مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز اعلام کرد: بر اساس آخرین بررسی ها و آمارهای موجود تعداد ۳۰۰ مکان و فضای داخلی بازار تاریخی تبریز به دست افراد سودجو به دکه و مغازه تبدیل شده است.

به گزارش نصر، حسین اسمعیلی سنگری روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از تخلفات انجام شده در بازار تبریز تبدیل فضاهایی از بازار به واحدهای مخل و تغییر شکل آن‌ها به مغازه است، افزود: تاکنون ۳۰۰ مورد فضای مخل و تبدیل شده به مغازه به‌صورت دکه‌ها، تراشیدگی دیوارها در ورودی سراها و تیمچه‌های بازار تاریخی تبریز شناسایی شده‌ است.
وی گفت: این فضاها طی نیم‌ قرن گذشته به‌ صورت تدریجی شکل‌ گرفته و بعد از گذشت سال‌ها سند ۶ دانگ رسمی و یا سرقفلی برایشان تهیه شده است.
اسمعیلی اظهار داشت: فضاهای مذکور قدیمی بوده و شکل‌گیری آن‌ها مربوط به گذشته و بر اساس حق پیشه اصناف است‌.
وی ادامه داد: پس از ثبت جهانی بازار تبریز و با تشکیل گروه تخصصی و یگان حفاظت، بروز تخلفاتی در این زمینه بعید است و این مکان تاریخی با تمام عناصری که شامل فضاهای مذکور است، به دقت حفظ و مراقبت می شود و هیچ‌ گونه خللی بر آن وارد نمی باشد.
اسمعیلی برچیدن چنین واحدهای مخل را به سبب داشتن سرقفلی و سند رسمی دادگستری، نیازمند اقدامات حقوقی مربوط به حوزه قضایی دانست.
وی تنها راه‌حل آزادسازی فضاهای مخل در بازار تبریز را تملک ۳۰۰ مورد شناسایی شده عنوان و اضافه کرد: این امر به اعتبارات قابل‌ توجهی برای تملک و پرداخت حق پیشه اصناف فعال در آن محل نیازمند است، لذا برای اجرایی کردن این اقدام مشارکت و همراهی مالکان ذی‌ربط، هیئت‌ امنا مجموعه‌های مزبور، سمن‌ها و شهرداری تبریز و سایر مسئولان تحت نظارت این اداره‌کل ضروری است تا امکان آزادسازی تعدادی از آن‌ها به‌ صورت سالانه میسر شود.
مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز گفت: بازار سرپوشیده تبریز سند باشکوه فرهنگ، هنر، تاریخ و اقتصاد آذربایجان است که با توجه به چنین جایگاهی حفاظت و ساماندهی این بنای تاریخی همواره در اولویت‌های کاری پایگاه جهانی بازار و اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی قرار دارد.
اسمعیلی با اشاره به نزدیک بودن سالگرد ثبت جهانی بازار تبریز، افزود: بازار تبریز که شکوهی به قدمت تاریخ دارد، ۱۰ مرداد ماه سال ۱۳۸۹ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید و خوشبختانه پس از ثبت جهانی این بازار تاریخی و ارتقای عملکرد پایگاه بازار به همراه اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان شاهد کاهش تخلفات نسبت به گذشته هستیم. 
به گزارش ایرنا، مجموعه مسقف بازار تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۹۷ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، پنج باب حمام و ۱۲ باب مدرسه به ‌عنوان یکی از اصلی ‌ترین مراکز داد و ستد مردم شناخته می‌شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار