مدیرکل امور عشایر آذربایجانشرقی:
۳۰ میلیارد تومان اعتبار به طرحهای عشایری آذربایجانشرقی اختصاص یافت
1400/04/20 - 09:46 - کد خبر: 47208
نصر: مدیرکل امور عشایر آذربایجانشرقی با اشاره به برنامه ارتقای سطح خدمات رسانی به عشایر گفت: ۳۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای عشایری استان اختصاص یافته است.
به گزارش نصر، سیدمحمد حسن آل هاشم در جلسه شورای عشایری شهرستان بناب که با محوریت شناسایی و بررسی مسائل و مشکلات عشایر در ییلاقات سهند برگزار شد، افزود: با اعتبار تخصیص یافته ۸۴ طرح عمرانی در مناطق ییلاقی و قشلاقی با هدف ایجاد امکانات رفاهی برای عشایر اجرا میشود.
وی ادامه داد: آب رسانی به روستاهای قشلاقی، مرمت راههای ییلاق، نزدیک رسانی آب به ییلاقها، احداث آبشخور در مناطق ییلاق و احداث پل بر روی رودخانهها در استان اجرا میشود.
آل هاشم خاطرنشان کرد: آب رسانی به ۱۷ روستای ارسباران به طول ۸۵ کیلومتر با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان مهم ترین اقدام در آب رسانی به مناطق قشلاقی عشایر در سال گذشته است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: همچنین از اعتبارات عمرانی امسال ۵.۸ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای عمرانی در ییلاقهای سهند اختصاص یافته است.
آل هاشم اظهار کرد: عشایر آذربایجان شرقی سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۲ هزار تن شیر، ۱۶ هزار تن پشم و ۹ هزار متر مربع ورنی تولید میکنند.
وی با بیان اینکه جمعیت عشایر آذربایجان شرقی در فصل ییلاق ۱۳ هزار و ۲۹۷ خانوار و در فصل قشلاق ۸ هزار و ۹۷ خانوار هستند، افزود: جمعیت ۲ درصدی عشایر آذربایجان شرقی ۲۰ درصد گوشت، شیر و فرآودههای دامی استان را تولید میکنند.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای ایجاد درمانگاههای سیار در منطقه ییلاق سهند از سال آینده خبر داد و افزود: بیش از یک هزار و ۶۴۲ خانوار عشایر بنابی با بیش از ۳۰ هزار دام سبک از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر شهریور ماه در مراتع سهند مستقر میشوند.
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی نیز رسیدگی به مشکلات عشایر را از مسئولان خواستار شد و گفت: از تولیدات دامی عشایر ۱۱۶ هزار تن گوشت و ۳۲ هزار لیتر شیر، حاصل تلاش های عشایر آذربایجان شرقی میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین رضا باقری بنابی ادامه داد: عشایر حدود ۲ درصد از جمعیت آذربایجان شرقی را تشکیل دادهاند ولی حدود ۲۰ درصد محصولات دامی استان را تامین میکنند.
وی عدم آنتن دهی تلفن همراه و نبود درمانگاههای سیار در منطقه ییلاق سهند را از مشکلات عشایر بنابی دانست و گفت: نبود درمانگاههای سیار در مناطق ییلاقی، عشایر را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است به طوری که برای درمان یک سرماخوردگی ساده باید هزینههای هنگفتی را متحمل شوند و به شهرهای مراغه و یا بناب مراجعه کنند.
انتهای پیام/