سفینه امید تصاویر منحصر‌به‌فردی مخابره کرد:

امارات به مریخ وصل شد

1400/04/12 - 10:22 - کد خبر: 46765
مریخ

نصر: وقتی انبوهی از پروتون‌ها و الکترون‌های باردار از خورشید سر راه ما قرار می‌گیرد، میدان مغناطیسی زمین آنها را به‌طرز ماهرانه‌ای در اطراف سیاره منحرف می‌کند. این حائل شدگی پرده‌های براق و درخشان رنگی ایجاد می‌کند که در مناطق قطبی نیمکره شمالی «شفق شمالی» و در جنوب به «شفق جنوبی» معروف است.

به گزارش نصر، همین پدیده در مریخ نیز اتفاق می‌افتد. اما در اینجا فقط پرتوها یا اشعه‌های شمالی و اشعه‌های جنوبی نیستند؛ بلکه اشعه‌های استوایی، اشعه‌های عرض جغرافیایی میانه، اشعه‌های شرقی، اشعه‌های غربی - سراسر کره زمین- هستند.
فضاپیمای امید (Hope) که از سوی امارات‌متحده عربی به فضا پرتاب شده و از ماه فوریه به دور سیاره سرخ در حال چرخیدن است، تصاویر منحصر‌به‌فردی از این اشعه‌های جوی رقصنده را ثبت کرده است که به «شفق‌های گسسته» معروف هستند. «کنت چانگ» در گزارش ۳۰ ژوئن ۲۰۲۱ در نیویورک‌تایمز نوشت، مقام‌های مسوول این ماموریت تصاویر را روز چهارشنبه منتشر کردند.  فضاپیمای‌(امید) امارات‌متحده عربی در سال ۱۳۹۹ با موفقیت در مدار مریخ قرار گرفت.
=این اولین ماموریت از این نوع توسط امارات‌متحده عربی است و امارات پنجمین کشوری است که پس از ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی، اروپا و هند این کار را انجام می‌دهد. دانشمندان امارات‌متحده عربی اکنون می‌توانند به‌دنبال مطالعه جو این سیاره سرخ باشند. امارات اولین بار در سال ۲۰۱۴ برنامه‌های فضایی خود برای رسیدن به مریخ را اعلام کرد. کاوشگر ۱۳۵۰ کیلوگرمی «امید» با راکت H-۲A به فضا پرتاب شد و برای خروج از جو زمین و سفر ۵۰۰ میلیون کیلومتری خود به سرعتی معادل ۴۰ هزار کیلومتر در ساعت رسید. تنها آمریکا، روسیه، اروپا و هند چنین پروژه‌ای را با موفقیت انجام داده‌اند.
انتهای پیام/

پژوهشیار