توصیه متخصصان تغذیه به مصرف مرغهای کوچک
1400/04/06 - 09:25 - کد خبر: 46421
نصر: مرغ یکی از محبوبترین و قابل دسترسترین گوشتهای سفید است که بسیاری از افراد مصرف نوع درشت آن را به مرغ کوچک (مرغ سایز) ترجیح میدهند، اما کارشناسان تغذیه نظر دیگری دارند.
به گزارش نصر، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در گفتوگو با ایسنا در این خصوص، اظهار کرد: فرهنگ مصرف مردم کشور ما این گونه است که مرغ های درشت را می پسندند و این موضوع باعث میشود طول دوره پرورش مرغ طولانی شده و میزان آنتی بیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد.
فتحالله پورعلی با بیان اینکه مرغهایی با دامنه وزنی حدود ۱.۶ تا دو کیلوگرم در بهترین شرایط سلامت هستند، گفت: احتمال وجود مقادیر بیشتر باقی مانده آنتی بیوتیک در مرغهایی که طولانیتر از این مدت پرورش یافته و درشتتر میشوند، زیاد است.
وی در تشریح مرغ سایز، اظهار کرد: مرغهای سایز مرغهایی هستند که وزن کمتر از دو کیلوگرم داشته باشند؛ مصرف مرغ سایز در مقایسه با مرغهایی با وزن بیشتر به چند دلیل مناسبتر است.
وی، داشتن چربی کمتر، کاهش سن کشتار و تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه و کاهش چربی محوطه بطنی به دنبال آن، داشتن حداقل باقی مانده آنتی بیوتیک و قدرت خرید بیشتر را از جمله دلایل توصیه به مصرف مرغ سایز، عنوان کرد.
پورعلی افزود: با توجه به اینکه آنتی بیوتیکها بیشتر در بافت چربی ذخیره میشوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافتها میشود، این امر میتواند در ماندگاری کمتر آنتی بیوتیکها موثر باشد؛ مرغهای کم وزن دارای چربی کمتر و در نتیجه مقدار آنتی بیوتیک کمتری خواهند بود.
وی با اشاره به کاهش ابتلا به بیماریهای غیر واگیر در مرغهای سایز، اظهار کرد: چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی و در نتیجه اضافه وزن، چاقی، اختلال چربی خون و ... می شود؛ کاهش چربی درونی لاشه و قسمتهای دور ریز مرغ، طعم لذیذ و خوشپخت بودن، سلامت بیشتر مرغ و در نهایت صرفه اقتصادی بیشتر از جمله مزایای ترویج مصرف مرغ سایز برای خانوادهها است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی تاکید کرد: توصیه میشود که هنگام خرید مرغ از مرغهای کوچک با وزن کمتر از دو کیلوگرم یا به اصطلاح مرغ سایز استفاده کنید.
پورعلی در ادامه با بیان اینکه گوشت مرغ دارای آهن با کیفیت بالا بوده و میزان آن در ران مرغ بیشتر از سینه مرغ است، گفت: مرغ دارای اسیدآمینه تریپتوفان بوده که مسئول افزایش سطح سروتونین در مغز (هورمون شادیآور) است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مرغ حاوی ویتامین B12 و کولین است که در کنار هم باعث رشد مغز در کودکان شده و به بهبود عملکرد سیستم عصبی و عملکرد شناختی در سالمندان کمک کند.
انتهای پیام/