شبکه برق بازار تاریخی تبریز با ۳۳ میلیارد ریال اعتبار اصلاح شد
1400/04/01 - 15:42 - کد خبر: 46183
نصر: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با بیان اینکه این شرکت برای ساماندهی شبکه برق بازار تبریز اقدامات گستردهای انجام داده است، گفت: در فاصله سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ افزون بر ۳۳ میلیارد ریال طرح در راستای توسعه، بهسازی، ساماندهی، ایمنسازی، طرحهای کاهش تلفات، ایجاد قدرت مانور هزینه شد.
به گزارش نصر، عادل کاظمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس فازبندی، عملیات اجرایی طرح کفسازی بازار همچنان ادامه دارد و بر این اساس خردادماه سالجاری، فعالیتهای گستردهای برای تعمیر و کنترل بار فشار ضعیف پستهای مرکزی شهر و بازار انجام گرفت.
وی ادامه داد: عیبیابی و مفصلزنی به تعداد سه دستگاه جهت استفاده از فیدرهای رزرو در بازار حرمخانه بهمنظور کاهش بار پست امام جمعه، تعویض پیلار شکسته مقابل پاساژ رضوی، راهاندازی فیدرهای فشار ضعیف از پست کمپکت اوشکایا جهت کاهش بار پست مهدوی، جابجایی بار یک فیدر از پست میدان نماز به پست پاساژ مطهری جهت اصلاح فولباری و آمپرگیری پستهای شهربانی جدید، جواهر، کمپکت جواهر، امام جمعه، بازار چرم، سیدحسین میانه، میرابوالحسن، میدان نماز و هوائی دارائی ۱ و۲ از جمله مهمترین اقدامات برق تبریز در راستای اصلاح و ساماندهی بازار تبریز است.
به گفته وی، بازدید و ترموگرافی ۴۱ دستگاه پست و فیدرهای فشار ضعیف، تعویض کلید فیوز در دو پست، بازدید از سیستم تهویه و فن پستهای محدودهی بازار و رفع عیب ۶ دستگاه پست ساختمانی، بازدید از رلهها و سرویس کلید و ترانسهای ۱۹ دستگاه پست ساختمانی، اصلاح و تعویض سه دستگاه جعبه فیوز در پاساژهای قیام، امیرکبیر و آزادی از دیگر اقدامات برق تبریز در راستای تعمیرات و کنترل بار فشار ضعیف پستهای مرکزی شهر و بازار بود که در خرداد ماه امسال انجام گرفت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز ابراز امیدواری کرد با اجرای طرحهای متنوع، گسترده و مستمر برق تبریز در راستای اصلاح و بهسازی برق منطقهی مرکزی تبریز، شاهد برق پایدار در این منطقه باشیم و با رعایت هر چه بیشتر مسایل ایمنی برق و خودداری از استفاده از برقهای غیر مجاز و سیمکشی بدون اطلاع کارشناسان برق تبریز توسط بازاریان، از بروز حوادث و اتفاقات پیشگیری شود.
ازار تبریز، با حدود یک کیلومتر مربع مساحت، بزرگترین و مهمترین بازار سرپوشیده در سطح جهان بهشمار میرود که در سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است؛ این بازار از بازارچهها، دالانها، تیمچهها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافتهاست؛ پیشتر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بودهاست.
این بازار حدود ۳ سدهٔ پیش و پس از وقوع زمینلرزهٔ تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی، حاکم وقت تبریز، بازسازی شدهاست؛ بازار تبریز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
تاریخ بنای این مجموعه مشخص نیست؛ ولی بسیاری از جهانگردانی که از سدهٔ چهارم هجری تا دورهٔ قاجاریان از این بازار بازدید کردهاند، دربارهٔ آن اطلاعاتی ارائه دادهاند؛ ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارترایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی و مقدسی از رونق و شکوه بازار تبریز تمجید کردهاند.
بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود ۵٬۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، بهعنوان اصلیترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
انتهای پیام/