استاندار اردبیل؛

ظرفیت صنایع تبدیلی در استان اردبیل چهار برابر افزایش یافت

1400/03/24 - 10:48 - کد خبر: 45606
کار، اشتغال زایی، واحد تولیدی

نصر: استاندار اردبیل گفت: ظرفیت صنایع تبدیلی در این استان در هشت سال گذشته تا چهار برابر افزایش یافته و از ۵۸۰ هزار تن به ۲ میلیون تن رسیده است.

به گزارش نصر، اکبر بهنامجو در بازدید از کارخانه در حال احداث امید فارمد پارسیان در نمین افزود: در زمینه گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی مربوط به آن نیز تا هشت سال پیش هیچ گونه واحد صنایع تبدیلی در استان وجود نداشت اما در حال حاضر ظرفیت واحدهای کوچک و بزرگ صنایع تبدیلی گیاهان دارویی بیش از ۲۰ هزار تن در سال است که در آینده این میزان افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه فاز اول کارخانه بزرگ داروسازی و تولید ظروف دارویی امید فارمد پارسیان به زودی افتتاح می‌شود، بیان کرد: محصولات این واحد عظیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر خواهد شد و ارز آوری خوبی برای کشور و استان دارد.
 او اظهارکرد: با همت دولت در بحث تامین زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذار این پروژه منحصربفرد در کشور، تا پایان سال شاهد اشتغال‌زایی بیش از 2 هزار نفر در این مجموعه خواهیم بود و  از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف شیمی ، فیزیک، الکترونیک و کامپیوتر گرفته تا رشته‌های تجربی و فنی در این مجموعه جذب خواهند شد.
استاندار اردبیل  اضافه کرد: با نصب خط تولید و دستگاه‌های مدرن، تولید ظروف دارویی در سوله شماره یک این مجموعه به زودی آغاز می‌شود و  حتی تولید لیبل ظروف در همین مجموعه اتفاق افتاده و مواد اولیه در انبار واحد دپو شده و سوله‌های دیگر به منظور تولید مایعات و پایش داروهای گیاهی و شیمیایی در نظر گرفته شده است.
بهنامجو تاکید کرد که این اقدامات برای مردم امید آفرین است که بدانند نظام مقدس جمهوری اسلامی روز به روز به سمت بالندگی و توسعه جهش حرکت می‌کند و در شرایط سخت اقتصادی ار هیچ گونه تلاش برای توسعه و آبادانی فروگذار نبوده است. 
تاکنون ۴۳۰ گونه گیاهان دارویی در استان اردبیل شناسایی شده است.
شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان اردبیل بویژه اراضی مستعد خلخال، گیوی، مشگین‌شهر و نمین مناسب برای کشت و پرورش انواع گیاهان دارویی است.
چند سال پیش کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور پس از تصویب در ستاد توسعه گیاهان دارویی کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سامیان اردبیل راه‌اندازی و ۱۲۸ گونه گیاه دارویی اعم از بومی، غیربومی، زراعی و طبیعی از مناطق مختلف در این کلکسیون جمع‌آوری و کشت شد.
گونه‌های کشت شده شامل ۹۰ جنس و ۳۵ تیره شامل خانواده نعناعیان، چتریان و کاسنیان و بیشتر علفی، یک ساله، چند ساله و دائمی بوده و در نظر است در سال آینده انواع گونه‌های درختی و درختچه‌ای نیز به مجموعه کلکسیون گیاهان دارویی اضافه شود.
از عمده‌ترین انواع گیاهان دارویی در استان اردبیل بابونه است که به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر به صورت خودرو در مزارع، دشت‌ها، باغ‌ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می‌روید.
مساحت منطقه فندقلو حدود ۱۶ هزار هکتار است که بیش از چهار هزار هکتار آن تحت پوشش عرصه‌های جنگلی قرار دارد و بقیه را مراتع تشکیل می‌دهد.
در مجموع ۱۹ گونه جنگلی متعلق به ۸ تیره و ۱۷ جنس در این منطقه شناسایی شده‌اند که از بین انواع شناسایی شده گونه‌های نادری نظیر فندق، ممرز، راش، بلوط، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه می‌افزاید.
انتهای پیام/

پژوهشیار