نصر: جالب است بدانید، طی 12 سالی که از آغاز پروژه پرحاشیه بزرگراه تبریز- سهند می گذرد تا امروز، مقامات و مسوولان چندین تاریخ را برای افتتاح این پروژه وعده دادند اما همگی پوچ از آب درآمد.
به گزارش نصر به نقل از فارس، روحانی در نخستین سفر خود به آذربایجان”شرقی در اردیبهشت 94 در نشست خبری از اتمام پروژه بزرگراه 22 کیلومتری تبریز- سهند تا پایان سال 95 خبر داده بود عملاً نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه وعده اتمام این پروژه به ماه” و سال آینده موکول شده است.
یکی از مصوبات دولت یازدهم در سال 94 در سفر استانی به آذربایجان”شرقی، تصویب اعتبار ساخت و تکمیل بزرگراه راه تبریز ـ سهند بود.
اسماعیل جبارزاده استاندار اسبق آذربایجان”شرقی در سال 94 در جمع فرمانداران با اشاره به مصوبات سفر استانی دولت درباره این پروژه گفت: بزرگراه تبریز ـ سهند تا پایان سال 95 افتتاح خواهد شد.
روحانی نیز در نشست خبری خود در سفر به تبریز بر همین موضوع تاکید کرده و از اتمام این پروژه تا پایان سال 95 خبر داده بود.
آخوندی وزیر راه و شهرسازی اردیبهشت سال 93 طی بازدید از شهر جدید سهند، از تکمیل آزادراه سهند ـ تبریز با مشارکت این شهر ظرف مدت یک””سال خبر داده بود.
با توجه به وعده آخوندی، اردیبهشت سال 94 و در جریان سفر استانی دولت به آذربایجان”شرقی، باید شاهد قیچی خوردن روبان افتتاح این پروژه می”بودیم اما عملاً نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه وعده اتمام این پروژه به پایان سال 95 موکول شد.
خدابخش استاندار سابق آذربایجان”شرقی نیز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در سال 97 با اشاره به سفر قبلی رئیس جمهوری به آذربایجان”شرقی، یادآور شد: تمام قول”های رئیس جمهوری در سفر گذشته محقق شده و تنها پروژه بزرگراه «تبریز - مرند - بازرگان» باقی مانده است. طبق برنامه، این پروژه باید با سرمایه”گذاری شرکت خارجی اجرا می”شد ولی اتفاق نیفتاد و قطعه اول این بزرگراه در مسیر «تبریز- مرند» توسط شرکت داخلی اجرا می”شود ولی مسیر «مرند - بازرگان» باقی مانده است.
امیدواریم مسوولان از این پروژه که در نزدیکی شهر تبریز قرار دارد بازدیدی کرده و مشاهده کنند وعده رئیس”جمهور برای افتتاح این پروژه در سال 95 هنوز محقق نشده است.
وعده افتتاح در خرداد سال 96
محمدصادق پورمهدی، معاون عمرانی سابق استاندار آذربایجان”شرقی درباره بزرگراه تبریز ـ سهند در نشست شورای مسکن استان اذعان داشت: مشکل تملک بخش باقی”مانده مسیر این بزرگراه حل شده و فرآیند واگذاری ادامه عملیات اجرایی آن به شرکت عمران شهر جدید سهند انجام شده که به”زودی عملیات اجرایی مسیر باقی مانده شروع خواهد شد.
به گفته وی، 9 کیلومتر از این بزرگراه از طرف شهر جدید سهند و 11 کیلومتر از طرف تبریز به پایان رسیده و امیدواریم مسیر باقی”مانده هم با تمهیدات جدید در موعد مقرر و تا خرداد سال آینده به بهره”برداری برسد.
پورمهدی، معاون عمرانی استاندار (سال92) افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت این مسیر، معاونت عمرانی استانداری و سایر دستگاه”های مسوول استان همه توان خود را برای تسریع در اتمام این بزرگراه به کار خواهند گرفت تا هر چه سریع”تر به بهره”برداری برسد. برای این بزرگراه تاکنون بیش از 220 میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل آن دست کم 700 میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است که برای تأمین آن از منابع استانی و ملی تلاش می”کنیم.
اسماعیل جبارزاده، استاندار اسبق آذربایجان”شرقی (سال 93) نیز گفته بود: اتوبان سهند-تبریز از جمله پروژه”هایی است که از سال””های قبل آغاز شده اما مورد بی”توجهی قرارگرفته بود، در بخش راهی از اولویت”های ما اتمام همین بزرگراه است که اعتبار تخصیص یافته از محل منابع دولتی خیلی کم بود.
وی گفت: برآورد سال گذشته ما این بود که اتمام این پروژه ۸۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد اما در ردیف بودجه، چهار میلیارد برای آن در نظر گرفته شده بود که براساس آن اتمام پروژه” سال”ها به طول می”انجامید، از این رو پیشنهادی به وزارت مسکن و راه و شهرسازی دادیم مبنی بر اینکه از درآمدهای شهر جدید سهند برای اتمام این بزرگراه استفاده شود که جا دارد از آقای آخوندی و آقای نریمان مدیرعامل شهرهای جدید برای بردن این پیشنهاد به دولت تشکر کنم.
جبارزاده عنوان کرده بود: دولت هم مصوب کرد که ما بتوانیم مازاد درآمدهای شهر جدید سهند را برای اتمام این بزرگراه که نیاز اصلی مردم همین شهر است، استفاده کنیم این پروژه در سال اخیر بسیار فعال شده است، امیدوارم با این تصمیم جدید دولت بتوانیم در یک فاصله زمانی معقول پروژه را به اتمام برسانیم.
آخوندی وزیر راه و شهرسازی اردیبهشت سال 93 طی بازدید از شهر جدید سهند گفته بود: پروژه بزرگراه تبریز-سهند طی سال آینده(94) به بهره”برداری خواهد رسید.
رئیس جمهور روحانی (اردیبهشت 94 در سفر استانی) گفته بود: پروژه بزرگراه تبریز-سهند تا پایان سال 95 به اتمام خواهد رسید.
استاندار سابق آذربایجان”شرقی (سال94) در جمع فرمانداران اظهار کرده بود: آزادراه تبریز ـ سهند تا پایان سال 95 افتتاح خواهد شد.
توحید اخلاقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان (سال94) نیز عنوان کرده بود: بزرگراه تبریز ‰ سهند در دو فاز احداث می”شود، قطعه اول توسط شرکت عمران سهند و قطعه دوم به طول ۱۵ کیلومتر از اتوبان شهید کسایی تبریز توسط شرکت بتن سازه آذربایجان با مبلغ قرارداد اولیه ۳۹۵ میلیارد ریال در حال اجراست. قطعه اول تا چند ماه آینده به بهره”برداری می”رسد ولی قطعه دوم در صورت جذب اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریالی دو سال دیگر به بهره”برداری می”رسد.
استاندار اسبق آذربایجان”شرقی (سال95) گفته بود: ایجادکنندگان مانع بر سر راه این اتوبان به اهالی، ساکنان و سرمایه”گذاران تبریز ظلم می”کنند، باید هر چه سریع”تر این پروژه به اتمام رسیده و مشکلات تردد شهر سهند و سرمایه”گذاران شهرک صنعتی تبریز رفع شود.
این بار وعده افتتاح شهریور سال 98
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان”شرقی امروز در گفت”وگویی یادآور شد: طول پروژه آزادراه تبریز به سهند ۲۰ کیلومتر است که به”طور متوسط بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه آزادراه تبریز به سهند یک پروژه مشارکتی به صورت ۴۰ و ۶۰ درصد اجرا می”شود، گفت: از طرف دولت و وزارت راه و شهرسازی مساعدت”های لازم برای اتمام پروژه شده است.
استاندار آذربایجان”شرقی ادامه داد: البته مشارکت شرکت سازنده نیز منجر شده تا پیشرفت کار زیاد باشد.
وی با اشاره به اینکه هشت پل در مسیر پروژه آزادراه تبریز به سهند پیش”بینی شده است، تصریح کرد: همه این پل”ها بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امیدواریم این پروژه در شهریورماه سال آینده به بهره”برداری کامل برسد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: هیچ”گونه محدودیتی از لحاظ تامین منابع مالی و همکاری”های فی” مابین وجود ندارد و به لطف خداوند در 6 ماهه اول سال”جاری این پروژه افتتاح خواهد شد.
این بار وعده اتمام پایان سال 98
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان”شرقی در آئین افتتاح سه مدرسه 12 کلاسه در شهر جدید سهند با تأکید بر ایجاد امکانات شهری متناسب با افزایش جمعیت در شهر جدید سهند اذعان داشت: این شهر باید به سمت کیفی”سازی توسعه شهری پیش برود.
وی گفت: هم”اکنون 140 هزار نفر در این شهر ساکن هستند و نرخ رشد جمعیت در این شهر 24 درصد است.
استاندار آذربایجان”شرقی یادآور شد: البته مشکلاتی هم در این شهر وجود دارد که ناشی از عدم ایجاد خدمات شهری متناسب با افزایش جمعیت بوده و امروز برای جبران این مشکلات تلاش می”شود.
پورمحمدی خاطرنشان ساخت: در گذشته بنا به ضرورت، ساخت” و سازهایی با سرعت در این شهر انجام شده و ایجاد خدمات شهری به آینده موکول شده است؛ اما در ساخت” و سازهای جدید باید به این موضوع توجه شده و به موازات ایجاد فضاهای مسکونی، فضاهای عمومی نیز ایجاد شود.
استاندار آذربایجان”شرقی همچنین ساخت بزرگراه تبریز- سهند را مهم”ترین خواسته ساکنان شهر جدید سهند عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم با همکاری و مساعدت شرکت شهرهای جدید کشور این پروژه را تا پایان سال آماده کنیم.
اظهارات مسوولان امر، یک نکته بارز را به ذهن آدمی متبادر می”کند، سراب وعده با بازه زمانی یک”ساله، هر سال که موعد افتتاح پروژه به سر می”رسد، مسوولان با تمدید یک”ساله وعده”ها اتمام پروژه را به یک”سال دیگر موکول می”کنند.
این گزارش حاکی است، سهند یکی از شهرهای جدید آذربایجان”شرقی است که سال 87 و با هدف انتقال بخشی از جمعیت و سرریز شهر تبریز احداث شد. این شهر در 20 کیلومتری جنوب غربی تبریز و بر سر راه آذرشهر واقع شده است.
مسئولان استانی از همان ماه”های اولیه مکان”یابی شهر سهند، ایجاد راه دسترسی کوتاه”تر بین این شهر و تبریز را در دستور کار خود قرار دادند اما این مسئله زمانی با جدیت دنبال شد که در جریان سفر سوم هیأت دولت به استان احداث بزرگراه تبریز ـ سهند به تصویب رسید و با توجه به نیاز مبرم به این مسیر بلافاصله پس از اتمام مراحل مطالعاتی کارهای اجرایی آن آغاز شد.
با احداث این بزرگراه مسیری که شهروندان فاصله بین تبریز ـ سهند را در شرایط عادی در حدود نیم ساعت تا سه ربع ساعت طی می”کنند به حدود 10 دقیقه تقلیل خواهد یافت. ضمن اینکه با انتقال بخشی از تردد به این مسیر از ترافیک مسیر تبریز ـ ”آذرشهر نیز کاسته خواهد شد.
بزرگراه تبریز ـ سهند با 22 کیلومتر در دو قطعه و به صورت چهار بانده در حال اجراست که ساخت قطعه اول آن به طول 7 کیلومتر از سمت شهر جدید سهند از” سال 89 و قطعه دوم آن با 15 کیلومتر طول از سمت تبریز در سال 90 آغاز شده است.
پروژه”ای که گفته می”شود با بهره”برداری از آن ساکنان سهند در کمتر از 10 دقیقه به تبریز خواهند رسید و با توجه به عدم وجود مراکز بهداشتی ـ درمانی، آموزشی، رفاهی ـ تفریحی و ... در این شهر، ساکنان آن خواهند توانست به این امکانات اولیه دسترسی داشته باشند اما متاسفانه تاکنون وعده و وعیدهای مسوولان در این رابطه به تحقق نرسیده است.
شهر جدید سهند یکی از شهرهای جدید اطراف کلان”شهر تبریز است که هم”اکنون پذیرای ده”ها هزار متقاضی مسکن مهر است و احداث بزرگراه تبریز ـ سهند باعث می”شود ساکنان شهر جدید سهند برای رسیدن به تبریز مسیر 45 دقیقه”ای را مدت 10 دقیقه طی کنند و هم از بار سنگین ترافیکی تبریز ـ آذرشهر کاسته شود.
انتهای پیام/