یادداشت/
آموزش شهروندی پیشنیاز توسعه شهری
1400/02/21 - 11:41 - کد خبر: 43680
نصر: حامد آصفی کارآفرین و پژوهشگر حوزه آموزش و فرهنگ گفت: آموزش از منابع حیاتی توسعه است که بهمنظور توانمندسازی افراد جامعه باید در دسترس آنها قرار بگیرد و علاوه بر آن، بهعنوان موثرترین ابزار جوامع برای رویارویی با چالشهاي آينده مورد توافق قرار گرفته است. بدیهی است در پرتو آموزش امروز، جامعه مدرن فردا شكل خواهد گرفت، بهویژه که نسل نو پا به عرصه اجتماع گذارده و نیازمند فضایی جدید برای رشد و بالندگی است.
در این میان تشدید مسایلی نظیر آلودگی هوا، دفع نامناسب زباله و فاضلاب، آلودگیهای بصری و صوتی، تخریب بافت تاریخی شهر و محیط فیزیکی آن و افزایش ناهنجاریهای رفتاری و اجتماعی در زیست شهری نشان از آگاهی کم و بعضا فقدان آگاهی از فرهنگ شهرنشینی و قواعد رفتاری در زندگی شهری دارد و این امر جامعه، مدیریت شهری و بالاخص شهروندان را متحمل هزینههای سنگین مادی و معنوی نموده و به عقیده من ریشه اصلی این مشکلات به ضعفهایی که در آموزش شهروندی وجود دارد، برمیگردد.
وی در ادامه افزود با اینکه شهرداری متولی آموزش شهروندی است، اما متاسفانه مدیران شهری ما تاکنون نسبت به این مقوله بیتوجه بودهاند، چرا که تلقی آنها از توسعه هنوز هم ناظر بر انجام پروژههای بزرگ و عظیم شهری مثل ساخت پل، زیرگذر، روگذر، بلندمرتبهسازی و... است و در این بین جایگاه شهروندان بهکلی مورد غفلت قرار گرفته. اما آنچه مهم است اینکه شهروندان باید خود را با این تغییر و تحولات پرشتاب هماهنگ و با ضرورتهای زندگی شهری سازگار کنند و اینجاست که اهمیت آموزش شهروندی و فرهنگسازی آشکار میشود.
آصفی تاکید کرد: آنچه مسلم است در این حوزه مستلزم برنامهریزیهای دقیق و کارشناسی و استفاده از متخصصان امر هستیم تا هم نابسامانیهای رفتاری و هنجاری و هزینههای ناشی از آن را به حداقل برسانیم و هم شهروندان پرافتخار این مرز و بوم و بالاخص نسل نو در مورد نحوه تعامل با حوزه شهری و زندگی اجتماعی در جهت نیل به شهری مدرن و پیشرفته آموزشهای لازم را ببینند، چرا که کلیه تعاملات شهری در فضای شهر صورت میگیرد و پیامدهای مثبت و منفی آن به نوعی دامنگیر شهروندان میشود. در پایان او ابراز امیدواری کرد مدیریت آینده شهر تبریز با رویکردی جدی و برنامهمحور به این امر پرداخته و گامهای بزرگی در این حوزه بردارد.
حامد آصفی
انتهای پیام/