استاندار آذربایجان شرقی؛

مصوبات شورای گفت‌وگو منجر به بهبود فضای کسب‌وکار در استان شده است

1400/02/16 - 13:29 - کد خبر: 43369
محمدرضا پورمحمدی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در حکم قانون و لازم‌الاجراست، گفت: خوشبختانه مصوبات این شورا در استان منجر به روند اصلاح و بهبود فضای کسب‌وکار شده است.

به گزارش نصر، محمدرضا پورمحمدی در هفتاد و یکمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، با قدردانی از تلاش‌های اعضای این شورا در سال 1399، اظهار داشت: همه دستگاه‌ها موظف به اجرای مصوبات شورای گفت‌وگو هستند و اگر مانعی برای اجرای مصوبات وجود دارد باید به دبیرخانه شورا اعلام کنند.
 وی با اشاره به جایگاه قانونی مصوبات شورای گفت‌وگو، خواستار تلاش و پیگیری برای تقویت ضمانت اجرایی این مصوبات از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شد.
 استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به نتایج طرح پایش فضای کسب‌وکار استان، دستور داد تا کمیته‌ای تخصصی برای بررسی نقاط قوت و ضعف استان در حوزه کسب‌وکار تشکیل و درخصوص شاخص‌هایی که وضعیت استان در آنها نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است، چاره‌اندیشی شود.
 وی درخصوص طرح مبتنی بر کشاورزی قراردادی نیز گفت: تولید مبتنی بر قرارداد روش مفیدی برای هماهنگی میان تولید و بازاررسانی در بخش کشاورزی است و سازمان جهاد کشاورزی باید ساختارهای اجرایی این طرح را فراهم کند.
 پورمحمدی با بیان اینکه این طرح می‌تواند با وارد کردن فناوری و سرمایه، بخش کشاورزی را متحول کند، افزود: اتاق بازرگانی برای جذب سرمایه‌گذار و پشتیبان و صداوسیما برای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به کشاورزان با مجریان این طرح همکاری کنند.
 استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این جلسه به آخرین وضعیت اجرایی طرح انتقال آب ارس اشاره کرد و گفت: این طرح علاوه بر نقش حیاتی در تأمین آب شرب و صنعت، نقش پدافندی هم دارد.
 وی با بیان اینکه در گذشته نسبت به این طرح کم‌لطفی شده است، افزود: خوشبختانه در حال حاضر طرح در مسیر خوبی قرار دارد و امیدواریم با توان اجرایی و مدیریتی قرارگاه خاتم‌الانبیا، اجرای آن طبق زمان‌بندی تکمیل شود.
 پورمحمدی با اشاره به احتمال بروز تنش آبی در استان در سال جاری، گفت: برای عبور از این وضعیت، برنامه‌ریزی شده است و در بخش صنعت، مشارکت صنایع در تأمین آب مورد نیاز آنها را شروع کرده‌ایم.
 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم در این جلسه در تشریح نتایج طرح پایش فضای کسب‌وکار استان، گفت: در این طرح، 66 درصد از واحدهای تولیدی و خدماتی استان مشارکت داشتند و نتایج طرح درواقع نظرات آنان درخصوص وضعیت فضای کسب‌وکار استان است.
 یونس ژائله با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر بهبود فضای کسب‌وکار، رتبه هفتم کشور را در این طرح به دست آورده که نسبت به سال قبل ارتقا یافته است، افزود: براساس نتایج این طرح، بخش کشاورزی و حوزه‌های مربوط به سلامت، مساعدترین و بخش خدمات و حوزه‌های مربوط به گردشگری نامساعدترین وضعیت را از نظر فضای کسب‌وکار دارند و همچنین واحدهای بزرگتر و با سابقه فعالیت بیشتر وضعیت مساعدتری دارند.
 وی خاطرنشان کرد: وضعیت استان از نظر وجود فضای رقابتی در بازار، عدم دخالت‌های غیرمنطقی دستگاه‌های حاکمیتی و نبود کمبود در بازار نسبت به میانگین کشوری بهتر و از نظر قابل پیش‌بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات، وجود موانع در فرایندهای اداری و ثبات سیاست‌ها و رویه‌های اجرایی ناظر بر فضای کسب‌وکار از میانگین کشوری بدتر ارزیابی شده است.
 در این جلسه که تعدادی از اعضا به صورت ارتباط تصویری در آن حضور داشتند، گزارش طرح مبتنی بر کشاورزی قراردادی توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و گزارش آخرین وضعیت اجرایی طرح انتقال آب ارس توسط مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ارائه شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار