طب سنتی/
خواصی که متخصصان طب سنتی از دانه چیا می دانند
1400/02/13 - 14:59 - کد خبر: 42216
نصر: دانه های چیا از گیاهان گلدار و خانواده نعنا می باشند و فواید بسیاری برای تمام اعضای بدن دارد، البته مصرف دانه چیا می تواند عوارض جانبی را هم به همراه داشته باشد.
دانه های زیبا و ریز چیا مزایای سلامتی بیشماری برای بدن انسان دارند. دانه های چیا به دلیل داشتن فیبر و چربی های امگا 3 موجود در آن که بسیار زیاد مورد نیاز انسان است، دانه های چیا از گیاهان گلدار و از خانواده نعنا می باشند. افزودن دانه های چیا به وعده های غذایی روزانه باعث تقویت انرژی شما می شود و به شما در کاهش چربی کمک می کند.
یک وعده (28 گرم) دانه چیا حاوی:
فیبر:11 گرم.
پروتئین:4 گرم.
چربی:9 گرم (5 گرم از آن امگا 3) است.
کلسیم:18٪ از نیاز روزانه
منگنز:30٪ از نیاز روزانه
منیزیم:30٪ از نیاز روزانه
فسفر:27٪ از نیاز روزانه
از خستگی جلوگیری می کند
جدا از انواع خاصی از ماهی ها، دانه های چیا منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این عنصر برای بدن ضروری است زیرا بسیاری از عملکردهای بدن را فعال می سازد. مطالعات همچنین نشان می دهد که مصرف دانه های چیا باعث افزایش عملکرد تمرین می شود. بنابراین چنانچه در بخ سلامت نمناک کامل توضیح خواهیم داد جایگزین خوبی برای نوشیدنی های انرژی زا است. این مقدار چیا، مقدار زیادی قند موجود در رژیم غذایی را از دفع می کند. این ماده سوخت و ساز بدن را تقویت می کند، که انرژی بیشتری در بدن ایجاد می کند و در نتیجه باعث کاهش و جلوگیری از خستگی می شود.
سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
روش های زیادی وجود دارد که سلامت دستگاه گوارش شما می تواند از دانه های چیا، بهره مند شود. محتوای بالای فیبر آن، روده را تنظیم می کند و توانایی آن در جذب مقادیر زیاد آب باعث می شود تا مدت طولانی تری احساس راحتی کنید، بنابراین خطر پرخوری را به حداقل می رساند.
وزن را کاهش می دهد
مقادیر بالای فیبر در رژیم غذایی به همراه میزان کربوهیدرات و چربی آن و عدم وجود کلسترول، همه این ترکیبات را تشکیل می دهند تا دانه های چیا را به عنوان یک محصول غذایی عالی تبدیل کنند که به طور موثری وزن را کاهش داده و کنترل می کند. همچنین یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. مطالعات نشان می دهد که اضافه کردن یک وعده دانه چیا در رژیم غذایی شما می تواند به سوزاندن چربی شکم کمک کند. این کار را با کاهش بافت چربی احشایی، بافت چربی شکمی انجام می دهد که باعث کاهش متابولیسم بدن می شود. یکی از عللی که بذرهای چیا به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته می شوند به این دلیل است که می توانند تا 10 برابر وزن خودشان آب را جذب کنند. این ویژگی باعث بهبود جذب مواد مغذی و الکترولیت ها می شود و بدن را برای مدت طولانی طولانی هیدراته نگه می دارد. علاوه بر این، هضم غذا را کند می کند، بنابراین شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.
کنترل و درمان دیابت
یکی از بزرگترین مشکلات دیابت، افزایش ناگهانی میزان قند بعد از هر وعده غذایی است. دانه های چیا با این مشکل کاملاً مؤثر مبارزه می کنند. کربوهیدرات ها و نشاسته موجود در آنها در مقایسه با وعده های معمولی به آرامی در بدن آزاد می شوند. آزاد سازی آهسته تر به معنای جذب بهینه توسط هر سلول بدن است. این باعث کاهش اتکا به انسولین برای کنترل میزان قند بدن می شود. برخی مطالعات همچنین حاکی از آن است که دانه های چیا می توانند دیابت را با گذشت زمان معکوس کنند.
از بیماری های قلبی جلوگیری می کند
غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، مانند دانه های چیا، از نظر فواید قلبی بسیار مناسب هستند. این دانه ها چربی های خوبی هستند که با جلوگیری از حداقل رساندن میزان اسیدهای چرب امگا 6 در خون، مانع از بروز بیماریهای قلبی می شوند. بنابراین، این امر استرس سیستم قلبی عروقی را به حداقل می رساند.
مبارزه با سرطان دهانه رحم و سرطان پستان
دانه چیا منبع غنی از یک اسید امگا 3 است که به اسید آلفا لیپوئیک یا ALA معروف است. مطالعات نشان می دهد که ALA رشد سلول های سرطانی را در موارد سرطان دهانه رحم و سینه به حداقل می رساند. فواید ALA تا حد مرگ سلولهای سرطانی است، بدون اینکه تأثیر منفی بر سلول های سالم بگذارد.
سلامت دندان را افزایش می دهد
بارزترین دلیل مصرف دانه چیا برای دندانهای شما عالی است زیرا سرشار از کلسیم است. با این حال، فسفر و ویتامین A، که در دانه های چیا فراوان هستند، در تقویت دندان ها نیز نقش بسزایی دارند. این مواد با هم دهان را سالم نگه می دارند. علاوه بر این، دانه چیا همچنین سرشار از روی است که از تجمع رسوب در اطراف دندان های شما جلوگیری می کند. این به نوبه خود از پوسیدگی جلوگیری می کند و خاصیت ضد باکتریایی دارد که باعث می شود بوی بد دهان و میکروب ها نیز از بین بروند.
فشارخون را کنترل می کند
دانه های چیا برای کنترل فشار خون شناخته شده اند. فشار خون بالا یکی از بزرگترین دلایل بیماری هیپرتانسیون است.در حقیقت، مطالعات نشان داده اند که وجود دانه های چیا در رژیم غذایی شما به طور منظم همان تأثیر مصرف مرتب داروهای فشار خون بالا را در بدن شما دارد.
از آرتروز جلوگیری می کند
اسیدهای چرب امگا 3، که در دانه های چیا به وفور یافت می شوند، به عنوان یک ماده ضد التهاب عمل می کنند. عنصر خاصی که به این فواید کمک می کند با نام آلفا لنولیک اسید یا ALA شناخته می شود که التهاب شریان ها و مفاصل را کنترل می کند. مطالعات تخمین می زنند که حداقل 4 گرم از دانه های چیا در روز برای کنترل و جلوگیری از آرتریت کافی است.
بارداری سالم را تسهیل می کند
دانه های چیا با تمام خوبی که دارند، یک رژیم غذایی عالی برای خانم های باردار محسوب می شوند. بارداری می تواند موارد بسیاری از جمله کمبود ویتامین و مواد معدنی، خستگی و قند خون بالا را ایجاد کند. از آنجا که دانه های چیا از نظر بسیاری شاملویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند، مصرف یک وعده کوچک این دانه ها هر روز می تواند از بروز کمبودهای کلسیم، فسفر و منیزیم جلوگیری کند. همچنین باعث تقویت انرژی می شود، زیرا روند تبدیل کربوهیدرات ها و قندها را کند می کند. علاوه بر این، مصرف دانه های چیا ماده ای مانند ژلاتین را درون معده ایجاد می کند که هضم را کند می کند. این اطمینان حاصل می کند که سطح قند خون پایدار است و نوسان ندارد. اگر این فواید کافی نبودند، در عوض دانه های چیا، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند که رشد مغزی در جنین را امکان پذیر می کنند. در حالی که ماهی همچنین منبع خوبی از امگا 3 است، میزان جیوه در ماهی می تواند تأثیر منفی بر روی جنین داشته باشد، به همین دلیل دانه های چیا جایگزین بسیار خوبی هستند.
افزایش کلسترول خوب (HDL)
شما در بدن کلسترول خوبی دارید که باید افزایش یابد، اما برخی از افراد دارای کلسترول بد بالاتری هستند و نشانه های خطر را در بزرگتر شدن بیماری های خطرناک نشان می دهد. دانه های چیا در کمک به افزایش سطح HDL یا همان کلسترول خوب در بدن شما عالی هستند و می تواند راه حلی برای رژیم شما باشد.
هضم آسان
اگر معمولاً قبل از خوردن غذا دانه های کتان را خرد می کنید، لازم نیست این کار را برای مصرف دانه های چیا انجام دهید. می توانید به سادگی آنها را در سالاد خود بپاشید و مصرف کنید. با این کار دیگر نیازی به صرف وقت و انرژی زیادی در خرد کردن دانه های چیا ندارید.
اسید چرب امگا 3
دانه چیا حاوی 60 درصد امگا 3 است به همین دلیل از غنی ترین منابع گیاهی اسیدچرب مثل آلفا لینولنیک اسید، یا ای ال ای بشمار می رود این ماده به کاهش التهاب ،پایین امدن کلسترول و بالا رفتن عکملکرد شناختی کمک می کند.
آنتی اکسیدان:
دانه چیا غنی از آنتی اکسیدان است که برای محفاظت از بدن در برابر پیری ، رادیکال های آزاد، سرطان مفید است. هم چنین آنتی اکسیدان بالای چیا باعث می شود پوسته اش ماندگاری بالایی داشته باشد. این دانه تقریبا 2 سال خارج از یخچال می ماند.
فاقد گلوتن
دانه ی چیا گلوتن یا غلات ندارد به همین منظور می توانید از آن در رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده کنید.
رفع اختلال در سوخت و ساز چربی ها
دانه ی چیا تری گلیسیرید و کلسترول را پایین می آورد و به عنوان منبع چربی خوراکی شناخته می شود در حالی که اچ دی ال یا کلسترول “خوب” را افزایش می دهد. وقتی دانه چیا را جایگزین دیگر منایع چربی از جمله روغن ذرت، آلفا لینولنیک اسید موجود در آن می کنید می تواند از میزان تری گلیسیرید بالا پیشگیری کند و چاقی را کاهش دهد.
بهبود سلامت متابولیک
کلسترول و فشار خون بالا برای سلامتی شما خطرناک است، اما خوردن دانه های چیا با محتوای امگا 3، پروتئین و فیبر می تواند به پایین آمدن سطح LDL و افزایش HDL کمک کند. با این حال، این به سایر غذاهای سالم کمک می کند زیرا تنها دانه های چیا نمی توانند به فشار خون بالا کمک زیادی کنند. کاهش خطرات با استفاده از دانه های چیا امکان پذیر است، اما درمان یا بهبود بیماری ممکن است بدون کمک سایر داروها یا مواد غذایی امکان پذیر نباشد. برخی از مطالعات حتی نشان داده اند که هیچ گونه اثری در استفاده از دانه های چیا برای کاهش فشار خون یا کلسترول وجود ندارد، بنابراین به این کار وابسته نباشید.
استفاده آسان
منظور از استفاده آسان در اینجا این است که دانه های چیا می توانند بدون تغییر طعم به بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها اضافه شوند. دانه چیا مغذی اما پررنگ است. در غذاهایی که چیا به آن اضافه شده است، طعم و مزه قابل توجهی متفاوت نمی دهد. اگر این افزودنی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، نتیجه بسیار ساده خواهد بود. کافی است آنها را با آب و اسموتی ها مخلوط کرده یا به ماست یا فرنیان بپاشید و آنها را میل کنید. تهیه کیک با دانه های چیا نیز می تواند ایده خوبی باشد. سس ماکارونی را نیز می توان با دانه های چیا مخلوط کرد تا غلیظ تر شوند زیرا در جذب آب خوب هستند. دریافت بیش از حد دانه های چیا باعث می شود دستگاه گوارش شما بهتر عمل کند، به خصوص اگر از منابع فیبری زیاد استفاده نکنید. اگر فکر می کنید بیشتر از این نیاز دارید یک یا یک و نیم قاشق غذاخوری برای مصرف منظم روزانه کافی است.
افزایش انرژی
وقتی برای شروع روز خود چیزی در صبح می خورید، هدف اصلی شما تقویت انرژی است تا تمام فعالیت های روزمره خود را به درستی انجام دهید. اضافه کردن دانه چیا به صبحانه شما می تواند یک ایده خوب باشد زیرا آنها حاوی ویتامین های B، تیامین و نیاسین هستند که می توانند غذاهای موجود در بدن شما را به انرژی تبدیل کنند. آنها همچنین برای سیستم عصبی و مغز، تغذیه خوبی هستند.
افزایش جذب آهن
همه افراد برای کمک به اکسیژن موجود در بدن خود در قسمت های مورد نیاز، به آهن نیاز دارند. جذب آهن به بدن شما بسیار ساده است. فقط روزانه حدود دو قاشق غذاخوری دانه چیا بخورید و 12 درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین کنید. با مصرف صحیح آهن، گلبول های قرمز خون در بدن شما تشکیل شده و برای حمل اکسیژن مفید هستند.
جذب ویتامین E
ویتامین E مخصوصاً برای پوست شما بسیار مهم است. توانایی بدن شما در جذب ویتامین E با خوردن روزانه دانه چیا افزایش می یابد. سلنیوم دارای عملکردی به عنوان نوعی آنتی اکسیدان است. مقدار سلنیوم برای هر اونس از دانه های چیا حدود 15 میکروگرم است. محافظت بدن از رادیکال های آزاد با استفاده از این دانه کوچک بسیار آسان است، اما مطمئناً شما نباید فقط به این غذای فوق العاده وابسته باشید.
بهبود عملکرد اعصاب
منیزیم و مس موجود در دانه های چیا مواد مغذی مهمی برای سیستم عصبی شما هستند. آنها سیستم عصبی را سالم نگه می دارند و به درستی کار می کنند. همچنین، آنها برای تقویت متابولیسم شما هنگام تشکیل گلبول های قرمز مورد نیاز هستند. مقدار منیزیم برای هر اونس از دانه های چیا حدود 98 میلی گرم است در حالی که مقدار مس بسیار کم است، فقط در مورد 0.3 میلی گرم.
دانه های چیا سرشار از آنتی اکسیدان هستند
این آنتی اکسیدان ها از چربی های حساس موجود در دانه ها در برابر سفت شدن محافظت می کنند. گرچه در مورد فواید مکمل های آنتی اکسیدانی بحث شده است، اما محققان قبول دارند که دریافت آنتی اکسیدان از مواد غذایی می تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.
از همه مهمتر، آنتی اکسیدان ها با تولید رادیکال های آزاد مبارزه می کنن، که می تواند به مولکول های سلولی آسیب برساند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان منجر گردد.
تخم های چیا از نظر پروتئین با کیفیت بالا
دانه های چیا حاوی مقدار مناسبی پروتئین هستند. آنها همچنین تعادل خوبی از اسیدهای آمینه اساسی دارند، بنابراین بدن شما باید از پروتئین خود استفاده کند. پروتئین دارای مزایای سلامتی مختلفی است و تاکنون مهمترین ماده مغذی رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن است.
دریافت پروتئین زیاد اشتها را کاهش می دهد و نشان داده شده است که افکار وسواسی در مورد غذا را 60٪ و میل به تنقلات در شب را 50٪ کاهش می دهد. دانه های چیا واقعاً یک منبع پروتئین عالی هستند، به خصوص برای افرادی که محصولات حیوانی کمی می خورند.
کاهش وزن و لاغری با دانه چیا
چنانچه در بخش تناسب اندام نمناک خواندید یکی از دانه هایی که به تسریع کاهش وزن کمک می کند دانه چیا است .دانه های چیا به دلیل مقدار بالای فیبر محلول و نامحلول، به علاوه آنتی اکسیدان شهرت خاصی دارند. آن ها همچنین شامل اسیدهای چرب امگا 3 و آمینو اسیدهای ضروری نیز هستندو در واقع جذب منظم آن ها به مبارزه با هضم کند و یبوست کمک می کندو چربی شکمی را کاهش می دهند.
مبارزه با آکنه و چین و چروک
اگر امگا 3 به دلیل داشتن مزایای سلامتی و زیبایی آن بسیار شناخته شده است، دانه های چیا همچنین با سطح بالایی از این اسید چرب که به پوست شما احتیاج دارد، بسته بندی شده اند. با این حال شما هنوز هم باید دانه های چیا را با ماهی چرب ترکیب کنید زیرا در این دو نوع مختلف امگا 3 موجود است. امگا 3 برای سلامتی، مو و پوست شما بسیار عالی است. آنها با پایین نگه داشتن افسردگی شما فعالیت می کنند تا پوست شما دچار استرس نشود و این یک پیشگیری خوب برای چین و چروک و آکنه است. هر وقت احساس افسردگی می کنید، این حس همیشه بر وضعیت پوستی شما تأثیر می گذارد.
ارائه پوست نرم و صاف
نه تنها امگا 3 موجود در دانه های چیا که برای پوست شما لازم است، بلکه غنی بودن آنتی اکسیدان حاوی ضروری است. با خوردن مرتب دانه های چای می توانید صافی و لطافت پوست خود را حفظ کنید. محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد که می تواند با نشان دادن برخی از علائم پیری مانند چین و چروک باعث ایجاد استرس شود، با مصرف این دانه سالم کار ساده ای است. همچنین می توانید با پوست های درخشان تر و نرم تر و همچنین ناخن های سالم تری به کار خود ادامه دهید.
ایجاد پوست زنده تر
در حالی که هورمون ها و افسردگی تأثیر قابل توجهی بر سلامت پوست شما دارند، سطح انسولین در بدن شما نیز همین کار را انجام می دهد. باید ثبات سطح قند در خون شما حفظ شود تا از هوس تنقلات و غذاهای ناسالم به خصوص در شب جلوگیری شود. بیشتر مردم هنگام ولع مصرف، اهمیتی نمی دهند چه چیزی می خورند، چه مواد غذایی قندی یا چرب باشد. به محض اینکه این اتفاق بیفتد، سطح انسولین در بدن شما ناپایدار خواهد بود و برای تقویت آنها به فیبر حاصل از دانه های چیا، که به مقدار بسیار زیادی وجود دارند، نیاز دارید.
تثبیت انسولین
سطح مناسب انسولین باعث می شود بدون نیاز به احساس ولع تنقلات هر روز احساس آرامش کنید. فیبر باعث می شود تا مدت زمان طولانی احساس سیر شدن داشته باشید و سیستم گوارشی شما نیز می تواند در همان زمان تثبیت شود. نوع فیبر موجود در دانه های چیا منحصر به فرد است زیرا آنها به راحتی توسط آب قابل جذب هستند تا پوست شما اثر بدی از عادت ولع شما نداشته باشد.
مبارزه با علائم پیری
دانه های چیا با استفاده از روی ، در مقابله با ایجاد لکه های پوستی شما ضمن مبارزه با التهاب مفید هستند. روی به عنوان یکی از مهمترین مواد معدنی برای جلوگیری از علائم پیری شناخته شده است. خبر خوب این است که روی موجود در دانه های چیا به مقدار زیادی در دسترس است که پوست شما می تواند از مزایای آن استفاده کند.
بهبود درخشندگی پوست
پوست سالم از بدن و ذهن سالم ناشی می شود چون بدن شما دچار استرس می شود، پوست نیز حس یکسانی خواهد داشت. یکی از مواد معدنی مهم دانه های چیا که بدن شما را تأمین می کند، منیزیم است که در تنظیم قند خون، عملکرد سیستم عصبی شما و افزایش انرژی شما فوق العاده است. وقتی این سه فایده برای بدن شما حاصل شود، خون می تواند به درستی جریان یابد و این برای پوست شما بسیار مهم است. عملکرد منیزیم تثبیت سطح هورمون ها در بدن شماست که این یکی از عوامل سالم بودن پوست است. هنگامی که خون به خوبی جریان می یابد، پوست شما درخشش می کند و سرزنده به نظر می رسد.
باعث پوست محکم تر
مطمئناً خانم ها با کلاژن آشنا هستند زیرا معمولاً در محصولات زیبایی و مکمل ها وجود دارد. اعتقاد بر این است که کلاژن به پوست محکم تر، قوی تر و نرم تر کمک می کند. این بیشتر برای ضد پیری استفاده می شود، اما زنان جوان نیز به این مؤلفه مشتاق هستند. کلاژن از پروتئین حاصل می شود و توسط اسید آمینه تشکیل می شود. این همان چیزی است که دانه های چیا آن را برای بدن شما ارائه می دهند گرچه بسیاری از غذاهای دیگر نیز در سطح خوبی دارای پروتئین هستند. جالب این است که پروتئین موجود در دانه های چیا به راحتی قابل جذب است بنابراین می توانید آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا فرصت بیشتری برای بدست آوردن کلاژن بیشتر برای بدن فراهم آورید.
جلوگیری از پف کردن پوست
سطح پتاسیم موجود در دانه های چیا بسیار غنی است و این در تنظیم فشار خون مفید است. ظاهر نفخ بر روی پوست شما می تواند ناشی از استرس است که هنگام فشار خون بالا احساس می کنید. آرام کردن فشار خون با پتاسیم باعث می شود پوست شما نیز آرام تر شود. مدتی از هر نوع غذای فرآوری شده یا شور خودداری کنید تا سطح خون و ضربان قلب تان ثابت بماند و از احساس عصبی جلوگیری شود.
مرطوب کننده پوست
اگر فرآورده های لبنی مانند شیر به دلیل غنی بودن کلسیم شناخته شده باشند، دانه های چیا سطح کلسیم بالاتری نسبت به آنها دارند. بنابراین اگر برای مرطوب نگه داشتن پوست به کلسیم نیاز دارید، می توانید این را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. به خصوص برای کسانی که به دلیل خاصیت حساسیت زایی نمی توانند محصولات لبنی را تحمل کنند، این می تواند یک راه حل خوب باشد. این خواص دندان ها و استخوان های شما را قوی تر می کنند.
پس چرا این خوراکی سالم و زیبا را دوست نداریم؟ شما می توانید از این روش برای تکمیل سایر غذاهای سالم خود برای تامین وعده های غذایی روزانه خود استفاده کنید تا مواد مغذی مورد نیاز بدن شما به خوبی برآورده شود. به خاطر داشته باشید که فقط ویتامین ها و مواد معدنی خوب فقط از یک نوع غذا نمی توانید دریافت کنید. باید ترکیبی وجود داشته باشد، این بدان معناست که شما نمی توانید فقط به تمام فواید آن از نظر سلامتی و زیبایی دانه های چیا وابسته باشید، بلکه باید سایر غذاهای مناسب مناسب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
عوارض جانبی و آلرژی های گیاه چیا
مانند هر غذای فوق العاده، عوارض مصرف دانه های چیا حداقل است. مطالعات تجربیات ناراحتی در معده را گزارش می کنند، به خصوص هنگامی که دانه ها در مقادیر زیادی مصرف می شوند. این به آن دلیل است که دانه های چیا از نظر فیبر غلظت بالایی دارند. اما، با مصرف این دانه ها در مقادیر متوسط، مانند همه مواد غذایی، نوشیدن آب زیادی، خطر این ناراحتی می تواند به حداقل برسد.
بنابراین، افرادی که دچار اختلال رقیق بودن خون هستند یا اختلال خونریزی دارند باید از دانه های چیا خودداری کنند. حداقل آنها باید قبل از اینکه دانه های چیا را در رژیم غذایی وارد کنند با پزشک صحبت کنند.
برخی افراد ممکن است متوجه شوند که به دانه های چیا حساسیت دارن ، اگرچه این موارد غیر معمول است. در صورت مشاهده هرگونه علائم واکنش آلرژیک، افراد باید از خوردن دانه چیا دست بردارند.
علائم آلرژی غذایی ممکن است شامل استفراغ، اسهال و خارش لب یا زبان باشد.
اعتیاد
دانه های چیا ماده شیمیایی دارد که در برخی افراد می تواند اعتیاد ایجاد کند البته در همه افراد اینگونه نیست .می توانید ابتدا مقدار کمی از آنها را مصرف و مدتی فاصله بیندازید و دوباره شروع به مصرف دانه ها کنید تا به آنها اعتیاد پیدا نکنید.
نفخ
اگر دانه های چیا را بیشتر از حد نیاز مصرف کنید ممکن است دچار نفخ شوید زیرا معده با گاز پر می شود بنابراین توصیه می شود روزانه فقط یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری دانه ی چیا را مصرف و در آن زیاده روی نکنید.
مسمومیت
اگر هنگام خرید دقت کافی را نداشته باشید ممکن است دچار مسمویت شوید زیرا نمی دانید این دانه ها چطور پرورش پیدا کرده اند چون برخی ها با آفت کشهای شیمیایی رشد می کنند بنابراین سعی کنید محل مناسب را برای خرید دانه های چیا انتخاب کنید.
مصرف بیش از حد (اوور دوز) ویتامین ب17
اگر دانه چیا را می خورید ، مکمل های ب 17 را مصرف نکنید زیرا خوردن این دو با هم خطرناک است. بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک صحبت کنید چون برخی خوراکی ها و دارو ها ویتامین ب 17 دارند که ما از آگاهی داریم.
فشار خون پایین
دانه های چیا فشار خون را پایین می آورند و افرادی که فشار پایین دارند از خوردن آن صرف نظر کنند.
انتهای پیام/