نصر: فروش امتیاز لیگ برتری تیم والیبال شهرداری تبریز به یک مجموعه در آذربایجان غربی خبر ناراحت کننده، تأسف بار و قابل تأمل بود؛ البته طی سالهای اخیر گوشمان به شنیدن چنین اخباری عادت کرده و بدنه ورزش آذربایجان شرقی با انحلال و فروش امتیاز تیمها، روز به روز کوجک و کوجکتر شده است.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، اوایل دهه 90 به همت بخش خصوصی، سازمان ورزش شهرداری تبریز و شرکت پتروشیمی تبریز شاهد دوران طلایی ورزش آذربایجان و حضور تیمهایی از این استان در اکثر رشتههای ورزشی بودیم، تیمهای قدری همچون دوچرخه سواری پتروشیمی تبریز، فوتسال دبیری، بسکتبال، والیبال، فوتبال ساحلی و شطرنج شهرداری تبریز و ... همه ساله برای ورزش آذربایجان شرقی و تبریز افتخار آفرینی میکردند که طی سالهای اخیر اکثر این تیمها قلع و قمع شده و اکنونی ویترین ورزش استان خالی شده است. امسال در شرایطی جالب و تأسف آور برای متولیان ورزش استان، سی و چهارمین دوره تور بین المللی ایران آذربایجان بدون حضور تیمی از تبریز برگزار شد! شهری که روزگاری در رشته دوچرخه سواری حرف اول را در آسیا میزد.
با توجه به منع قانونی تیم داری شهرداریهای کشور، شهرداری تبریز سیام تیر ماه سال جاری با صدور فراخوانی از متقاضیان درخواست کرد که پیشنهاداتشان برای خرید امتیاز تیم لیگ برتری والیبال شهرداری تبریز را حداکثر تا پایان وقت اداری روز شنبه ۹۸/۵/۵ به دفتر سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز ارسال کنند.
بر اساس اعلام «رسول موسایی» قائم مقام شهردار تبریز در صحن علنی روز یکشنبه (21 مهر ماه) شورای شهر تبریز، رایزنیها برای حفظ امتیاز لیگ برتری تیم والیبال شهرداری تبریز در این شهر بی نتیجه بوده و تنها یک پیشنهاد برای این تیم دریافت شده که آن هم از شهر ارومیه بوده و به صورت مکتوب ارائه شده است.
موسایی در صحبتهایش گفت: «مجوز مذاکره شهرداری تبریز با شرکت مذکور جهت واگذاری امتیاز لیگ برتری تیم والیبال از سوی شورای شهر صادر شده و فدراسیون والیبال و اداره کل ورزش و جوانان هم مخالفتی با این انتقال ندارند.»
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه علنی، تجویز واگذاری امتیاز لیگ برتری تیم والیبال شهرداری تبریز به شرکت اسپوتا آذر درنای ارومیه را تصویب کردند که این خبر با واکنش منفی ورزش دوستان و خبرنگاران ورزشی آذربایجان شرقی همراه بود.
با روی آوردن شهرداری تبریز برای توسعه ورزش همگانی به جای حمایت از ورزش قهرمانی و حرفهای، جهش بزرگی در زمینه ورزش همگانی رخ نداده و همچون گذشته ورزش صبحگاهی در سالنهای ورزشی شهرداری تبریز در حال برگزاری است و تنها تغییرات رخ داده از بین رفتن انگیزه ورزشکاران استان برای روی آوردن به ورزش حرفهای و پایان لذت تماشای مسابقات والیبال و بسکتبال برای تبریزیهاست.
جالب است بدانید تیمهای ورزشی با حمایت شهرداریهای کشور همچنان در لیگهای مختلف حضور دارند که میتوان به تیم فوتبال شاهین شهرداری بوشهر، تیمهای بسکتبال شهرداری گرگان، شورا و شهرداری قزوین و شهرداری بندر عباس و تیم فوتبال بانوان شهرداری بم اشاره کرد. چرا قانون برای تمامی شهرها به صورت یکسان اجرا نمیشود؟ شاید هم سایر شهرداریها با رایزنی و جذب اسپانسرهای مختلف، موفق به حفظ تیمهایشان شدند.
کسی ما را در جریان واگذاری قرار نداده است
هر چند طی این سالها شهرداری سنگینی بار ورزش استان را به دوش کشیده است؛ اما نباید فراموش کنیم که متولی اصلی در این زمینه اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی هست. ایوب بهتاج مدیرکل ورزش و جوانان استان در خصوص فروش امتیاز لیگ برتری والیبال شهرداری تبریز به استان آذربایجان غربی به ایسنا میگوید: «چه کسی گفته است که این تیم را واگذار کردهایم؟ نامهای در این خصوص به دست ما نرسیده است و من نیز در جلسه شورا حضور نداشتم. کسی ما را در جریان واگذاری تیم قرار نداده و اگر امروز اسپانسری از تبریز داشته باشیم، تیم لیگ برتر را تشکیل میدهیم. ما امتیاز داریم، اما اسپانسر نداریم. به نظر شما من باید پیگیر تیمها باشم؟ آیا این وظیفه من است؟»
در حالی آقای مدیر کل از فروش امتیاز این تیم اعلام بی اطلاعی میکند که در جلسه رسمی و علنی شورای شهر تبریز در این خصوص تصمیم گیری شده و خبرش نیز در اکثر رسانههای رسمی منتشر شده است؛ اظهار بی اطلاعی و انداختن توپ به زمین دیگری راه ساده و قدیمی برای فرافکنی هست. طبیعتا نامه انتقال امتیاز والیبال شهرداری تبریز به استان دیگر پس از نهایی شدن و زمانی که کار از کار گذشته، به دفتر مدیر کل ورزش و جوانان هم ارسال میشود.
با توجه به اینکه علاقهمندان به والیبال، بسکتبال، فوتسال و سایر رشتههای ورزشی قابل قیاس با فوتبال نیست، تیم داری در سایر رشتههای ورزشی نیز جذابیتهای کمتری نسبت به تیم داری در فوتبال دارد؛ از این رو نباید تنها به صدور فراخوان اکتفا کرد. این وظیفه متولیان ورزش استان است که با چنگ و دندان برای حفظ سهمیه استان تلاش کرده و برای مذاکره با صاحبان صنایع و افراد شناخته شدهی استان پیش قدم شده و آنان را برای تیم داری در این ورزش هزینهبر مجاب کنند. مدیریت پشت میزی در چنین شرایطی پاسخگو نخواهد بود و صدور فراخوان هم صرفاً رفع تکلیف است.
انحلال و فروش امتیاز تیمهای تبریز از نکات منفی در کارنامه تمامی مدیران آذربایجان شرقی است و نشان میدهد که نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر هم به خوبی به وظایفشان عمل نکردهاند.
استفاده نکردن از ظرفیت استان برای حفظ تیم والیبال شهرداری تبریز ضعف است
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص این انتقال امتیاز به ایسنا میگوید: استفاده نکردن از ظرفیت استان برای حفظ تیم والیبال شهرداری تبریز قطعاً ضعف به شمار میآید. اداره کل ورزش و جوانان استان نیز باید در بحث واگذاری این باشگاه از تمامی ظرفیتهای استان استفاده کند و در صورت نیاز از نمایندگان نیز کمک بگیرد.
وی ادامه میدهد: استان ما ظرفیتهای زیادی داشته و باید زمینه استفاده از این فرصت فراهم شود، مسئولان استانی باید به این موضوع توجه کرده و حمایت کنند و اگر کسانی از بخش خصوصی وارد عرصه باشگاه داری میشوند، مطئمن باشند که در شرایط مختلف از آنان حمایت میشود.
بر اساس این گزارش؛ جوانان تبریزی در نبود تیمهای حرفهای در رشتههای مختلف، با چه انگیزهای پا به عرصه ورزش حرفهای بگذارند؟ با اوضاع کنونی شاهد افول ورزش آذربایجان شرقی خواهیم بود و در آیندهای نزدیک باید با ذره بین دنبال ورزشکاران تبریزی در تیمهای ملی باشیم.
با واگذاری امتیاز تیم والیبال شهرداری تبریز به استان آذربایجان غربی، صدای شور و شوق جوانان در سالن والیبال شهید اقدمی جای خود را به سکوت عمیق میدهد؛ با این شرایط پیش آمده، بهتر است که چراغها را خاموش کرده و درب سالنها را هم تخته کنیم.
انتهای پیام/