مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی؛

سرانه‌ مطالعه در آذربایجان شرقی حدود ۱۱ الی ۱۳ دقیقه است

1398/07/21 - 15:10 - کد خبر: 4138
فرهنگ و ارشاد اسلامی

نصر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که در حال حاضر سرانه‌ی مطالعه در استان حدود ۱۱ الی ۱۳ دقیقه است، گفت: این رقم حتی از سرانه کشوری نیز پایین تر بوده و این درحالی‌ است که در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه سرانه مطالعه به شکل قابل توجهی بالا است.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، محمد محمدپور در گفت”وگویی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب در ارتقای سرانه”ی مطالعه در جامعه، هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی در تبریز را ارتقای سرانه مطالعه مردم بویژه نسل جوان و افزایش سهم کتاب در سبد خانواده”ها عنوان کرد.

وی به علت”های پایین بودن سرانه”ی مطالعه در کشور و استان اشاره کرد و گفت: عوامل متعددی می”تواند در پایین بودن رغبت به مطالعه در استان دخیل باشد که از آن جمله می”توان به خانواده به عنوان رکن و مهد تربیت فرد و زمینه”ساز رغبت به مطالعه اشاره کرد.

وی افزود: فرهنگ کتابخوانی باید از همان دوران کودکی و توسط والدین به بچه ها آموزش داده شود و کودک خود را در فضایی آکنده از دانش و آگاهی و کتاب و کتابخوانی مشاهده کرده و روند رشد و تکامل خود را لابه لای کتاب”ها طی کند.، اما متاسفانه امروزه بخاطر درگیر بودن خانواده”ها با مشکلات و مسائل اقتصادی، از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفته اند و این امر باعث شده کتاب جایگاه شایسته و مطلوبی در خانواده”ها نداشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: مدرک گرایی جامعه، عامل مهم دیگر که به افت مطالعه در جامعه منجر شده است؛ به نحوی که متاسفانه در دهه”های گذشته مدرک گرایی جایگزین آگاهی بخشی و آگاهی افزایی شده و این امر باعث شده فرد چه در مدرسه و چه در دانشگاه صرفا برای اخذ مدرک مطالعه کند و به مطالعات عمومی اهمیتی ندهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از دیگر عوامل پایین بودن سرانه”ی مطالعه را تقدم نگرش اقتصادی در جامعه عنوان کرد و گفت: متاسفانه این نوع نگرش باعث شده تا کتاب در اولویت”های بعدی افراد چه در سطح مردم و چه مدیران قرار گیرد.

محمدپور تشریح کرد: متاسفانه گاه تولید کتاب در دانشگاه یا محل کار و... برای کسب رتبه و امتیاز اتفاق می”افت و از این رو کتاب تولید شده اقناع کننده و مخاطب محور نیست و این خود در کاهش رغبت به مطالعه اثرگذار است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین نوع ارائه”ی” کتاب را در افزایش یا کاهش علاقه به مطالعه مهم ارزیابی کرد و گفت: ناشر باید بتواند کتاب را به شکلی منتشر کند که از نظر صفحه آرایی ، حروف چینی، آرایه های داخلی کتاب، طراحی روی جلد و حتی قطع کتاب و ... نظر خواننده را به کتاب جلب کند.

محمدپور برگزاری نمایشگاه کتاب را در تغییر نگرش و ذائقه”ی مردم نسبت به کتاب و مطالعه مهم عنوان کرد و گفت: مسیر توسعه پایدار و مطلوب جامعه از گذر کتاب و مطالعه اتفاق می افتد.

بر اساس این گزارش، هفدهمین نمایشگاه بین”المللی کتاب تبریز ۲۹ مهر لغایت ۴ آبان در نمایشگاه بین”المللی کتاب تبریز برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

پژوهشیار