نصر: یکشنبه گذشته باز هم رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با همراهی مدیران عامل دو شرکت خودروساز در کمیسیون صنایع مجلس حضور یافت تا پاسخگوی دلایل روزافزون قیمت خودرو در بازار باشد.
به گزارش نصر به نقل ازدنیای اقتصاد، هرچند این جلسات با توجه به کاهش تولید و همچنین روند صعودی قیمتها مدتهاست که بهطور متوالی با حضور وزیر و مدیران عامل دو شرکت خودروساز برگزار میشود، با این حال اما در این نشستها جز ارائه توضیحات وزیر و دفاع وی از عملکرد زیرمجموعهاش برای قانع کردن نمایندگان خروجی دیگری دربرنداشته است.
با این روند اما رئیس مجلس شورای اسلامی باردیگر از اعضای کمیسیون صنایع مجلس خواسته که با حضور وزیر و مدیران عامل دو شرکت اتفاقات اخیر بازار خودرو را بررسی کنند. به این ترتیب یکشنبه گذشته جلسه ویژه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیران ایرانخودرو و سایپا و همچنین سازمان حمایت از مصرفکنندگان برگزار شده است.
در این زمینه به گفته یکی از اعضای هیاترئیسه کمیسیون صنایع توضیحات وزیر در باب گسترش دلالانی در بازار و همچنین افزایش قیمتها قانعکننده نبوده با این حال رحمانی دغدغههای این روزهای خودروسازی کشور را برای نمایندگان تشریح کرده است. عبداله رضیان، عضو هیاترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با «ایسنا» توضیحاتی در مورد آنچه در جلسه یکشنبه گذشته این کمیسیون با حضور مدیران خودروساز کشور و وزیر روی داده، ارائه کرده است. وی در این زمینه توضیح داده که در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن و اعضای برخی از کمیسیونهای دیگر مجلس، رضا رحمانی توضیحاتی درباره دلایل رشد مجدد قیمت خودرو و موفقیتش برای افزایش تولید خودرو در شرکتهای خودروسازی ارائه کرد که هر چند توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت از منظر اقتصادی واقعیتی انکارناپذیر است، اما پاسخ قانعکنندهای برای ضعف ناتوانی دستگاه تحت مدیریتش برای کنترل این وضعیت، نبود.
وی در ادامه به دیدگاههای وزیر در مورد افزایش قیمت پرداخته و توضیح داد که وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه علت موج جدید گرانی خودرو را احساس خطر مردم برای کاهش روزافزون ارزش پول ملی و هجوم به بازار خودرو برای تبدیل وجوه نقد و سپردههای بانکی به خودرو اعلام کرد. وی ادامه داده که کمیسیون صنایع مجلس نیز تصمیم گرفت کمیتهای ویژه برای رصد بازار و ارائه راهکارهای پیشنهادی به مجلس تشکیل دهد.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس تاکید کرده که به اعتقاد رحمانی افزایش قیمت موج دوم گرانی خودرو ریشه در سیاستها و اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان ندارد؛ بلکه این نقدینگی ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی سرگردان است که برای حفظ ارزش خود به سمت کالاهای مختلف از جمله خودرو و ارز سوق پیدا کرده به همین دلیل طی چند روز اخیر شاهد رشد مجدد قیمت خودرو و نرخ ارز هستیم.
وی افزایش تعداد ثبتنامهای خودروسازان به بیش از یک میلیون دستگاه خودرو و تداوم ثبتنامهای خودروسازان را نشان از افزایش تقاضا در بازار خودرو دانست و ادامه داد: با وجودی که طبق توضیحات مدیران شرکتهای خودروساز، میزان تولید خودرو در سایپا و ایرانخودرو از ۱۲۰۰ دستگاه در روز به بیش از ۴۱۰۰ دستگاه در روز افزایش یافته، اما هجوم به بازار برای خرید و ثبتنام خودرو به حدی زیاد است که افزایش تولید نتوانسته عطش خریداران را سیراب کند.
این نماینده مجلس ادامه داده البته وزیر معتقد است بازار به این وضعیت باقی نمیماند و به دلیل افزایش سه برابری ظرفیت تولید در شرکتهای خودروسازی و تحویل خودروهای ثبتنام شده به مشتریان، قیمت خودرو در بازار کاهش خواهد یافت. اما موضوع آزادسازی قیمت خودرو از دیگر موضوعات مورد بحث در این زمینه بوده و اینکه رحمانی از قیمتگذاری خودرو در حاشیه بازار دفاع و آن را مانع از بروز دلالی خوانده است. در ادامه این عضو هیاترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از دفاع وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش قیمت خودرو به ۵ درصد قیمت بازار سخن گفته و اظهار داشته که رحمانی معتقد است این شیوه قیمتگذاری خودرو موجب شد نقدینگی به جای سرازیر شدن به جیب دلالان و واسطهها به حساب خودروسازان واریز شود. رحمانی در عین حال قیمتگذاری خودرو توسط دولت را رد کرد و نوسانات قیمتی را ناشی از تحولات قیمتی حاشیه بازار دانست. رضیان ادامه داده که به عقیده بسیاری از نمایندگان مجلس، وزارت صنعت، معدن و تجارت با این استدلال عملا تنظیم بازار خودرو را به دلالها و واسطهها سپرده است که به هیچوجه قابل قبول نیست.
وی از تصمیم رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای تشکیل کمیتهای ویژه به ریاست سخنگوی کمیسیون خبر داد و افزود: قرار شد این کارگروه که متشکل از اعضای کمیسیون صنایع و معادن و نمایندگان سایر کمیسیونهای تخصصی خواهد بود به صورت مرتب وضعیت بازار خودرو و مسائل مرتبط با آن را با حضور خودروسازان و متولیان دولتی صنعت خودروسازی رصد و پیشنهادهای خود را برای غلبه بر نابسامانیهای قیمتی در بازار خودرو به کمیسیون صنایع و معادن ارائه دهد. نماینده مردم قائمشهر در مجلس متذکر شد: بهنظر میرسد تیم اقتصادی دولت هیچ برنامهای برای جذب نقدینگی سرگردان جامعه ندارد.
در ادامه سیدجواد حسینیکیا هم با اشاره به اظهارات نمایندگان در نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وی تاکید کرده مهمترین مسائلی که نمایندگان در این نشست مطرح کردند این بود که حاشیه بازار نتوانسته مانع گرانی خودرو شود، عرضه و تقاضای خودرونیز با هم همخوانی ندارد، به این ترتیب این سوال مطرح است که برنامه دولت برای جذب نقدینگی سرگردان چیست؟
انتهای پیام/