ارتش با عملکرد خود در طول ۴۰ سال گذشته جواب اعتماد حضرت امام را داد
1400/01/28 - 11:34 - کد خبر: 41081
نصر: فرمانده قرارگاه تاکتیکی لشکر ۲۱ حمزه شیدالشهداء آذربایجان با بیان اینکه پیام تاریخی امام خمینی (ره) و حفظ ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نقطه عطف در این نیروی نظامی است، گفت: ارتش با عملکرد خود در طول ۴۰ سال گذشته، جواب اعتماد تاریخی امام خمینی (ره) را داد.
به گزارش نصر، امیرسرتیپ عیسی میرزایی روز شنبه با حضور در خبرگزاری ایرنا مرکز آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز پیام تاریخی امام راحل در ۲۸ فروردین سال ۱۳۵۸ درباره این نیرو و نامگذاری ۲۹ فروردین به نام روز ارتش در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، افزود: باید توجه داشت که بدنه اصلی ارتش در سال های پیش از انقلاب با امام خمینی (ره) همراه بود و جز افراد اندک از امرای ارتش که در اختیار دربار شاه بودند، عموما" نیروهای ارتشی را افرادی مومن و متدین و معتقد به انقلاب اسلامی تشکیل می داد.
امیر میرزایی با اشاره به برخی هجمه ها علیه ارتش پس از پیروزی انقلاب و شناخت امام راحل از ارتش، ادامه داد: در همین دوران بود که امام خمینی (ره) با مشورت مقام رهبری پیام تاریخی خود مبنی بر حفظ و تقویت ارتش را صادر کردند و از مردم خواستند تا ارتشیان را حمایت و تشویق کنند.
وی حفظ نظام و انضباط در ارتش، حفظ رعایت سلسله مراتب، اطاعت از مافوق، عدم دخالت دیگران در امور مربوط به ارتش، بخشش کارکنانی که مشکل خاصی در ارتباط با وقوع انقلاب نداشتند، استقرار قدرتمند در پادگان ها، احترام مردم به ارتش و جایز نبودن مخالفت با ارتش را از جمله تاکیدات مهم و محوری پیام تاریخی امام خمینی مبنی بر حفظ ارتش و عدم انحلال آن بیان کرد.
امیر میرزایی با بیان اینکه بسیاری از ارتشیان در سال های قبل از انقلاب با امام خمینی (ره) همراه و همفکر بودند، گفت: در آن دوران خفقان و مبارزات مردم انقلابی، بسیاری از اعلامیه های امام در چاپخانه ارتش منتشر و در اداره دوم نیز این اعلامیه ها توزیع و پخش می شد که این مسایل نشان از عمق عشق و علاقه ارتشیان به راه و مرام امام راحل داشت.
به گفته وی ارتش در زمان مبارزات انقلابی مردم، همواره بازوی قدرتمند کشور و انقلابیون بود به طوری که در آن دوران سخت و دشوار تعداد ۱۹ نفر از اعضای ارتش اعدام شدند و بسیاری نیز تحت شکنجه های سخت ساواک قرار گرفتند.
امیر میرزایی با اشاره به اینکه ارتش در دوران انقلاب نیز از بدنه همین مردم بود و هیچگاه به جز عده ای قلیل که وابسته به دربار بودند، در مقابل مبارزان صف آرایی نکرد، افزود: در طول روزهای سخت انقلاب هیچ تانکی به سمت مردم تیراندازی نکرد، زیرا ارتشیان مبارز سوزن تانک ها را بیرون آورده بودند و بر همین اساس بیشترین انتقال مجروحان به مراکز درمانی نیز از طریق ناوگان خودرویی ارتش صورت گرفت.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره سپهبد شهید سیدمحمدولی قرنی، یادآور شد: وی اولین ارتشی شهید ترور در تاریخ جمهوری اسلامی است که در یازده اردیبهشت سال ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان به شهادت رسید و این سندی افتخار برای ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
این فرمانده ارتش با تشریح شرایط این نیرو در سال های قبل از انقلاب، اظهار داشت: ارتش در زمان شاه به لحاظ توان رزمی قوی بود اما از نظر تاکتیکی وابسته غرب بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی توان رزمی ۹۰ درصدی آن به زیر ۴۰ درصد تنزل پیدا کرد که این وضعیت از دیدگاه کارشناسان نظامی بسیار شکننده محسوب می شود.
امیر میرزایی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و از روز ۲۳ بهمن سال ۱۳۵۷ ارتش وارد فاز جدید و مقابله با ضدانقلاب ها و تجزیه طلب ها در مناطق مختلف کشور شد، گفت: در آن زمان ارتش تنها نیروی مسلح کشور بود و هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل نشده بود که در همین راستا لشکر ۲۱ حمزه در مناطقی همچون گنبد، مهاباد، بانه و سقز و تبریز حضور یافت و به مقابله با ضدانقلاب ها پرداخت.
وی تقدیم تعداد ۴۸ هزار شهید و هزاران جانباز و ایثارگر و آزاده را از جمله کارنامه درخشان ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال های پس از انقلاب اسلامی برشمرد و با بیان اینکه پس از پایان دوران هشت سال دفاع مقدس، ارتش برای سال ها در مرزها باقی ماند، ادامه داد: در همین دوران و پس از پایان جنگ نیز ارتش قهرمان ایران صدها شهید در راه حفظ میهن اسلامی تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.
امیر میرزایی اضافه کرد: ارتش جمهوری اسلامی در تمامی رده ها امروز هر کجا احساس کرده مردم به کمک های این نیرو نیاز دارد وارد عرصه شده و طی سال های اخیر در انواع حوادث از جمله سیل، زلزله، سقوط هواپیما و اتش سوزی های بزرگ در جنگل ها و مراتع کشور هر انچه در توان داشته است در طبق اخلاص گذاشته و به کمک مردم و کشور شتافته است.
وی از آتش به اختیار بودن ارتش در مناطق و استان های مختلف کشور طی سال های اخیر خبر داد و اظهار داشت: بر همین مبنا رده های مختلف ارتش آتش به اختیار عمل کرده و همچون گذشته دیگر نیازی به اخذ دستورات از رده های بالا هنگام وقوع حوادث طبیعی و غیرمترقبه نیست و در تمام عرصه هایی که نیاز به کمک ارتش باشد در سریع ترین زمان ممکن وارد شده و اقدامات مقتضی را انجام می دهد.
فرمانده قرارگاه تاکتیکی لشکر ۲۱ حمزه شیدالشهداء آذربایجان با گرامیداشت ۲۹ فروردین سالروز ارتش جمهوری اسلامی، گفت: همه ساله در این روز برنامه های متنوع و مختلف در سطح یگان ها و شهرستان های مختلف آذربایجان شرقی و اردبیل اجرا می شد که امسال به دلیل شرایط خاص کرونایی بسیاری از این برنامه حذف و یا محدود شده است.
امیر میرزایی افزود: بر همین اساس رژه نیروهای مسلح که مهمترین برنامه روز ارتش است به دلیل شرایط ویژه کرونایی به صورت محدود، بدون حضور مردم و داخل یکی از پادگان های تبریز و به صورت خودروئی برگزار می شود.
به گفته وی، همزمان با روز ارتش جمهوری اسلامی برنامه هایی همچون دیدار با پیشکسوتان ارتشی، ایثارگران و تجلیل از آنها و همچنین برپایی ایستگاه های صلواتی در شهرهای تبریز، مراغه، سراب و مرند برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/