استاندار آذربایجان شرقی:

توسعه روابط با کشورهای همسایه به صورت جدی در استان دنبال می‌شود

1400/01/25 - 22:58 - کد خبر: 40954
محمدرضا پورمحمدی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه همکاری‌های تجاری، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای همسایه جزو اولویت‌های جمهوری اسلامی است، گفت: این سیاست اصولی در استان آذربایجان شرقی هم با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش نصر،  محمدرضا پورمحمدی در ارتباط تصویری با استاندار ترابوزان ترکیه، افزود: پیوندهای تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور بزرگ منطقه، سرمایه بسیار بزرگی است که باید از آن مراقبت کنیم و خوشبختانه مرزهای دو کشور صدها سال است که مرز صلح و دوستی است.
وی ادامه داد: علاقمند به توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها هستیم و از هر گونه پیشنهادی به منظور توسعه و گسترش همکاری‌ها استقبال می‌کنیم.
پورمحمدی با بیان اینکه آذربایجان شرقی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های بزرگ در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، گردشگری و علمی، یکی از استان‌های مهم کشور است، افزود: بیش از 5 هزار واحد صنعتی در این استان مستقر هستند و تبریز چهارمین شهر صنعتی کشور است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: این استان همچنین ظرفیت‌های معدنی بسیار بالایی دارد و از جمله معادن مهم می‌توان به معادن مس و طلا اشاره کرد که ظرفیت خوبی برای همکاری و سرمایه‌گذاری است.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد سرمایه‌گذاران شهرک سرمایه‌گذاری خارجی تبریز از ترکیه هستند، اضافه کرد: منطقه آزاد تجاری ارس برای فعالیت‌های اقتصادی تجار و بازرگانان خارجی مناسب است و از سرمایه‌گذاران کشور ترکیه به خصوص تجار استان ترابوزان دعوت می‌کنیم تا در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند.
پورمحمدی با اشاره به زمینه‌های همکاری که از گذشته تا امروز بین دو کشور در جریان است، گفت: آماده گسترش فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، گسترش گردشگری و توسعه روابط دانشگاهی بین دو استان هستیم.
استاندار ترابوزان نیز با اشاره به روابط عميق و تاريخي بین ایران و ترکیه، گفت: ما ايران را به عنوان دوست و برادر خود مي دانيم و علاقه‌مند به افزایش همكاري‌هاي فرهنگي، اقتصادي و گردشگري هستيم.
اسماعيل اوستااوغلو ادامه داد: ايران براي تركيه اهميت بسياري دارد زيرا اين دو كشور داراي مشترکات فرهنگي زيادي هستند.
وی با اشاره به اينكه هر دو كشور داراي يك سابقه ديرينه تمدني، تعاملي و تبادل فرهنگي در ادوار مختلف هستند، اضافه كرد: ما در مجموع شرايط مناسبی را در روابط بلندمدت داريم.
اوستااوغلو گفت: متاسفانه به دلیل شیوع کرونا روابط ترانزیتی دو کشور کاهش یافته بود که با پیگیری‌های انجام شده دوباره آغاز شده و امیدواریم به زودی تجار و سرمایه‌گذاران دو استان برای افزایش ارتباطات از نزدیک با هم دیدار و گفت‌وگو کنند.
وی همچنین با اشاره به تفاهم‌نامه‌های همکاری دانشگاه تبریز با دانشگاه‌های ترکیه، بر گسترش روابط علمی و دانشگاهی بین دو استان تاکید کرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار