سخنگوی سازمان سنجش عنوان کرد:

ستاد ملی مبارزه با کرونا مسئول اصلی برگزاری آزمون وکالت در وضعیت قرمز/ احتمال تغییر تاریخ برگزاری آزمون سراسری

1400/01/18 - 20:05 - کد خبر: 40497
آزمون

نصر: سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر این که ستاد ملی مبارزه با کرونا مرجع اصلی تصمیم گیر درباره برگزاری آزمون کارآموزی وکالت است، تصریح کرد: سازمان سنجش نمی تواند نسبت به دستور صادرشده از سوی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی استنکاف کند. همچنین با وجود این که وضعیت همه گیری کرونا اصلا قابل پیش بینی نیست، امکان تغییر تاریخ برگزاری آزمون های سراسری و کارشناسی ارشد وجود دارد.

به گزارش نصر، کرونا لحظه به لحظه شهرهای بیشتری از کشورمان را در می نورد و رنگ آنها را سرخ می کند، اما با این شرایط، سازمان سنجش طبق دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا همچنان دست از برگزاری آزمون کارآموزی وکالت در روز جمعه 20 فروردین برنداشته است.

گردهمایی 81 هزار داوطلب آزمون وکالت در شرایط قرمز کرونا
بنا به این گزارش، 31 مرکز استان کشور به همراه 226 شهرستان دیگر از امروز در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته اند و مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پی در پی از لزوم تشدید محدودیت های کرونایی دم می زنند.
با این حال، سازمان سنجش آموزش کشور از روز گذشته اقدام به صدور کارت «آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانون های وکلای دادگستری ایران» کرده است و این آزمون که 81 هزار و 508 نفر برای شرکت در آن ثبت نام کرده اند، طبق برنامه در روز جمعه 20 فروردین برگزار خواهد شد.
این در حالی است که در روزهای اخیر داوطلبان آزمون کارآموزی وکالت و البته بخش زیادی از فعالان فضای مجازی نسبت به برگزاری این آزمون در شرایط حاد کرونایی سراسر ایران اعتراض کرده اند و گویی قرار نیست این اعتراضات به جایی برسد.
البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برگزاری آزمون کارآموزی وکالت سال 99 تا کنون دو بار به تعویق افتاده است؛ به نحوی که یک بار قرار بود این آزمون در تاریخ 28 آذر برگزار شود و بعد از آن هم تاریخ برگزاری آن روز 22 اسفند تعیین شد.

سنجش موظف به انجام دستورات ستاد ملی کروناست
متولی برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، سازمان سنجش آموزش کشور است و سخنگوی این سازمان در گفت و گو با رکنا تاکید دارد که سازمان سنجش براساس مجوزی که از قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا دریافت کرده، ملزم به برگزاری این آزمون است و نمی تواند نسبت به دستور صادرشده از سوی این قرارگاه استنکاف کند.
فاطمه زرین آمیزی با تاکید بر این که در این آزمون حتما دستورالعمل‌های تعیین شده از سوی وزارت بهداشت رعایت خواهد شد، به خبرنگار ما گفت: برای کاهش احتمال شیوع کرونا، تعداد شهرهایی که این آزمون در آنها برگزار می شود، از 31 شهر به 84 شهر افزایش یافته است تا داوطلبان بتوانند حتی الامکان در شهر مورد تقاضای خودشان آزمون بدهند. البته در برخی موارد که امکان برگزاری آزمون در شهر مورد تقاضا وجود ندارد، داوطلب به نزدیکترین شهر محل برگزاری هدایت شده است.
وی درباره تعداد داوطلبان مبتلا به کرونا در آزمون کارآموزی وکالت عنوان کرد: در خوداظهاری انجام شده از داوطلبان، 44 نفر از آنها اظهار کرده اند که به کرونا مبتلا هستند و طبق هماهنگی های انجام شده با معاونت بهداشت وزارت بهداشت از این افراد در بیمارستان های تعیین شده به صورت مجزا آزمون گرفته می شود.
سخنگوی سازمان سنجش ادامه داد: براساس پروتکل های ابلاغی، در این آزمون فاصله یک و نیم متر از چهار طرف برای هر داوطلب تعیین شده است و مانند سایر آزمون های سازمان سنجش، ناظران بهداشتی از سوی وزارت بهداشت به تمامی حوزه های برگزاری آزمون اعزام خواهند شد.

ستاد ملی کرونا؛ مرجع اصلی تصیم گیر درباره آزمون ها
این صحبت های زرین آمیزی در شرایطی بیان می شود که در سال گذشته نیز تقریبا همین پروتکل ها پیش از برگزاری آزمون های مختلف از سوی سازمان سنجش به حوزه های برگزاری آزمون ابلاغ می شد، اما بازهم اصل برگزاری آزمون ها و البته نحوه برگزاری آن مورد انتقادات بسیاری قرار می گرفت.
سخنگوی سازمان سنجش در پاسخ به این انتقادات که بار دیگر در آستانه برگزاری آزمون کارآموزی وکالت بالا گرفته است، اظهار داشت: سازمان سنجش یک نهاد مجری است و براساس نظرات مراجع تصمیم گیر ملزم به اجرای وظایفی است که برای آن تعیین می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز می دهد که این آزمون برگزار شود، سازمان نمی تواند آزمون را برگزار نکند، بلکه باید تمام اقدامات را برای برگزاری این آزمون انجام دهد.
به گفته زرین آمیزی، تنها نهادی که می تواند در خصوص برگزار شدن یا نشدن آزمون های مختلف یا انجام هر فعالیت دیگری توسط سازمان سنجش یا سایر نهادهای دولتی و خصوصی تصمیم گیری کند، ستاد ملی مبارزه با کروناست و سازمان های مجری از جمله سازمان سنجش نمی توانند با نظرات این مرجع مخالفت کنند.

فاصله اجتماعی اندک داوطلبان در آزمون وکالت
یکی از مهمترین انتقادات اساسی درباره نحوه برگزاری آزمون های سازمان سنجش در دوره شیوع کرونا، فاصله اجتماعی اندک بین داوطلبان در محل برگزاری این آزمون ها بوده است؛ به نحوی که با وجود آن که از نظر متخصصان بهداشتی کشور فاصله اجتماعی قابل قبول بیش از 2 متر تعیین شده، اما در بسیاری از آزمون های سنجش فاصله بسیار کمتری از این میزان در میان داوطلبان وجود داشته است.
زرین آمیزی در همین راستا درباره میزان فاصله اجتماعی تعیین شده در آزمون کارآموزی وکالت توضیح داد: در دوره همه گیری کرونا برای آزمون های مختلف فاصله اجتماعی تعیین شده برای داوطلبان متفاوت بوده است، به نحوی که این فاصله برای آزمون سراسری با وجود تعداد بسیار زیاد داوطلبان آن حدود 2 متر بود.
وی در ادامه اظهار داشت: اما طبق پروتکل های بهداشتی که وزارت بهداشت به ما ابلاغ کرده است، برای آزمون دکتری که در اسفندماه برگزار شد و این آزمون که روز جمعه برگزار می شود، فاصله اجتماعی 1.5 متر از هر طرف برای هر داوطلب تعریف شده است.
آخرین وضعیت برگزاری کنکور سراسری و ارشد
سخنگوی سازمان سنجش در بخش دیگری از صحبت هایش به سایر آزمون هایی که این نهاد آموزشی در ماه های آتی برگزار می کند نیز اشاره کرد و گفت: سازمان سنجش فعلا موظف است که آزمون کارشناسی ارشد را در هفته اول خرداد برگزار کند، چراکه تا این لحظه تصمیمی برای لغو این آزمون اتخاذ نشده است و البته هنوز نمی توان پیش بینی کرد که وضعیت شیوع کرونا در آن تاریخ به چه صورت خواهد بود.
وی درباره زمان برگزاری کنکور سراسری نیز گفت: تا این لحظه قرار است که آزمون های سراسری سال 1400 در فاصله زمانی 9 تا 12 تیر برگزار شود، اما متاسفانه وضعیت همه گیری کرونا حتی برای یک هفته بعد نیز قابل پیش بینی نیست و امکان دارد تاریخ برگزاری این آزمون ها هم تغییر کند.
زرین آمیزی در پایان تصریح کرد: البته ما امیدواریم که شیوع کرونا کنترل شود تا امکان انجام فعالیت های جاری در کشورمان از جمله برگزاری آزمون های سازمان سنجش وجود داشته باشد؛ چون برگزار شدن یا نشدن یک آزمون در شرایط همه گیری این بیماری در هر دو صورت تبعات مختلفی خواهد داشت.
انتهای پیام/

پژوهشیار