ماسک زدن هنگام ورزش سنگین، توانایی تمرین را کاهش نمیدهد
1399/12/19 - 22:54 - کد خبر: 39253
نصر: پژوهشگران ایتالیایی در بررسی جدید خود دریافتهاند که ماسک زدن هنگام ورزش سنگین، محدودیتی در توانایی افراد سالم ایجاد نمیکند و مانع ورزش کردن آنها نمیشود.
به گزارش نصر، بررسی جدید پژوهشگران ایتالیایی نشان میدهد که استفاده از ماسک محافظ صورت، تنها تاثیر اندکی بر توانایی افراد سالم در انجام دادن ورزشهای شدید دارد.
پژوهشگران در این پروژه، یک آزمایش جامع را در مورد تنفس، فعالیت قلب و ورزش کردن ۱۲ شرکتکننده انجام دادند. شرکتکنندگان طی این آزمایش، به ورزش کردن با دوچرخه ثابت با ماسک و بدون ماسک پرداختند.
اگرچه پژوهشگران، تفاوتهایی را در ورزش کردن با ماسک و بدون آن یافتند اما باور دارند که نتایج این پژوهش، هیچ خطری را برای سلامتی نشان نمیدهد. نتایج این پژوهش نشان میدهند که میتوان هنگام ورزشهای سنگین از ماسک استفاده کرد تا میزان انتقال کووید-۱۹ میان افرادی که در باشگاه ورزش میکنند، کاهش یابد.
دکتر "الیزابتا سالویونی"(Elisabetta Salvioni)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما میدانیم که راه اصلی انتقال کروناویروس، قطرات تنفسی هستند و ممکن است تنفس شدید هنگام ورزش کردن نیز بتواند نحوه انتقال را به خصوص در محیط بسته سادهتر کند. استفاده از ماسک میتواند به پیشگیری از شیوع بیماری کمک کند اما هیچ شواهد مشخصی در مورد ایمن بودن استفاده از ماسک هنگام ورزشهای سنگین وجود ندارد.
شرکتکنندگان این پژوهش، گروهی سالم متشکل از شش زن و شش مرد بودند که میانگین سنی آنها ۴۰ سال بود. هر کدام از شرکتکنندگان در سه آزمایش ورزش شرکت کرد که یکی از آنها بدون ماسک، دیگری به همراه ماسک جراحی و آزمایش سوم با ماسک فیلتردار بود.
هنگامی که شرکتکنندگان به کار کردن با دوچرخه ثابت پرداختند، پژوهشگران تنفس، ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن را در خون آنها اندازهگیری کردند.
نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از ماسک، تاثیر کمی بر توانایی ورزش کردن شرکتکنندگان دارد. برای نمونه، استفاده از ماسک، حدود ۱۰ درصد کاهش را در توانایی انجام دادن ایروبیک به همراه دارد. همچنین، نتایج این بررسی نشان میدهد که این کاهش احتمالا به خاطر تنفس شرکتکنندگان از طریق ماسکها بوده است.
دکتر "ماسیمو ماپلی"(Massimo Mapelli)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این کاهش، نسبتا کم است و نکته مهمتر این که هیچ خطری برای افراد سالمی که با ماسک ورزش می کنند، به همراه ندارد. یافتههای این پژوهش میتوانند پیامدهای عملی برای زندگی روزمره به همراه داشته باشند.
وی افزود: در هر حال، ما نمیتوانیم بگوییم که این نتایج در مورد افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبی و ریوی نیز صدق میکنند. ما باید پژوهشهای بیشتری را برای ارزیابی این موضوع انجام دهیم.
پژوهشگران در حال حاضر به بررسی تاثیر استفاده از ماسک هنگام فعالیتهای روزمره مانند بالا رفتن از پلهها یا انجام دادن کارهای خانه بر افراد سالم و افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی مشغول هستند.
"پیرگیوزپه آگوستونی"(Piergiuseppe Agostoni)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کووید-۱۹، منطقه و بیمارستان ما را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در سطح شخصی، حرفهای و سازمانی، تاثیرات مخربی را به جا گذاشته است. این یکی از پژوهشهایی به شمار میرود که پژوهشگران جوان ما آن را با اشتیاق انجام دادهاند. ما به ویژه به این پژوهش افتخار میکنیم زیرا این پژوهش، در اوقات فراغت ما و دوره افسردهکننده همهگیری کووید-۱۹ آغاز شد و یافتههای ما، ضرورت انجام گرفتن بررسیهای بالینی را حتی در موارد اضطراری نشان میدهد.
پروفسور "سام بیات"(Sam Bayat)، پژوهشگر "بیمارستان دانشگاه گرونوبل"(Grenoble University Hospital) فرانسه که در این پژوهش شرکت ندارد، در مورد آن گفت: دانش ما در مورد نحوه محدود کردن شیوع کووید-۱۹، هنوز با خلاء همراه است اما با باور داریم که ماسکها در کاهش آن نقش دارند و به استفاده از ماسک در فضاهای عمومی مانند مغازهها، قطار و اتوبوس عادت کردهایم.
وی افزود: اگرچه نتایج این پژوهش هنوز مقدماتی هستند و باید توسط گروههای بیشتری تایید شوند اما به نظر میرسد که ماسکها را میتوان هنگام ورزش کردن، به صورت ایمن مورد استفاده قرار داد.
این پژوهش، در "European Respiratory Journal" به چاپ رسید.
انتهای پیام/