سبک زندگی/
چالش های پدر شدن چیست و چگونه باید با آنها کنار آمد؟
1399/12/06 - 16:43 - کد خبر: 38467
نصر: پس از بچهدار شدن، پدران و مادران مورد آزمایش قرار خواهند گرفت. به همین خاطر مهم است که با زوایای مختلف بچهداری آشنا شوید. استرس زیادی به شما وارد میشود که سلامت روان شما را به خاطر خواهد انداخت.
از بین هر ۱۰ پدر، یکی از آنها دچار افسردگی پس از تولد میشود و از بین ۷ پدر یکی دچار درجات بالای استرس خواهد شد. با این اوصاف چالش های پدر شدن چیست؟ با کودکت همراه باشید تا درک بهتری به این مسئله کسب کنیم.
ایجاد تعادل میان خواستههای خانوادگی، کار و انتظارات شخصی
از چالش های پدر شدن، میزان مسئولیت و فشار آن است. بر اساس آخرین گزارشها و تحقیقات، ۴۱ درصد از پدران حس سنگینی نسبت به مسئولیتهای خانوادگی که برای آنها ایجاد شده دارند. بین پدر سنتی و پدر مدرن تناقضهایی وجود دارد که برقراری تعادل بین آنها سخت است. پدر سنتی وظیفه تامین مالی خانواده را داشت. پدر مدرن اما فعالیت بیشتری در تربیت کودک دارد و ایجاد تعادل باعث ایجاد استرس بیشتر خواهد شد.
یکی از بهترین استراتژیهای کنار آمدن با این میزان استرس، برقراری ارتباط با دیگر پدرها است. گروههای متعددی در جامعه هستند که از چندین پدر تشکیل شدهاند. این گروهها با اشتراک تجربه همدیگر، یک حس تایید به یکدیگر ارائه میدهند. همچنین پدرها متوجه نقش خود خواهند شد و متوجه میشوند که در تجربه این میزان استرس تنها نیستند.
این گروهها مشخصا حضوری نیستند. بلکه میتوانید در انجمنها و جوامع آنلاین مانند فیسبوک چنین گروههایی را پیدا کنید. اشتراک تجربه به شما کمک میکند که چالش های پدر شدن را پشت سر بگذارید.
تغییر در رابطه از چالش های پدر شدن است
بین تمامی عناوین مختلف از چالش های پدر شدن رتبه اول به تغییر در رابطه اختصاص دارد. این تحقیقات توسط Beyond Blue انجام شده است. در لیست این چالشها، گزینههایی همچون کمبود خواب و فشار کاری هم حضور داشتند. اما تغییر در رابطه در صدر قرار گرفت.
پس از بچهدار شدن، والدین کودک آن میزان رضایت از رابطه را که قبل از تولد داشتند، نخواهند داشت. درصد رضایت کاهش دارد و حتی در مواردی به تنفر تبدیل خواهد شد. این کاهش رضایت میتواند برای رابطه خطرناک باشد.
در یک شرایط سخت، همیشه بهتر است که با همسر خود صحبت کنید. این قضیه هم این چنین است و بهتر است که با یکدیگر صحبت کنید. یک برنامه تازه برای خود مشخص کنید و فکر کنید که چگونه باید از این دوره استرسزا عبور کنید. صحبت کردن و پیدا کردن راهحل میتواند به شدت از رابطه شما محافظت کند.
همچنین هیچگاه فراموش نکنید که شما و همسر خود یک تیم هستید. متوجه شوید که این دوران برای هر دوی شما به عنوان پدر و مادر سخت است. پس نیاز به کمک همدیگر برای مدیریت این دوره دارید.
تمرکز تنها بر روی مادر و فرزند است
یک پدر بر این باور است که باید همچون یک سنگ سخت باشد و در زمانهای چالش برانگیز از خانواده و همسر خود پشتیبانی کند. با این حال به عنوان یک پدر نباید بیش از اندازه فداکاری کنید و به خود آسیب برسانید. سیستمهای شغلی و همچنین سلامت به گونهای تنظیم شده که نقش پدر در آن به خوبی دیده نمیشود. به همین خاطر دسترسی به پدرهایی که در ریسک هستند سخت خواهد بود.
در حقیقت، بسیاری از پدرهایی که دوران سختی را میگذارنند، به دنبال کمک و پشتیبانی نمیروند. دکتر مارتین که در این زمینه فعالیت دارد میگوید که اکثر پدرها حس یک روح را دارند. این بدین معنا است که این افراد حس میکنند که دیگران توجهی به سلامت و نقش آنها در خانواده ندارند.
مهم است که این مرزها برای مردان شکسته شود و به پدرها کمک کنیم تا با چالش های پدر شدن کنار بیایند. عموما پدرها این مشکلات را بروز نمیدهند و خودخوری میکنند. آنها بر این باورند که باید چنین رفتاری داشته باشند و درخواست کمک و پشتیبانی از هر کسی اشتباه و غیرضروری است. البته که این باور اشتباه است.
به فکر خود باشید
مادران دیر یا زود، هنگامی که فشار مادر بودن کمتر شد، کمی بیشتر به فکر خود خواهند بود. پدران هم باید چنین روش فکری داشته باشند و به فکر مراقبت از خود باشند. این مراقبت شامل رژیم غذایی، خواب، ورزش و همچنین صرف زمان سرگرمی است.
بهتر است که زمان صرف کنید و به این موارد دقت کنید. این موارد ستونهای سلامتی شما هستند. مطمئنا زمان کافی را نخواهید داشت، اما با کمی خلاقیت و برنامهریزی در اکثر موارد امکان مدیریت زمان برای این مسائل و همچنین صرف زمان برای خانواده را خواهید داشت.
مراقبت خود و به فکر خود بودن، یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای خانواده انجام دهید. باید باورهای سنتی کمی مورد تغییر قرار بگیرد و بدون بروز دادن مشکلات درونی، نمیتوان به خانواده کمک کرد و به سلامت کافی رسید.
به خاطر داشته باشید
یکی از بخشهای مهم از چالش های پدر شدن پیدا کردن شرایط عادی است. اکثر والدین جدید نمیدانند که چه چالش فیزیکی و احساسی عادی و نرمال است. باید این درجات را بهتر بشناسید. همچنین اگر نشانهای از افسردگی در خود مشاهده کردید، بهتر است که برای درمان آن اقدام کنید.
مهم است که بدانید مشکلات جدید شما از کجا سرچشمه میگیرد و آیا از چالش های پدر شدن است؟ اگر وظیفه خود به عنوان پدر را به خوبی انجام نمیدهید یا از کار خود متنفر هستید یا با زندگی مشکل دارید، مشکل شما پدر بودن نیست، بلکه ممکن است یک مشکل بزرگتر وجود داشته باشد. در چنین موردی باید با یک متخصص صحبت کنید و درخواست کمک کنید.
مجله تربیت کودک و فرزندپروری «کودکت»
انتهای پیام/