11 ماهه ۲۰۲۰ ثبت شد؛

سهم بیش از ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات صنایع معدنی به ترکیه

1399/11/26 - 14:46 - کد خبر: 37776
پرچم

نصر: ارزش صادرات سه سرفصل مهم صادرات کالایی در بخش معدن وصنایع معدنی به ترکیه در دوره ۱۱ ماهه ۲۰۲۰ به رقم ۳۳۵ میلیون دلار رسید که بیشترین آن مربوط به مس و مصنوعات مربوطه بود.

به گزارش نصر، در دوره مزبور پنج سرفصل مهم کالایی صادرات ایران به ترکیه شامل پلاستیک و اجزای آن، مس و مصنوعات مربوطه، فلز روی و مصنوعات مرتبط، کودها و آلومینیوم و مصنوعات آن بود.

صادرات ۱۳۲ میلیون دلار مس و مصنوعات 
برابر آمار معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، در مدت ۱۱ ماهه ۲۰۲۰(۱۲ دیماه ۱۳۹۸ لغایت ۱۰ آذرماه ۹۹) بالغ بر ۱۳۲ میلیون دلار مس و مصنوعات آن به ترکیه صادر شد که در مقایسه با ۱۱ ماهه ۲۰۱۹ کاهش ۱۵ درصدی را نشان می دهد.
بررسی آمار تجارت خارجی در دوره ۹ ماهه امسال گویای صادرات ۸۰ هزار تن کاتد و قطعات کاتد مس به ارزش ۵۱۲ میلیون دلار است و  میانگین قیمت هر تن کاتد مس صادراتی ۶ هزار و ۳۹۴ دلار ثبت شد.
 کاتدهای مس به عنوان مواد خام اولیه برای تولید محصولاتی با مس که خلوص بالا دارند و برای آلیاژ مس استفاده می­ شود، از کاتدهای مسی برای ساخت آلیاژهایی مانند برنج ، برنز و فولاد آلیاژی استفاده می شود و علاوه براینکه در صنایع سیم، کابل و ترانسفورماتور کاربرد وسیعی دارد، در حمل و نقل ، وسایل برقی و ماشین آلات، تجهیزات دفاعی و ساخت و ساز به مصرف می رسد.

صدور ۱۲۸ میلیون دلاری فلز روی 
آمارهای مزبور گویای آن است در مدت این بررسی ارزش صادرات فلز روی و مصنوعات آن به ترکیه به رقم ۱۲۸ میلیون دلار رسید ودر مقایسه با ۱۱ ماهه ۲۰۱۹ کاهش ۱۱ درصدی را نشان می دهد.
براساس آمار ۹ ماهه امسال میانگین قیمت صادراتی هرتن فلز روی دو هزار و ۲۲۶ دلار ثبت شده است و با توجه به صادرات ۸۵ هزارتن از این فلز، درآمد کشور از این محل، ۱۸۹ میلیون دلار برآورد می‌شود.
براساس بررسی انجام شده، صادرات فلز روی در ۹ ماهه امسال بین ۳۰ قلم کالای مهم صادراتی در بخش معدن وصنایع معدنی پس از فولاد و مس جای گرفته است.

ارزش ۷۵ میلیون دلاری صادرات آلومینیوم
آلومینیوم و مصنوعات آن به ارزش ۷۵ میلیون دلار به عنوان سومین سرفصل شاخص صنایع معدنی صادراتی به ترکیه در دوره ۱۱ ماهه ۲۰۲۰ ثبت شده و در مقایسه با ۱۱ ماهه ۲۰۱۹ کاهش پنج درصدی را نشان می دهد.
بررسی آمار تجارت خارجی کشور در هفت ماهه ابتدایی امسال در بخش معدن وصنایع معدنی گویای آن است که ارزش صادارت زنجیره آلومینیوم و محصولات آن با تحقق رقم ۱۰۱.۱ میلیون دلار، نسبت به مدت مشابه پارسال به رشد ۵۶ درصدی رسید.
براساس این گزارش، گمرک ایران در سال ۱۳۹۸ آمار داد که ترکیه با پنج میلیارد ۴۶ میلیون و ۴۹ هزار دلار واردات از ایران و چهار میلیارد و ۹۹۵ میلیون و ۶۳۱ هزار و ۹۶۳ دلار صادرات به جمهوری اسلامی بزرگترین شریک تجاری ایران در منطقه اروپا بود.
انتهای پیام/

پژوهشیار