گزارش اختصاصی نصر از مشکل کمبود آب در بازار تبریز؛

واگذاری انشعاب آب در برخی نقاط بازار درخواست اصناف از مسئولین است / در صورت موافقت میراث فرهنگی آماده واگذاری انشعاب آب هستیم

1399/11/26 - 10:00 - کد خبر: 37738
عکس

نصر: 6 سال است که بخاطر نبود آب در این دالان با مشکل مواجهیم، وقتی به اداره آب مراجعه می کنیم می گویند 300 میلیون بدهید تا برای هر مغازه یک انشعاب داده شود.

به گزارش نصر، این بازار حدود 27 هکتار و طول راسته‌های آن نزدیک به 5/5 کیلومتر است، بازار تبریز با داشتن حدود پنج هزار و 500  باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود، بازار تبریز بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازار سرپوشیده در سطح جهان به‌شمار می‌رود و بزرگ‌ترین بازار سرپوشیدهٔ جهان است.

یک آب عمومی جوابگو نیست
"فتح اللهی" یکی از اصناف سرای دو دری (ایکی قاپی‌لی) در گفتگو با خبرنگار نصر گفت: اصناف سرای دو دری با 193 مغازه تنها یک انشعاب عمومی آب دارند که این آب از سال 1337 وجود داشت، اکنون 193 مغازه از یک آب عمومی استفاده می کنند که متاسفانه جوابگوی این محل و اصناف نیست.
وی ادامه داد: اداره میراث فرهنگی اخیرا در نامه ای با سه انشعاب دیگر برای این محل موافقت کرده است که متاسفانه اداره آب مخالفت می کند.
وی اضافه کرد: گردشگران و بازاریان از نبود آب در مشکل هستند و اگر سه انشعاب دیگر به این محل واگذار کنند مشکل بازاریان حل می شود.
سرای کچه چیلر یکی دیگر از سرای بازار قدیمی تبریز است که بیش از 80 مغازه دارد و اصناف این سرای از کمبود آب در مضیقه اند، این سرای نیز یک آب عمومی دارد که جوابگوی مصارف عمومی نیست و اصناف این سرای متقاضی یک آب دیگر هستند تا مشکلشان رفع شود.
"صادقی" یکی از هیئت امنای دالان خونی بازار تبریز گفت: 6 سال است که بخاطر نبود آب در این دالان با مشکل مواجهیم، وقتی به اداره آب مراجعه می کنیم می گویند 300 میلیون بدهید تا برای هر مغازه یک انشعاب داده شود.
وی افزود: اداره بهداشت نیز بدلیل اینکه دالان خونی از عطاران تشکیل شده است و در رسته غذایی و بهداشتی حساب می شود وجود آب در این دالان را لازم می داند، اداره میراث نیز می گوید اگر لوله کشی آب بکنید مغازه ها را پلمپ خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اداره میراث می گوید بدلیل اینکه شب ها در دالان بسته می شود نمیتوانیم مجوز آب را در این دالان صادر کنیم، این در حالیست که در خیلی از دالان هایی که همچون دالان خونی شب ها درهایشان بسته می شود مجوز آب صادر شده و اکنون آب دارند.

حل مشکل دالان خونی با یک تانکر 20 لیتری
"حسین اسمعیلی‌سنگری"، مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز مخالفت اداره میراث فرهنگی با صدور انشعاب در این دالان ها و سرای ها را بسته شدن شبانه درب اصلی این محل ها دانست و افزود: چون سیستم هوشمند در بازار تبریز وجود ندارد نمیتوانیم مجوز انشعاب را صادر نماییم، سیستم هوشمند باعث می شود تا به محض نشتی احتمالی آب، سریعا هشدار داده و از هرگونه اتفاقی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: به اداره آب و فاضلاب هم اعلام کرده ایم، اما این سیستم هوشمند در استان ما وجود ندارد، به همین علت مجبور شده ایم فقط به راسته های بازار تبریز مجوز انشعاب آب را صادر کنیم.
وی در پاسخ به خبرنگار نصر درباره اینکه اداره بهداشت اعلام کرده است که وجود آب در دالان خونی ضروری است، گفت: اصناف این محل اطلاعات نادرستی را به شما داده اند و اطلاعاتی که به نفع خودشان است را صرفا بازگو نموده اند، ما طی جلساتی با اداره بهداشت این مشکلات را حل کرده ایم و رییس هیئت امنای این دالان این صورتجلسه را امضا کرده اند و قرار شده است یک تانکر 20 لیتری در این دالان قرار دهند تا این مشکل حل شود و نیازی نیست که برای شستن دست ها برای این دالان آب وجود داشته باشد.
وی در ادامه به خبرنگار نصر گفت: در هیچ کدام از سرا های بازار تبریز آب وجود ندارد و اکنون دو سال است که اصناف سرای دو دری پیگیر این موضوع هستند و شما این قضیه را زوم کرده اید، در بازار تبریز فقط راسته ها آب دارند، شما اسم این ها را هم هنوز خوب نشناخته اید!
اسمعیلی تصریح کرد: مشکل اصلی که ما نمی توانیم در آن محل ها آب وصل کنیم همان نبود سیستم هوشمند است.

در صورت موافقت میراث فرهنگی مشکلی از بابت وصل آب در هر نقطه از بازار تبریز نداریم
"محمد خانی"، معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان در رابطه با موضوع انشعاب آب بازار تبریز، توضیح داد: در بازار قدیمی تبریز کلا 15 نقطه برداشت آب وجود دارد که این رقم علاوه بر مساجد است و در هر 15 برداشت آب حداقل سه شیر وجود دارد، در سرای هایی که شیر برداشت وجود دارد از جمله سرای مهدی، حاج حسین، ایکی قاپیلار، مظفریه، شازدا، قند فروشان، امیر و سایر تیمچه ها به شیر عمومی دسترسی دارند.
وی ادامه داد: اینکه اصناف بازار تقاضای آب انفرادی را دارند بدلیل خطرات تخریبی بر اثر نشت و یا هر اتفاق دیگر در بازار اجازه انشعاب انفرادی نداریم.
وی افزود: در صورتیکه سازمان میراث فرهنگی مجوز انشعاب آب را صادر نماید و بلامانع بداند شرکت آب و فاضلاب هیچ مشکلی ندارد و در حد شیر عمومی و برداشت در هر نقطه اعلام نمایند آماده هستیم.


 
خانی تاکید کرد: ما آمادگی داریم در هر نقطه ای از بازار در صورت موافقت سازمان میراث فرهنگی آب عمومی را افزایش یا شیر عمومی جدید تعبیه نماییم و هیچ مشکلی از این بابت نداریم.
وی اضافه کرد: همچنین برای سرای دو دری آمادگی داریم میراث فرهنگی علاوه بر موافقت، محل تعبیه آب جدید را مشخص نمایند تا انشعاب آب جدید در این محل انجام شود.
گزارش نصر حاکی از آن است که با توجه به اظهارات معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان مبنی بر موافقت سازمان میراث فرهنگی، نامه ای از طرف پایگاه میراث جهانی بازار تبریز مبنی بر بلامانع بودن انشعاب اختصاصی به سه اصناف سرای دو دری صادر شده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار