اریشته از غذاهای سنّتی و مخصوص اهر

1399/11/24 - 13:03 - کد خبر: 37648
اریشته

نصر: رشته خانگی نام یکی از غذاهای قدیمی و مختص اهر است و در زبان ترکی به "اریشته" معروف است که اغلب مردم این غذا را دوست دارند و معمولا یکی از غذاهای رایج آذربایجان به خصوص اهر محسوب می‌شود.

به گزارش نصر، مواد تشکیل دهنده‌ این غذا بسیار ساده و مقوی است.
 در ایام قدیم برنج به صورت امروزی در آذربایجان مرسوم نبود و بیشتر غذای مردم را آرد گندم تشکیل می داد. برای درست کردن رشته، آرد را با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وَردنه نازک باز می کنند و بعد همانطور که از اسمش پیداست به صورت رشته ای برش می زنند.




سپس رشته‌ها را روی طناب پهن کرده و خشک می کنند، البته امروزه همه چیز مکانیزه شده و رشته‌ها رو با دستگاه مخصوص پهن کرده و برش می زنند. رشته‌های خشک شده را کمی تفت میدهند تا رنگش قهوه ای روشن شود.


رشته را در غذاهای مختلفی استفاده می کنند. از جمله ریشته شیله سی، اریشته پلو، شوربا ، قوروت آشی(آش کشک)، تورشولی آش (آش میوه) و یکی هم اریشته مرجی (عدس) و در کل میشه گفت ماکارونی سنتی آذربایجان است و بدون اغراق از ماکارونی هم خوشمزه تر است.


 
انتهای پیام/

پژوهشیار