رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی:
هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان اعلام نشده است
1399/11/14 - 22:00 - کد خبر: 37139
نصر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در سطح استان اعلام نشده است.
به گزارش نصر، اکبر فتحی در جلسه پیشگیری و مقابله با ویروس انفولانزای فوق حاد پرندگان، به مقایسه گسترش ویروس کرونا و آنفلوآنزای پرندگان پرداخت و گفت: سرعت گسترش ویروس آنفلوآنزای مانند کرونا زیاد است و میتواند سطح بیشتری از جامعه را تحت الشعاع قرار دهد باید از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
فتحی در ارتباط با ویروس آنفلوآنزای پرندگان گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در مرغداریها، کشتارگاهها و بخشهای دیگر با این بیماری به طور مستقیم درگیر هستند و انسان برای حفظ جان خود باید با این بیماری مبارزه کرده و از شیوع آن پیشگیری کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از حضور ماکنعلی در رأس سازمان دامپزشکی کل کشور ابراز خشنودی کرد و گفت: وی با درک موضوع شیوع بیماریهای ویروسی، به تولید و استفاده از واکسن تاکید دارند و نقش واکسن را در مقابله با بیماریهای ویروسی پرندگان مؤثر دانستهاند.
وی به اهمیت مرغداریها و دامداریها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بخشی از غذای مردم و جامعه توسط مرغداریها و دامداریها تأمین میشود، این مراکز با وجود داشتن صاحبان خاص، برای عموم مردم بوده و جزو سرمایههای ملی محسوب میشوند و افراد نمیتوانند منافع شخصی را در اولویت قرار دهند.
وی افزود: کارشناسان و مدیران بخشهای مختلف مرتبط با دامپزشکی باید با اهمیت دادن به موضوع واکسینه کردن، اقدامات لازم در جهت مجاب کردن مرغداران به واکسینه کردن مرغداریها و فرهنگ سازی استفاده از واکسن را انجام دهند.
فتحی، معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی را موظف به انجام همکاری با دامپزشکی استان کرده و گفت: باید تمامی واحدهای مرغداریها چه مرغ تخم گذار چه مرغ مادر و کشتارگاهها نسبت به واکسینه کردن و ضدعفونی محیط اقدام نمایند.
وی افزود: سازمان نظام دامپزشکی باید در فرآیند صدور پروانه یا تمدید آن صاحبان مرغداری را الزام به واکسینه کردن و بیمه کند که جزو تکالیف قانونی آنها محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان حفظ سرمایههای ملی را وظیفه ملی هر ایرانی دانست و گفت: با وجود بیماری کرونا و شرایط اقتصادی به دلیل تحریمها و به موجب آن کوچک شدن سفرههای مردم، باید با استفاده از روشهای جدید و علمی و نظارت دقیق بر اقدامات سایر بخشهای مرتبط، از سرمایههای موجود محافظت کرد و دیگران را برای حمایت تشویق کرد.
فتحی در ارتباط با شیوع آنفولانزای پرندگان فوق حاد گفت: خوشبختانه تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای مرغی در سطح استان اعلام نشده است و با اقدامات دامپزشکی استان و همکاری حوزه بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان، امیدوارم از شیوع این بیماری جلوگیری شود.
وی افزود: کارشناسان فنی مستقر در واحدهای مرغداری و دامداری باید کلیه مشکلات و ایرادات برای قرنطینه واحد را تعیین کرده و اقدامات لازم را جهت قرنطینه ماندن واحد انجام دهند.
وی به استفاده از بیمه کردن مرغداریها و دامداریها تاکید کرد و گفت: مرغداران و دامداران میتوانند با بیمه کردن محصولات تولیدی خود، نگرانی از بابت معدوم سازی محصولات نداشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه بیماری در پرندگان، از شیوع آن جلوگیری کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به اقدامات سازمان دامپزشکی و جهادکشاورزی استان در جهت جلوگیری از شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان فوق حاد تاکید کرد و گفت: تمام اقدامات در جهت تأمین امنیت غذایی در جامعه صورت میگیرد و اگر سختگیری هم در نظر گرفته شود، به خاطر حفظ سرمایه ملی جامعه خواهند بود.
فتحی به استفاده از واکسن در هفتههای ۶۰ تا ۹۰ از دوران زندگی مرغ اشاره کرد و واکسیناسیون در این زمان را صرفاً برای افزایش سیستم ایمنی بدن مرغ عنوان کرد و از معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان خواست برنامه ریزی برای پولت ریزی، جایگزینی، حذف و واکسیناسیون را در راستای سیاستهای درونی سازمان جهادکشاورزی و همگام با دامپزشکی اجرا کنند.
وی به تشکیل کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات در سطح شهرستانها تاکید کرد و گفت: باید در این کارگروه حساسیت موضوع بررسی شود و همکاران با ارائه روشها و راهکارها از به وجود آمدن خسارتها و آسیبها جلوگیری کنند.
فتحی به کارگروههای تعبیه شده در شورای برنامه ریزی و شورای مدیریت بحران استان اشاره کرد و گفت: اگر موضوعاتی با عنوان مخاطرات کشاورزی و مرتبط به کارگروه جهادکشاورزی استان باشد، قبل از اینکه به شورای مدیریت بحران و استانداری ارسال شود، باید در کارگروه مربوطه مطرح شده و چکش کاری و کارشناسی شود و سپس به صورت پیشنهاد و با استفاده از ظرفیت استانی یا ملی به شورای مدیریت بحران ارسال شده و در صورت تأیید، تصویب شود.
انتهای پیام/