نصر: نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی و امامجمعه تبریز با بیان اینکه احیا و گسترش عمل به فریضه زکات واجب و مستحبی، برنامهریزی مدون و عمومی میطلبد، گفت: هزارو 600 روستای استان مشمول زکات هستند.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی آلهاشم روز پنجشنبه در جلسه شورای زکات آذربایجان شرقی با بیان اینکه جهت احیای این فریضه واجب الهی باید نقشههای راه برای شهرستانها تهیه و تدوین شود، افزود: در این راستا باید ظرفیتهای بالفعل و بالقوه زکات در استان شناسایی شود تا شناسنامه زکات را به دست آوریم.
وی با بیان اینکه در بخش زکات کارهای خوبی انجام گرفته و میتوان زکات دهندگان را شناسایی و حتی در نمازهای جمعه شهرستانها به نوعی از آنها تجلیل کرد، اظهار داشت: جذب حداکثری زکاتهای واجب و مستحبی در استان بسیار ضرورت دارد.
آل هاشم ادامه داد: با وجود اینکه طی سال های اخیر در پرداخت زکات از سوی مومنان شاهد افزایش ۵۰ درصدی هستیم اما در عین حال اعتبارات برای رسیدگی به امور محرومین در آذربایجان شرقی کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: ادارات، سازمان ها و نهادهای استان برای جذب زکات از مومنین باید امکانات لازم را در اختیار دبیرخانه شورای زکات آذربایجان شرقی قرار دهند و برای عضویت سازمان امور اقتصادی و دارایی، استانداری، فرمانداری و سایر سازمانهای مربوطه برای جذب حداکثری زکات و کالا برای احداث مسکن برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و اقشار نیازمند، کارگروهی برای همفکری تشکیل شود.
براساس این گزارش، دبیر شورای زکات آذربایجان شرقی نیز با ارائه گزارشی از اقدامات این شورا،گفت: در شش ماهه اول امسال، درآمد دبیرخانه شورای زکات استان افزون بر ۲۰ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان بوده است که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است؛ ۶۶ درصد این رقم در امور محرومین هزینه شده و ۴۰ درصد صرف اجرای ۱۰۷ طرح عمرانی ساخت مساجد کوچک در مناطق محروم با وسعت هر کدام ۱۵۰ متر بوده است.
حجتالاسلام علی محمدزاده افزود: از اعتبارات زکات استان برای تامین ۷۷ کمک هزینه خرید جهیزیه، بهسازی مسکن مددجویان، یک هزارو 14 مورد درمان و تحصیل، ۳۹ هزار و ۸۰۰ مورد کمک معیشتی و آزادسازی سه زندانی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه پارسال، پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۸ هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل درآمدهای زکات در امور محرومین صرف شده است، افزود: ۳۱۴ مبلغ در سطح استان فعالیت میکنند و افزون بر دوهزارو 784 مبلغ در روستاها احکام خود را گرفته اند و به صورت افتخاری در امر جذب زکات تلاش میکنند.
انتهای پیام/