میتباخ (7)/

چگونه "دسر زعفرانی" خوشمزه ای بپزیم؟

1399/10/14 - 10:49 - کد خبر: 35169
میتباخ میتباخ میتباخ میتباخ میتباخ میتباخ

نصر: یکی از جذاب ترین بخش های جذب گردشگر در آذربایجان غذاهای خوش طمع و خوشمزه مردمان این خطه است.

آژانس خبری تحلیلی نصر به منظور معرفی غذاهای دلپذیر بخش ویژه ای با نام "میتباخ" را ایجاد کرده است که قرار است در این بخش نحوه پخت این غذاها را نیز معرفی نماید.  


 
در ششمین قسمت از این مجموعه مطالب نحوه پخت "دسر زعفرانی" خوشمزه سرآشپزهای آذربایجان را معرفی می کنیم، امیدواریم این سلسله مطالب بتواند در معرفی این ظرفیت ها اثرگذار باشد.

مواد لازم برای تهیه دسر زعفرانی:
شیر پرچرب کاله: سه پیمانه
شکر یا عسل: یک پیمانه
پودر هل: یک قاشق مرباخوری
خامه فرادما کاله :100 گرم
زعفران آب شده: یک قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: سه قاشق غذاخوری
گلاب: نصف پیمانه

طرز تهیه


 
مرحله اول
قبل از هر کاری، در زعفران آب شده تکه‌ای یخ قرار دهید و آن را کنار بگذارید. این کار باعث خوش‌رنگی و ماندگاری زعفران می‌شود.
ابتدا شیر سرد را داخل قابلمه بریزید و پودر ژلاتین به آرامی به آن اضافه کنید. به این نکته دقت کنید که حتما پودر ژلاتین را به ‌صورت بارانی به شیر اضافه کنید تا گلوله نشود. بعد خیلی آرام به مدت یک دقیقه شیر را هم بزنید. البته می‌توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کنید. یعنی آن را به آرامی به آب سرد اضافه کنید و روی بخار آب به آن حرارت دهید و سپس به شیر اضافه کنید.


مرحله دوم
بعد از حل شدن پودر ژلاتین در شیر، به آن شکر یا عسل اضافه کنید. بعد قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و در حین حرارت دیدن قابلمه، آن را هم بزنید تا زمانی که شکر کاملا حل شود. بلافاصله بعد از حل شدن شکر و ژلاتین در شیر و قبل از گرم شدن شیر، به آن خامه را اضافه کنید. چرا که اگر شیر گرم شود و سپس به آن خامه را اضافه کنید، باعث بریده بریده شدن خامه می‌شود.
حالا با قاشق یا هم‌زن دستی به‌خوبی دسر زعفرانی را هم بزنید تا زمانی که محلول یکنواخت شود. سپس زعفران را به دسر زعفرانی خود اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که دسر بجوشد. اگر گلوله‌هایی از خامه یا ژلاتین درون محلول بود، می‌توانید بعد از جوش آمدن دسر، آن را از یک صافی رد کنید.
 


مرحله سوم
بعد از این مرحله به دسر زعفرانی هل را اضافه کنید. سعی کنید از پودر آماده هل استفاده نکنید و هل را دقیقا همان موقع که می‌خواهید به محلول اضافه کنید، آسیاب کنید تا عطر و طعم آن به اصطلاح نپرد. دسر را خوب هم برنید تا یکنواخت شود. سپس گلاب را به دسر زعفرانی اضافه کنید. دقت شود گلاب را زودتر به دسر اضافه نکنید چرا که با حرارت دیدن زیاد، طعم آن از بین می‌رود.


 
مرحله چهارم
دسر را داخل یک قالب سیلیکونی یا هر قالب دیگری که قابلیت برگشتن داشته باشد، قرار دهید. اگر از قالب فلزی استفاده می‌کنید، قبل از ریختن دسر، قالب را مدتی داخل آب گرم قرار دهید. نیازی به چرب کردن قالب نیست. بعد دسر زعفرانی خود را به مدت حداقل ۵ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت‌های آن خود را بگیرند.
بعد از این مدت کناره‌های دسر را با استفاده از کاردک یا چاقو نازک از قالب جدا کنید و آن را داخل ظرفی که مقداری رطوبت داشته باشد برگردانید. علت لزوم رطوبت داشتن ظرف این است که اگر در هنگام برگرداندن قالب، دسر زعفرانی در وسط ظرف قرار نگرفت، بتوانید به راحتی آن را جا به ‌جا کنید و دسر به ظرف نچسبد. دسر زعفرانی آماده سرو است. می‌توانید آن را با دارچین و میوه‌های مختلف تزئین و میل کنید.
انتهای پیام/

پژوهشیار