رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:
20 درصد مرغ تخمگذار کشور در آذربایجانشرقی است
1399/10/01 - 09:31 - کد خبر: 34322
نصر: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد مرغ مادر تخمگذار کشور در این استان است، اعلام کرد: ما ۱۰ درصد تخممرغ و حدود ۳.۵ درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور را تولید میکنیم.
به گزارش نصر، اکبر فتحی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نهاده های مورد نیاز برای پرورش مرغ گوشتی، تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعم از ذرت و کنجاله سویا از خارج تهیه می شود، افزود: نوسانات ارزی که در کشور به وقوع پیوست تمامی مولفه های اقتصادی را تحت الشعاع خود قرار داد و صنعت مرغداری نیز به عنوان یکی از این مولفه ها تحت تاثیر این عوامل قرار گرفت.
وی اظهار داشت: مشکلات مختلفی از جمله کمبود نهاده ها و عدم ترخیص نهاده های وارداتی از بنادر به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی برای تامین نهاده های یارانه دار و چالش افزایش ناگهانی قیمت گوشت مرغ آماده طبخ و تخم مرغ را برای متولیان بخش کشاورزی، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گوشت مرغ و تخم مرغ به وجود آورده است.
فتحی ادامه داد: زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ شامل مرغ مادر تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار است و جوجه یک روزه نیز که توسط واحدهای مادر تولید می شود در این زنجیره قرار دارد و همچنین تامین خوراک آماده توسط کارخانجات تهیه خوراک دام هم یکی از حلقه های هم زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ بشمار می آیند.
وی صنعت مرغداری ایران پس از خودروسازی را بزرگ ترین صنعت کشور نامید که طی سال های اخیر سرمایه گذاری های مناسبی روی این حوزه انجام شده است.
فتحی با بیان اینکه صنعت مرغداری در آذربایجان شرقی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و سرمایه گذاری های مناسبی در عرصه پرورش طیور هم در زمینه پرورش مرغ گوشتی و هم در تولید تخم مرغ توسط سرمایه گذاران صورت پذیرفته است، گفت: در این استان ۵۹۵ واحد مرغداری گوشتی و حدود ۲۳۳ واحد مرغداری تخمگذار مشغول کار می باشند.
وی ، گرانی مرغ در ماه های اخیر را مربوط به تامین نهاده های طیور اعلام و اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد نهاده های مرغ گوشتی وارداتی است و این امر موجب گران شدن این محصول دامی شده است.
فتحی ادامه داد: این درحالی است که در سال های گذشته آذربایجان شرقی جزو وارد کنندگان گوشت مرغ محسوب می شد و مایحتاج استان از سایر استان ها تهیه و تامین می گردید که خوشبختانه در سال های اخیر با سرمایه گذاری های خوبی که در زمینه افزایش ظرفیت و سرمایه گذاری های جدید به عمل آمده، در حال حاضر به نقطه ای رسیده ایم که نیاز مصرفی استان در خود استان تولید می شود.
وی با اشاره به این که در تولید تخم مرغ، آذربایجان شرقی ۵۰ درصد مازاد بر مصرف خود تولید دارد و این اضافه تولید به سایر استان ها و کشورهای همسایه صادر می شود، افزود: این مهم در مرغ مادر تخمگذار نیز اتفاق می افتد و نیاز برخی از استان های کشور به مرغ مادر تخمگذار از استان ما تامین می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان توزیع مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان را از برنامه ریزی های اصلی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در راستای تعدیل قیمت و کنترل بازار گوشت مرغ و تخم مرغ استان عنوان کرد.
فتحی افزود: از ۱۹ مهر ماه جوجه ریزی به روال طبیعی و نرمال خود بازگشت و مصوب شد تا ۱۰۰ درصد نهاده های مورد نیاز مرغداران استان توسط سازمان جهادکشاورزی آذربایجان از طریق سامانه بازارگاه تامین شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای مرغ زنده درب مرغداری، ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و برای تخم مرغ ۱۲ هزار تومان است و قیمت نهایی مرغ آماده طبخ در فروشگاه ها برای عرضه به مصرف کننده کیلویی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و برای تخم مرغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
انتهای پیام/