یک جامعه شناس:

کارکردهای مثبت کرونا نباید مورد غفلت قرار گیرد

1399/09/29 - 09:36 - کد خبر: 34197
ویروس کرونا

نصر: یک جامعه شناس با بیان این‌که کارکردهای مثبت کرونا نباید مورد غفلت واقع شود، گفت: به عنوان مثال شکل گیری هم نوایی، مشارکت، همبستگی و همدلی اجتماعی در برخورد با این بحران از جمله کارکردهای مثبت شیوع کرونا بوده و همچنین در بحران کرونا، تقویت تاب آوری، آمادگی انسانی و اجتماعی در برابر این اپیدمی و تمرکز بر نظام فرهنگی و سنت‌های حاکم بر جامعه از دیگر کارکردهای مثبت بوده است.

به گزارش نصر، موسی نیرومند در گفت‌وگویی در خصوص آثار طولانی شدن کرونا و قرطنیه خانگی بر زندگی مردم، اظهار کرد: جامعه جهانی همواره با پدیده‌های مشترک اجتماعی مثل فقر، اعتیاد، طلاق، انواع بیماری های جسمی و روانی مواجه بوده و در برخورد و کنترل آن‌ها همواره هزینه‌ پرداخت کرده و می کند. بنابراین نمی توان گفت با یک شرایط تجربه نشده ای در پدیده کرونا مواجه هستیم.
وی ادامه داد: پدیده جهانی کرونا به جهت ابعاد وسیع اجتماعی و سرعت بالای انتشار و آثار اجتماعی کنترل آن مورد توجه و حساسیت مضاعف واقع شده است که مطالعه پدیده اجتماعی کرونا نیازمند شکل گیری پژوهشکده اجتماعی کرونا بوده تا هم در حوزه مفاهیم و مبانی و هم در حوزه آثار و کارکردهای اجتماعی آشکار و پنهان و منفی این پدیده و نیز در حوزه تولید روش های برخورد با این پدیده فعال شود و در یک فضای علمی پژوهشی درس های اجتماعی آن در ابعاد مختلف آشکار شود. 
 وی اضافه کرد: پدیده کرونا نظام روابط، فرهنگ، آموزش، بهداشت، اقتصاد، سبک زندگی، نظم اجتماعی، کنش‌ها، اخلاق و حتی تغذیه را تحت تاثیر خود قرار داده و ساختار اجتماعی از نهاد خانواده گرفته تا نهادهای فرهنگی، دینی، اقتصادی و سیاسی را متناسب با ویژگی‌های خود متحول کرده است، به نحوی که تمامی نهادهای اجتماعی متناسب با کرونا آرایش گرفته‌اند. 
 نیرومند تصریح کرد: بنابراین شرایط کرونا از جامعه جهانی یک تصویر جدید مشترک زیست محیط، در قالب محدودیت در روابط و کنش اجتماعی ارائه می‌دهد و ما اکنون جامعه جهانی را بیشتر از هر زمان به هم شبیه تر می‌بینیم؛ هر چند نمی توان از آثار منفی پدیده کرونا از جمله پایین رفتن سلامت روانی اعضای جامعه خصوصا کودکان، احساس اندوه جمعی، احساس ترس و اظطراب عمومی، تعارضات خانوادگی ناشی از انزوای اجتماعی و خانه نشینی و سایر متغیر ها عبور کرد و لازم است از اکنون کارهای مطالعاتی آثار کرونا و آماده سازی پروژه های ترمیم زخم های اجتماعی انجام پذیرد.
 وی خاطرنشان کرد: نهایتا در این شرایط موقتی که قطعا جامعه جهانی از آن عبور خواهد کرد، آنچه بیش از هرچیزی در کنار کنترل و اقدامات درمانی نیاز است، ایجاد آرامش در کنار ایجاد آموزش برای تقویت اعضای جامعه در مواجه با پدیده های طبیعی مثل بیماری‌ها است.
انتهای پیام/

پژوهشیار