نصر: مراسم بزرگداشت مولانا با حضور اندیشمندان و شعرا و هنرمندان و فرهیختگان ۸ مهرماه در موزه صدا تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار نصر، جلال الدین محمد بلخی معروف به "مولانا" ، از مهمترین و پرآوازه ترین شاعران ایرانی در قرن نهم بوده است. مولانا در شهر بلخ چشم به جهان گشود و در همان سن کودکی به شهر سمرقند سفر کردند و در آنجا سکونت گزید. اما چیزی نگذشت که این شهر را ترک و به سمت شهر قونیه در ترکیه امروزی رفت.
اشعار مولانا همگی در مدح و ستاش پرودگار است و تمثیل های زیبایی از قرآن کریم در اشعار این شاعر پر آوازه ایران وجود دارد.
مولانا پس از اینکه مدت ها در پی تبی سوزان بود، در غروب سال ۱۲۷۳ زمانی که تنها ۵۹ سال داشت از دنیا رفت. گفتنی است که مراسم عزاداری در آن زمان برای حضرت مولانا به مدت ۴۰ شبانه روز به طول انجامیده است.
این گزارش می افزاید، مراسم بزرگداشت مولانا با همت موزه صدا و محوریت تبریز از نگاه مولانا با حضور اندیشمندان و شعرا و هنرمندان و فرهیختگان ۸ مهرماه در موزه صدا تبریز برگزار شد.
"ای عاشقان ای عاشقان پیمانه را گم كرده ام
دركنج ویران مانده ام ، خمخانه را گم كرده ام"
"هم در پی بالائیان ، هم من اسیر خاكیان
هم در پی همخانه ام ،هم خانه را گم كرده ام"
"آهم چو برافلاك شد اشكم روان بر خاك شد
آخر از اینجا نیستم ، كاشانه را گم كرده ام"
"درقالب این خاكیان عمری است سرگردان شدم
چون جان اسیرحبس شد ، جانانه را گم كرده ام"
"از حبس دنیا خسته ام چون مرغكی پر بسته ام
جانم از این تن سیر شد ، سامانه را گم كرده ام"
لازم به ذکر است، بزرگداشت مولانا با عنوان اولین نشست تبریز شناسی به مناسبت روز مولوی مطرح شد و در این نشست سخنرانی پیرامون دلیل پدید آمدن انقلاب روحی در مولوی و راه یافتن نام او در جمع عارفان بزرگ و نامدار چه چیزی بوده است، شد، طبق روایت ها تحول پدید آمده در مولانا ، از آشنایی او با شمس تبریزی ناشی می شد.
موزه صدا نخستین موزه تخصصی و خصوصی صدا در کشور است که در چهارم اردیبهشت سال جاری با حضور مقامات ارشد سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در خانه تاریخی امیرپرویز تبریز افتتاح شد. اشیای این موزه در طول چهار دهه توسط حسین ساجدی، فعال هنر موسیقی تبریز جمع آوری شده است.
انتهای پیام/