معاون بهرهوری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد:
اجرای ۱۵۰ پروژه مشارکتی در موقوفات و بقاع متبرکه کشور
1399/09/21 - 19:11 - کد خبر: 33713
نصر: معاون بهرهوری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: طی یکسال گذشته، قریب ۱۸۰۰ میلیارد تومان پروژه در قالب ۱۵۰ پروژه مشارکتی با حضور سرمایه گذاران در سراسر کشور تعریف و شروع به کار کرده که هدف اصلی آن، ایجاد بهرهوری و درآمد پایدار برای موقوفات در راستای اجرای نیات واقفان است.
به گزارش نصر، مهدی پندار در حاشیه بازدید از عملیات عمرانی موقوفات و بقاع متبرکه آذربایجانشرقی، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس سیاستهای سازمان اوقاف و امور خیریه، مهم ترین مسئله، ایجاد بهرهوری از موقوفات بوده تا بتوانیم با توجه به شرایط و مزیت موقوفات، فعالیتهای اقتصادی مشخصی را تعریف کرده و علاوه بر افزایش بهرهوری، درآمدها نیز در راستای اجرای نیات واقفان هزینه شود.
وی با بیان اینکه سیاست دیگری که در حوزه بهره وری موقوفات درنظر گرفته شده است، مهاجرت از اجارهداری به سمت انجام انواع فعالیتهای مشارکتی با حضور بخش خصوصی است، افزود: بر این اساس، تلاش میکنیم تا عمران و آبادانی در موقوفات ایجاد شود.
پندار با اشاره به اینکه ایجاد عمران و آبادانی در بقاع متبرکه از جمله برنامههایی است که با هدف ایجاد بهرهوری، درآمد پایدار و همچنین ایجاد فضای مناسب برای زوار انجام میشود، گفت: در این رابطه، برای ۸۵۰ بقعه در سراسر کشور به متراژ نیم میلیون مترمربع پروژه تعریف شده که ۲۳۵ هزار مترمربع تا پایان سال ۹۸ به بهره برداری رسیده و مابقی نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه امروز نیز از پروژههای درحال انجام در موقوفات و بقاع متبرکه آذربایجانشرقی بازدید کرده و در جریان روند کارها قرار گرفتیم، گفت: در این استان نیز فعالیتهایی در بقاع متبرکه تعریف و انجام میشود؛ در شهرستان مراغه نیز تامین اعتبار آستان مطهر دو امامزاده(ع) انجام میشود و همچنین یک پروژه تجاری خدماتی در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه یکی از فعالیتهایی که در راستای ایجاد بهرهوری و افزایش درآمد بقاع متبرکه انجام دادیم، استفاده از ظرفیت پنلهای خورشیدی است، گفت: این موضوع در شهرستان تبریز انجام خواهد شد و در سایر بقاع نیز بر اساس مزیتها و شرایط موجود، فعالیتهای درآمدزا تعریف میشود.
وی در ادامه سخنانش به ورود سازمان اوقاف به موضوعات دانش بنیان نیز اشاره کرد و افزود: تمامی فعالیتهایی که در بقاع متبرکه و موقوفات انجام میشود، بر مبنای نگاه دانش بنیان بوده و برای رفع نیازهای جامعه و مردم است، به گونهای که موقوفات در خدمت رفع نیازهای جامعه و مردم قرار گیرد تا بتوانیم درشرایط تحریمی باری از دوش مردم برداریم.
وی با تاکید بر اینکه در سازمان اوقاف، خزانه متمرکز نداریم و موقوفات بر اساس تعریف قانونی دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند، افزود: بر این اساس، با ۲۰۰ هزار شخصیت حقوقی مستقل سروکار داریم و سازمان اوقاف وظیفه نظارت و بهرهوری از این موقوفات را بر عهده دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی نیز در جمع خبرنگاران، با اشاره به طرحهای عمرانی موقوفات و بقاع متبرکه در استان، اظهار کرد: بیش از ۱۰ مجموعه تجاری، خدماتی و مسکونی برای خدمت رسانی بیشتر به مردم، محرومان و نیازمندان در سطح استان اجرایی میشود.
حجتالاسلام سیدشهابالدین حسینی افزود: درآمدزایی حاصل از این بهرهوری و پروژهها نیز در اجرای نیات واقفان صرف خواهد شد.
براسا این گزارش، مهدی پندار، معاون بهرهوری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه و هیئت همراه در سفری دو روزه به آذربایجان شرقی، از عملیات عمرانی موقوفات و بقاع متبرکه استان بازدید کرده و در جریان امور قرار گرفتند.
انتهای پیام/