رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا:

مبتلایان به کرونا برای پیگیری ضایعه ریه به سی‌تی‌اسکن مکرر نیاز ندارند

1399/09/20 - 19:44 - کد خبر: 33684
ویروس کرونا

نصر: رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفت: برای تشخیص یا پیگیری باقی مانده ضایعه ریه مبتلایان به کرونا نیاز به انجام سی‌تی اسکن‌های مکرر نیست.

به گزارش نصر، دکتر مصطفی قانعی روز پنجشنبه در گفت وگویی درباره عارضه ریوی مبتلایان به کرونا گفت: یکی از نکات مبتلایان به بیماری کرونا و افرادی که به ویژه در بیمارستان بستری هستند اکسیژن خون است، اگر اکسیژن بیمار حدودا روی عدد ۹۴ بیاید، بطوریکه از دستگاه اکسیژن استفاده نکنند به تشخیص پزشک می‌تواند از بیمارستان ترخیص شود و ادامه درمان را در منزل سپری کند.
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: مبتلایان به کرونا با عارضه ریوی، اگر هنوز ضایعه در ریه باقی باشد ممکن است حین فعالیت، اکسیژن خون آنها افت کند و این موضوع مشکلاتی را با خود در پی دارد.
وی، سطح اکسیژن خون طبیعی را به شکل طبیعی میان ۹۵ تا ۹۷ توصیف کرد و ادامه داد: تشخیص بهبودی و یا عدم بهبودی ریه فرد مبتلا به کرونا از سوی پزشک فوق تخصص ریه صورت می‌گیرد، پزشک می تواند راهنمای کند که آیا ضایعه ریه کاملا برگشته و ریه فرد بهبود یافته یا برنگشته است.

افت نکردن اکسیژن خون هنگام فعالیت نشانه بهبودی ریه است
قانعی با بیان اینکه با بازنگشتن روند بهبودی ریه، پزشک متخصص بخشی از درمان را نگهداشته تا درمان در منزل نیز ادامه داشته باشد، افزود: اگر فردی که به بیماری کرونا مبتلا و دچار ضایعه ریه شده است  بتواند با در دست داشتن دستگاه سنجش اکسیژن خون ۶ دقیقه پیاده روی کند و افت اکسیژن خون نداشته باشد، ریه فرد سالم شده است.
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: این تست را افراد مبتلا به کرونا برای اطلاع از سالم شدن ریه می‌توانند در منزل خود امتحان کنند. به لحاظ پزشکی می‌توان گفت درصورت نبود مشکل، در این زمان بهبودی کامل ریه حاصل شده است و یا اگر هم ریه همچنان درگیر ویروس کرونا است، مشکلی برای انجام فعالیت‌های فرد وجود ندارد.
قانعی یادآور شد: بنابراین نیاز به سی تی اسکن های مکرر برای اینکه باقی مانده ضایعه ریه را تشخیص دهند یا پیگیری کنند، نیست، همین که اکسیژن خون حین فعالیت افت نکند یعنی سلامتی کامل در حال برگشت است.
این فوق تخصص ریه افزود: اگر حین ورزش اکسیژن خون افت نکند یعنی مشکلی وجود ندارد و اگر سلامتی فرد به همان میزان سلامتی که قبل از ابتلا به کرونا داشته برگردد  یعنی مشکلی برای پیگیری نخواهد داشت.
وی درباره نوع تغذیه در افراد مبتلا به کرونا با ضایعه ریه یادآور شد: هیچ غذایی نداریم که بهبودی افراد مبتلا به کرونا را تسریع کند الا اینکه خود بیمار متوجه شود با مصرف بعضی از غذاها حال او بدتر می‌شود بنابراین از خوردن آن باید پرهیز کند.
وی گفت: در کل به بیماران توصیه شده که مایعات گرم، استراحت و نوشیدنی‌هایی که بتواند به بیمار کمک کند که آب بدن کاهش پیدا نکند، مورد استفاده قرار گیرد.
ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری چون سارس،  مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود. آخرین نوع آن،  کروناویروس، نوعی سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲) که در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا و پس از مدت کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد. در حال حاضر تمام محققان دنیا در پی تولید واکسن هستند و تاکنون چند شرکت توانسته اند این واکسن را در فاز حیوانی و انسانی آزمایش کنند.
انتهای پیام/

پژوهشیار